Görüş Bildir
Haberler
İspanya'da Bağımsızlık Maçı

İspanya'da Bağımsızlık Maçı

Ulaş
29.12.2014 - 23:44 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:41
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya'nın Katalonya ve Bask bölgelerinin milli takımları, bir bağımsızlık maçı düzenleyerek, 'La Liga'dan çıkabiliriz' mesajı verdiler.

İspanya'da Katalan ve Bask doğumlu ünlü futbolcuların forma giydiği maçta, iki ulusun bayraklarından oluşan formalar ile sahaya çıkıldı. 

Futbolcular, maç öncesi öncesi ellerinde taşıdıkları 'Tek ulus tek takım' yazılı dev pankartlarla, İspanya Futbol Federasyonu'na göndermede bulundu. San Mames Stadı'nı dolduran binlerce bağımsızlık yanlısı seyirci, İspanya aleyhine gösteriler düzenlerken, Katalunya ve Bask bölgelerinin birer devlet olmasını istediler. 

Katalan ve Bask Özerk Bölge Başkanları da maç öncesi resmi bir görüşme yaparak İspanyol hükümetine karşı ortak hareket etme kararı aldılar. İki saat süren görüşme sonrası yapılan açıklamada, devlet modeli üzerinde durulduğuna işaret edilerek, merkezi yönetime gözdağı verildi. 

Athletic de Bilbao'nun San Mames Stadı'nda 45 bin kişinin seyrettiği karşılaşma 1-1 sonuçlandı. 

La Liga'da Katalonya'nın 2 (Barcelona ve Espanyol), Bask bölgesinin ise 3 (Athletic de Bilbao, Real Sociedad, Eibar) temsilcisi bulunuyor.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tarik

İspanya liginden Barcelona, Espanyol, Bilbao ve Sociedad ayrılsa hiçbirini takip etmem. Kim Barcelona Espanyol maçını izler çok merak ediyorum dünya piyasası... Devamını Gör

Selçuk Arslan

Abi keşke olay senin veya benim maçı izlemem olsaydı veya futbol olsaydı. Adamların bağımsızlıkları karşısındaki duruşları önemli olan yoksa komuşum Sevilla ... Devamını Gör

Anarchy

:D niye kimse yorum yapmamış ule