Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'nin 'Kırmızı Listesi' F1 Türkiye Grand Prix'sini Riske Soktu

İngiltere'nin 'Kırmızı Listesi' F1 Türkiye Grand Prix'sini Riske Soktu

İngiltere hükümetinin güçlü lobi baskısına rağmen perşembe günü en son güncellemeler açıklandığında Türkiye'nin Kovid-19 kırmızı listesinde tutulmasına karar vermesi ile İstanbul Formula 1 organizasyonu riske girdi. Listenin bir sonraki incelemesi 16 Eylül'de olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada İtalya'nın Tuscany'deki Mugello pisti olası yedek yer olarak görülüyor. Geçen Eylül ayında ilk F1 yarışına başarıyla ev sahipliği yapan İtalyan pisti, taraftarlar, takımlar ve sürücüler arasında popülerlik kazanmıştı.

Türkiye'nin kırmızı bölge sınıflandırması neden sorun yaratıyor?

Türkiye'nin kırmızı bölge sınıflandırması neden sorun yaratıyor?

Euronews Türkçe'nin haberine göre son 10 gün içinde kırmızı ülkelerden birinde bulunan herkesin, İngiltere hükümeti tarafından onaylanmış bir otelde kişi başı 2250 sterlin karşılığında 10 günlük zorunlu karantina geçirmesi gerekiyor.

F1'in kırmızı bölgeler için bir muafiyeti yok ve bir muafiyet alınması da beklenmiyor. Bu nedenle karar İngiltere merkezli yedi takımı, F1 organizasyonunuFIA, Pirelli, Honda ve medyadan seyahat edecek olan bin kişiye yakın personeli etkiliyor.

Orijinal plan, Japonya Grand Prix'nin (GP) 3 Ekim'deki Türk yarışı ile İngiltere'ye dönüş arasında bir 'tampon' görevi görmesiydi. insanları birkaç gün daha Japonya'da tutarak 10 günlük sürenin bu şekilde üstesinden gelinecekti.

Japonya yarışının da iptal edilmesinin ardından F1, Türkiye'nin kırmızı bölge listesinden çıkacağı ve böylece karantina sorunlarını ortadan kaldıracağı konusunda umutlu olmaya devam etti.

Meksika ve Brezilya da Birleşik Krallık kırmızı bölge listesinde yer alırken, Covid-19, Austin'de de ciddi bir sorun haline geldi ve her üç mekan için de potansiyel sorunlar yarattı.

Durum İtalyan takımları için de sorunlu

Durum İtalyan takımları için de sorunlu

Aynı şekilde birkaç ülke de İtalya'nın kırmızı listesinde yer alarak Ferrari, AlphaTauri ve Pirelli için sorun yaratıyor, ancak muafiyetler açısından bazı esneklikler sağlanabileceğine inanılıyor.

Bu nedenle bu yıl ki F1 takvimi sürekli değişken durumda. Bir seçenek olarak Rusya'da bir yarış gerçekleştirip Türkiye'yi bir hafta ertelemek ve buradaki organizasyonu 10 Ekim'e taşımak.

Bu, ekiplere 16 Eylül'deki bir sonraki Birleşik Krallık kırmızı bölge incelemesinden sonra ek zaman sağlarken Soçi'ye gidiş-dönüş basit bir gezi planlamasına da olanak tanıyacak. Türkiye teoride bu sırada listeden çıkarsa, Türkiye yarışının gerçekleşmesi için hala zaman olacak .

Türkiye'den doğrudan ABD'ye

Türkiye'den doğrudan ABD'ye

O zaman alternatif bir seçenek yerine, İngiltere merkezli personelin karantinadan kaçınmak için Türkiye'den doğrudan ABD'ye seyahat ederek 24 Ekim'deki ABD GP'sinden önce bir hafta sonu tatili geçirmeleri yeterli olacak.

Meksika ve Brezilya GP'leri bir hafta geriye alınacak ve personelin Türkiye/ABD gezisinden sonra eve gitmesine izin vermek için ücretsiz bir hafta sonu boşluğu yaratılmış olacak.

Meksika ve Brezilya hala kırmızı bölgeler olduğundan, Interlagos'tan sonra Katar'da da bir yarış eklenerek Birleşik Krallık karantina tamponu oluşturulacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mugello birinci alternatif

Mugello birinci alternatif

Eğer Türkiye bu turnuvada yer alamazsa, Mugello şu anda F1'in kendisine alternatif olarak gördüğü yer. Katar'da da yepyeni bir etkinlik düzenlemek için henüz çok erken, bu nedenle Doha yarışı Kasım'da yapılacak.

Tüm bu seçenekler hala tartışılıyor ve yarış organizatörleri ilgili taraflarla görüşlmelerini sürdürüyor. F1 CEO'su Stefano Domenicali'nin Cumartesi günü Spa'da yapacağı olağan toplantısında takım patronlarıyla planları tartışması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın