Görüş Bildir
Haberler
Meclis'ten Geçti: Fenerbahçe Üniversitesi Kuruluyor

etiket Meclis'ten Geçti: Fenerbahçe Üniversitesi Kuruluyor

Meclis Genel Kurulu'nda, İstanbul'da 'Fenerbahçe Üniversitesi' ve 'Ayvansaray Üniversitesi' adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulmasına Yüksek Öğretim Kurulu 17 Mart tarihinde izin vermiş, başvuru TBMM'ye taşınmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konuya ilişkin açıklamasına göre, Spor Bilimleri ve Teknolojileri alanında uzmanlaşacak üniversitede, ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitime başlanacak. 5 yıl içerisinde sayı 6 bine çıkacak. Öğrencilerin 5'te 1'i burslu olacak.

Hangi fakülte ve bölümler yer alacak?

Hangi fakülte ve bölümler yer alacak?

Akademik planlamaya göre, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açılacak. 

5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi’nin açılması öngörülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber Fenerbahçe taraftarlarını da heyecanlandırdı

Üniversite mizahı da gecikmedi: Rektör Alex de Souza 😍

Yaklaşık 100 milyon lira sermaye ile vakıf üniversitesine dönüşmek için bekleyen Plato Meslek Yüksekokulu, Ayvansaray Üniversitesi adıyla İstanbul'un Balat semtindeki Ayvansaray Caddesi'nde eğitim hayatına devam edecek. Vakfın mütevelli heyeti başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Ocak ayında yaptığı açıklamada 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söylemişti.

AA, Dünyafenerbahce.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
256
108
42
12
11
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Açın açın. Her ile bir üniversite dediniz gördük sonuçlarını. Şimdi de her takıma bir üniversite açın. Amatör kulüpler de boş durmasın aslında. Onlar da bir ... Devamını Gör

Bu Fenerbahçe ne zaman Galatasaray'a özenmeyi bırakacak? Tamam üni. kurmaları kötü bir şey değil, güzel bir şey. Ama kabul edelim GS'de olmasa akıllarına gel... Devamını Gör

KoelBloedig

zeus cc kardeş üniversite bu galatasarayın icat ettiği bişey değil.hem galatasaray üniversitesinin kuruluşunu da direk klüple bağdaştırmak ve biz kurduk fene... Devamını Gör

Eli ayağı olan üniversite açıyor. Kimse demiyor ki bu kadar mezuna iş var mı?