Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Viyadük İnşaatında İskele Çöktü: 4 İşçi Hayatını Kaybetti

İzmir'de Viyadük İnşaatında İskele Çöktü: 4 İşçi Hayatını Kaybetti

Onedio Medya
04.08.2015 - 14:15 Son Güncelleme: 05.08.2015 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir - Çanakkale otoyolunun Koyundere Mevkii'ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi enkaz altında kaldı. Hayatını kaybettiği belirtilen 4 işçiden 3'ünün çıkarıldığı, diğer işçinin çıkarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Menemen İlçesi'ne bağlı eski beldelerden Koyundere'de Gazi Mahallesi yakınındaki, İzmir-Çanakkale Otoyolu viyadük inşaatında beton dökülmesi sınasında, bugün öğle saatlerinde, çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı.

İskelenin yıkılması sonucu Vanlı Mehmet Reşit Işık, Hakan Bilmez, Sefer Aslan ve Osmaniyeli İbrahim Yurt, 150 tonluk göçük altında kalarak can verdi. 

Çalışmalar sonunda 3 işçi göçük altından çıkarılırken, geriye kalan 1 işçinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

'150 ton ağırlığın altında kaldılar'

Olay yerine gelerek açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 5 işçinin öğle yemeğine gittiği için kazadan kıl payı kurtulduğunu belirterek, “Yıkılan iskelede toplam yedi kez döküm yapılmış. Her tarafta dört vida olması gerekiyormuş, görgü tanığı arkadaşlar bir vida olduğunu söylüyor. Bunların da araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Balbay, “Burada 90 işçi çalışıyormuş. Sadece bu iskelede 20 işçi görevliymiş. 9'u dökümden sorumluymuş. 5 işçi olay sırasında öğle yemeğindeymiş. Türkiye’de ‘ucuz atlattık’ lafı sık sık söylenir. Maalesef olay daha da büyüyebilirmiş. 5 işçi öğle yemeğine gittiği için kazadan kurtulmuş. 4 işçimizin üstüne 150 tonluk bir yük çökmüş” dedi.

İhmal iddiası

Yıkılan iskelede toplam yedi kez döküm yapıldığını söyleyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı iskelenin yedi dökümü ne kadar kabul edeceğini değerlendirmek gerekiyor. Çıplak gözle baktığımızda iskelenin hemen dağıldığını görüyoruz. Her tarafta dört vida olması gerekiyormuş, görgü tanığı arkadaşlar bir vida olduğunu söylüyor. Bunun da araştırılması lazım. İskele merkezli bir kaza söz konusu. Eğer dört vida değil de bir tane varsa gerçekten affedilmez bir durum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA, İHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0