Görüş Bildir
Haberler
İsmail Saymaz: 'Bu Operasyon Kaftancıoğlu ile Sınırlı Kalmayacak, Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var'

İsmail Saymaz: 'Bu Operasyon Kaftancıoğlu ile Sınırlı Kalmayacak, Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var'

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası sonrası operasyonun başka adımlarla devam edeceğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saymaz, Halk TV'deki 'Eski tweet divanı kurulursa AK Parti gün yüzü göremez' başlıklı yazısında Kaftancıoğlu'na yıllar önceki tweet'lerinden dolayı ceza verilmesini eleştirerek şunu söyledi:

'Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı olmasa, o ve arkadaşlarının mücadelesi sayesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çeyrek asır sonra muhalefete geçmese dokuz yıl önceki tweet'lerinden ötürü ceza alır mıydı?

Yanıt kısa ve net: Almazdı.'

Saymaz, AKP'lilerin Twitter sicilinin bir hayli kabarık olduğuna dikkat çekerek 'Eğer Kaftancıoğlu Davası içtihat oluşturur, herkes için eski tweetler divanı kurulursa, 2013-2014 yıllarındaki paylaşımları yüzünden AK Partili siyasetçilerin ve gazetecilerin yarısı PKK propagandasından, diğer yarısı FETÖ övgüsünden, bir bölümü El Kaide ve IŞİD sempatizanlığından gün yüzü göremez.' dedi.

"Operasyon İmamoğlu davası, CHP'li belediyelere kayyum ve HDP'nin kapatılmasıyla devam edecek"

"Operasyon İmamoğlu davası, CHP'li belediyelere kayyum ve HDP'nin kapatılmasıyla devam edecek"

Kaftancıoğlu ile başlayan 'operasyonun' onunla sınırlı kalmayacağını belirten Saymaz, 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Davası, belki kimi CHP'li belediyelere kayyum atanması ve HDP'nin kapatılmasıyla devam edecek' dedi.

Saymaz, İmamoğlu davasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019'da seçimin iptali üzerine Yüksek Seçim Kurulu üyelerine ahmak dediği suçlamasıyla İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. 20 Nisan'da savcı, kamu görevlisine hakaret suçundan ceza verilmesini ve TCK'nın 53. maddesinin uygulanmasını istedi.

Yani, seçme ve seçilme haklarından mahrumiyet!

Karar duruşması 1 Haziran'da.

İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasağa hükmedilebilir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Onur

Başından beri söylüyorum. AKP için en büyük tehdit Mansur Yavaş falan değil, İmamoğlu. Bu nedenle uzun bir zamandır İmamoğlu karalama kampanyası yürütülüyor.... Devamını Gör

asgoodasitgets

Size kesinlikle katılıyorum, ak Parti'ye oy veren kesimden en kotu sartlarda bile bir tek kötü laf duyamazsiniz partilerini över dururlar ama biz sol kesim k... Devamını Gör

Deneri

Mağdur her zaman kazanır inşallah siyasi yasaklama hapis görevden alma vs. gelir de şu adamı ülkenin başında görürüz bu sayede.

tom lee jones

balyoz argenekon yargitay belediyeler semdin sakik ve sezen aksu yardimiyla yabilmadi mi?bir yuzuk bir hacu reno 12 40 beygir kac birim dolar olmadi mi?Tansu... Devamını Gör