Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre Son 20 Yılın En İyi Türk Filmleri Neler?

IMDb'ye Göre Son 20 Yılın En İyi Türk Filmleri Neler?

Komediden drama birçok türde çekilen Türk filmleri sinema eleştirmenlerinden ve seyircilerden yüksek not almayı başarıyor. Türk sineması son 20 yılda büyük bir çıkış yaptı. Öyle ki bu Türk filmleri dünyanın her yerinde izlendi ve sevildi. Ayrıca bu filmlerden bazıları birçok ödül kazandı, bazıları ise sosyal medyada gündem oldu. Ancak hepsinin tek bir ortak noktası var. O da tekrar tekrar izlenecek kadar güzel olmaları! Bu nedenle IMDb puanını baz alarak son 20 yıla damga vurmayı başaran en iyi Türk filmini bir araya getirdik. İşte son 20 yılın en iyi Türk filmleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zamanınızı film seyrederek anlamlı ve güzel kılmak istiyorsunuz fakat hangi filmi seyredeceğiniz konusunda kararsızsınız. Daha çok Türk filmi izlemekten hoşlanıyorsunuz ama komediden drama birçok konuda çekilen filmler arasından hangisini seçeceksiniz? Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki festivallerden başarılarla dönen ve izleyicilerin de beğenisini kazanan Türk filmlerini tercih edebilirsiniz. Artık Türk filmleri de farklı konularıyla ve başarılı yönetmenleriyle adından çokça söz ettirmeyi başarıyor. Sizin için son yirmi yılda çekilen ve IMDb'de oldukça iyi puanlar alan Türk filmlerini sıraladık. İşte son 20 yılın en iyi Türk filmleri…

1. Dağ 2

1. Dağ 2

Yayın Tarihi: 2016

Tür: Aksiyon, Dram, Savaş

IMDb: 8,9

Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir, 6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Yayın Tarihi: 2019

Tür: Biyografi, Dram, Spor

IMDb: 8,7

Oyuncular: Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk

Ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikayesini konu ediyor. İlk Dünya Rekoru'na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru,üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu'nun hayatının anlatıldığı filmde, ünlü sporcunun acıklı hikayesine değiniliyor.

3. Ayla

Yayın Tarihi: 2017

Tür: Biyografi, Dram, Tarih

IMDb: 8,5

Oyuncular: Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Kyung-jin Lee

1950'li yıllarda çıkan Kore savaşında yer alan Süleyman Astsubay (Çetin Tekindor) savaş meydanında koreli küçük bir kıza denk gelir. 5 yaşındaki Koreli kız çaresiz nereye gideceğini bilemez ve Astsubay, kızı yanına alarak ona Ayla ismini verir. Zamanla Ayla ve Astsubay baba - kız olurlar. 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye dönmesi gerektiği için Süleyman Astsubay küçük kızı orada bırakmak zorunda kalır. Ayla yetimhaneye verilir birbirlerine tekrar bir araya gelmek için söz verirler.

4. Bizim için Şampiyon

4. Bizim için Şampiyon

Yayın Tarihi: 2018

Tür: Biyografi, Romantik, Dram

IMDb: 8,4

Oyuncular: Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuşkan

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir attır. Bold Pilot ve onun daimi jokeyi Halis Karataş, birlikte unutulmaz başarılara imza attılar. İkilinin 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2:26:22’lik rekoru hala geçilemedi. Bold Pilot'ın diğer bir başarısı da, Halis Karataş ve Begüm Atman’ın bir araya gelmesine vesile olması. Ünlü jokey ve Begüm Atman arasındaki destansı aşkın konu edildiği filmin yönetmen koltuğunda, Ahmet Katıksız oturuyor. Senaryosunu Katıksız ile Serkan Yörük’ün kaleme aldığı filmde ünlü jokey Halis Karataş’a Ekin Koç, Begüm Atman’a ise Farah Zeynep Abdullah hayat veriyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanlarından Özdemir Atman’ı ise usta oyuncu Fikret Kuşkan canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 7. Koğuştaki Mucize

5. 7. Koğuştaki Mucize

Yayın Tarihi: 2019

Tür: Dram

IMDb: 8,3

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal

7. Koğuştaki Mucize, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

6. Babam ve Oğlum

6. Babam ve Oğlum

Yayın Tarihi: 2005

Tür: Dram, Aile

IMDb: 8,3

Oyuncular: Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra

Filmin küçük oyuncusu Deniz, 1980 darbesi sırasında doğarken annesini kaybediyor. Babası ve dedesi küs olan Deniz dedesini hiç tanımıyor. Yedi yıl sonra daha önce hiç görmediği dedesinin çiftliğine gidiyor. Dedesi Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor), oğlu Sadık’ın (Fikret Kuşkan) okurken siyasi olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan reddediyor. Sadık, oğlu Deniz’i emanet etmek için baba evine geri dönmek zorunda kalıyor.

Kendini hafif kaçık ve tatlı bir ailenin ortasında bulan Deniz, hem şaşırıyor hem de eğlenceli vakit geçirmeye başlıyor. Traktör kullanan ve telsizle konuşabilen süper babaanne (Hümeyra), dedesiyle küs olan teyze (Şerif Sezer), kollarını altın bilezikle donatan yenge Hanife (Binnur Kaya), saf kalpli amca (Yetkin Dikinciler) ve evin çalışanları Deniz’in hayâl dünyasını da geliştiriyor. Sadık, geri döndüğü Ege kasabasında terk ettiği eski sevgilisi ile ve kendisi ile yüzleşiyor. Deniz’in saf ve masum hali baba ile dede arasındaki buzları eritmeye yardımcı oluyor.

7. Kış Uykusu

7. Kış Uykusu

Yayın Tarihi: 2014

Tür: Dram

IMDb: 8,2

Oyuncular: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ

Aydın (Bilginer) emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal (Sözen) ve boşanmış olan kız kardeşi Necla (Akbağ). Aydın tiyatroculuktan emekli olduktan sonra, babasından kalan mülkü idare etmek üzere eşi ve ablasıyla birlikte Kapadokya'daki otele yerleşmiştir. Kapadokya'daki otelde Aydın'ın hayatı etrafında olup bitenlerle ilgili hiçbir sorumluluk taşıma gereği hissetmediği için çok durağandır. Filmin hikâyesi Aydın'ın gerçekle arasındaki mesafeyi kapatıp kapatamayacağı sorununun etrafında şekillenir.

8. G.O.R.A.

8. G.O.R.A.

Yayın Tarihi: 2004

Tür: Macera, Komedi, Bilim Kurgu

IMDb: 8,0

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven

Türkiye'nin turistik kentlerinden biri olan Antalya'da tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak GORA isimli gezegene götürülür. Arif, gezegende tutsakken gezegeni bir alev topundan kurtarır ve bu sırada Ceku isimli prensesle tanışır. Bütün bunlar olurken, GORA gezegeninin kötü kalpli komutanı Logar, Ceku ile evlenerek gezegenin yönetimini ele geçirmek istemektedir. Arif bunu öğrenir ve gezegenden kaçarken Ceku'yu da yanında götürmek ister, fakat bunun için Komutan Logar'a karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

9. Nefes: Vatan Sağolsun

9. Nefes: Vatan Sağolsun

Yayın Tarihi: 2009

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

IMDb: 8,0

Oyuncular: Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Barış Bağcı

Nefes, Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi’ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Vizontele

10. Vizontele

Yayın Tarihi: 2001

Tür: Komedi, Dram

IMDb: 8,0

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli

Film, 1974 yılının başlarında Hakkâri'ye televizyon gelmesini anlatmaktadır. Burası, her şeyin haberinin en son ulaştığı yerlerden birisidir ve bunu duyan ahali, televizyonun, yani ''vizontele''nin nasıl bir şey olduğunu çok merak eder. TRT tarafından oraya sürgün gönderilen memurlar, alıcıyı kurmadan geri dönerler. Belediye Başkanı Nazmi, bu işin üstesinden gelmek için şehrin delisi olarak bilinen Emin'den yardım alır. Emin, aslında deli olmayan, teknolojik aletlere pek ilgisi olan, bütün radyoları tamir eden ve ilginç bir yaşantıya sahip olan bir karakterdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
12
9
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın