Görüş Bildir
Haberler
Independent: İngiliz Akademisyene Muamele AB Liderleri İçin Yüz Kızartıcı

Independent: İngiliz Akademisyene Muamele AB Liderleri İçin Yüz Kızartıcı

Onedio Medya
17.03.2016 - 09:36 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 11:18

Independent gazetesi, Türkiye'de yaşayan İngiliz akademisyen Chris Stephenson'ın 'terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesi ile sınır dışı edilmesine sayfalarında yer verdi. Gazete, olayın zamanlamasının mülteci krizinin çözümü için Türkiye ile varılan prensip anlaşmasını ele alacak Avrupa Birliği (AB) liderleri için son derece yüz kızartıcı olduğunu yazdı. Laura Pitel imzalı haberinde AB'nin, Türkiye'de 'terörle mücadele' adına akademisyenlere, gazetecilere ve avukatlara yönelik baskının arttığı bir dönemde Ankara ile anlaşma sağladığına dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Chris Stephenson adliyedeki güvenlik aramasında çantasından, HDP İstanbul İl Örgütü’nün bastırdığı Nevruz kutlamaları davetiyesinin çıkmasının ardından önce gözaltına alınıp serbest bırakılmış, sonra sınır dışı edilmişti.

Stephenson, 25 yıldır Türkiye'de yaşıyordu

Stephenson, 25 yıldır Türkiye'de yaşıyordu

Chris Stephenson, mahkemenin değil idari bir kurumun verdiği kararla sınır dışı edildiğine dikkat çekiyor.

Independent'taki haberde, 25 yıldır Türkiye'de yaşayan Stephenson'ın eşi ve kızının bu sınır dışı edilme kararını 'çok korkunç ve yanlış' buldukları da bildiriliyor.

Chris Stephenson, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı metnine imza atan akademisyenlere destek vermişti. Bu akademisyenlerden üçü halen tutuklu. 

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
conistr

Demek Türkiye kırk yılda bir doğru yapmış, bunların yüzünü değil her tarafını kızartmak lazım

Core I

kafaya takmaya gerek yok. independent 1 numaralı pkk destekçisi. ingilizlerin ünlü böl-parçala-yönet sevdasının son temsilcilerinden biridir. pkk'ya da önem... Devamını Gör

Janset cataltug

canlarimizi kaybediyoruz belki ondandir