Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Rasulayn'a Saldırıyor

IŞİD Rasulayn'a Saldırıyor

FreiGeist
11.03.2015 - 16:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Rasulayn'a büyük saldırı başlattı. Kasabaya yakın köylerde şiddetli çatışmalar devam ederken, YPG bölgeye sevkiyat yapıyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Rasulayn (Serekaniye) bölgesinde IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

PKK'nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG, bölgeye Kamışlı, Amude ve Derbesiye’den destek birlikler sevk ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi çatışmalarda her iki taraftan onlarca kişinin öldüğünü bildirdi.

Rasulayn’ın çevresindeki çatışmalar nedeniyle Kamışlı kasabasına doğru büyük bir göç başladı.

PYD’den bir yetkili de bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğünü doğruladı.

Suriye’nin Haseke iline bağlı olan Rasulayn kasabası 2013'te de YPG ve diğer muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

IŞİD Kobani'den çıkarılmıştı

IŞİD Kobani'den çıkarılmıştı

IŞİD 16 Eylül 2014’te büyük bir saldırı başlattığı bir diğer Kürt kasabası olan Kobani’den Ocak ayında YPG tarafından çıkarılmıştı.

YPG, IŞİD ile aylar boyunca çatıştığı Kobani’yi, ABD öncülüğündeki koalisyonunu hava saldırıları, peşmerge birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun desteği ile tamamen geri aldı. Daha sonra YPG, Kobani çevresindeki köyleri de IŞİD’den geri aldı.

Suriye'nin kuzeyinde son haftalarda YPG ve IŞİD arasındaki çatışmalar şiddetlendi. YPG birlikleri Kobani'den Cerablus'a kadar olan geniş bir bölgeyi IŞİD'den geri aldı.

Irak ordusu Tikrit'e kuzeyden ilerliyor

Irak ordusu Tikrit'e kuzeyden ilerliyor

Öte yandan BBC'nin verdiği bilgiye göre, Irak'ta hükümet güçleri ülkenin kuzey doğusunda bulunan ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan Tikrit kentinin büyük bir parçasını geri aldı.

Güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre askerler ve onları destekleyen Şii milisler Tikrit'İn kuzeyindeki Kadisiye bölgesinde bir hastaneye Irak bayrağı dikti. Bölgenin üçte ikisi ordunun kontrolünde.

Ancak ordunun şehrin güneyinde ve batısında yeterince ilerleme kaydedemediği bildiriliyor.

IŞİD Tikrit'i Ocak ayında işgal altına almış, iki hafta önce ise yaklaşık 30 bin asker ve Şii milis gücü ile Irak ordusu kenti geri almak için operasyon başlatmıştı.

ABD destekli IŞİD karşıtı koasliyon operasyonda yer almıyor. İranlı komutanların ise operasyonları koordine ettiği söyleniyor.

Kaynak: Al Jazeera, AFP ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0