Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanlarına Göre Son 15 Yılın En İyi 15 Dizisi

etiket IMDb Puanlarına Göre Son 15 Yılın En İyi 15 Dizisi

Aburoski
24.04.2018 - 14:13 Son Güncelleme: 24.04.2018 - 20:01

IMDb puanlarına göre bakalım son 15 yılın en iyi 15 dizisi hangileriymiş? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. It's Always Sunny in Philadelphia (2005) - IMDb 8,7

15. It's Always Sunny in Philadelphia (2005) - IMDb 8,7

Kurdukları küçük ekibe verdikleri “The Gang” ismi ile kendilerinden bekleneni bırakalım çok çok daha azını veremeyen bir arkadaş grubunun başına gelenleri ve yaşadıkları maceraları anlatmaktadır. Kendilerine “çete” şeklinde hitap eden gruba Deandra ve Dennis Reynolds, üvey babaları Frank ve arkadaşları Charlie ve Mac eşlik etmektedir.

14. The Office (2005) - IMDb 8,7

14. The Office (2005) - IMDb 8,7

Amerika’da bir kağıt şirketi olan Mifflin’in Scraton şubesindeki ofisinde gerçekleşen olaylar mizahi yönü ile diziye aktarılmış. Dizide ofis müdürü Michael Scott ve elemanlarının yaşadıkları olaylar aktarılırken birbirinden ilginç karakterler olması da diziyi ilgi çekici hale getirmiş. Ofiste geçen günleri belgesel dizi şeklinde gösteren dizide Steve Carell’in can verdiği karakter Michael Scott şimdi neden bunu yaptı ki diyeceğiniz ilginç ve utandırıcı şakaları ve davranışları ile adeta saç baş yoldurtuyor.

13. Peaky Blinders (2013) - IMDb 8,7

13. Peaky Blinders (2013) - IMDb 8,7

Birinci Dünya Savaşı sonrası İngiltere Birmingham şehrinde geçen devlet ve ona karşıt bahis çeteleri ve komünistlerin çatışması üzerinden şekillendiğini görebiliriz. Savaş sonrası İngiltere toplumundaki parçalanmışlığı çok iyi anlatıyor. İngiltere’nin çamurlu, puslu havasında, sürekli içen, tüküren, kavga eden erkekleri görmemiz mümkün. Dizide bahsi geçen çete şapkalarına taktıkları jiletler vesilesiyle insanları kör etmeleriyle nam salmışlardır. Çete soygunculuk ve at yarışıyla para kazandıklarını söyleyebiliriz. Bu sebeplerden dolayı Peaky Blinders çetesi halkın üzerinde büyük bir korku bırakmıştır. Ancak çete bir soygun esnasında hata yapınca çetenin işlerini zorlaştıracak yeni bir müfettişin şehre gelmesine sebep olurlar. Böylece çetenin işlerinin zorlaştığını söylemek, rüşvetlerinin azalacağını belirtmek yanlış olmaz. Çete lideri çok acımasızdır, ne olursa olsun tek amacı yükselmektir.

12. Rome (2005) - IMDb 8,7

12. Rome (2005) - IMDb 8,7

Cumhuriyet’in kuruluşundan dört yüz yıl sonra, Roma bir milyon insanın yaşadığı kozmopolit bir başkent, hızla büyüyen imparatorluğun merkez üssü ve dünyadaki en zengin şehirlerinden biriydi. Cumhuriyet, tek bir adamın mutlak gücü eline geçirmeden, paylaşılan iktidar ve şiddetli kişisel rekabet ilkeleri üzerine kurulmuştu.

11. Narcos (2015) - IMDb 8,8

11. Narcos (2015) - IMDb 8,8

Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. House of Cards (2013) - IMDb 8,9

10. House of Cards (2013) - IMDb 8,9

Francis Underwood Amerikan Senatosu'nda görev yapan başarılı bir politikacı. Hep doğru hamleyi yaparak, kariyer basamaklarını yavaş yavaş çıkmış durumda. Şimdi de yeni seçilen Amerikan Başkanı'nın kabinesinde dışişleri bakanlığı görevinin verilmesini bekliyor. 

Ama siyasette her zaman olduğu gibi bambaşka hesaplar dönüyor ve Francis o çok istediği koltuğu elde edemiyor. Bu sefer pes etmeye çok yakın. Her şeyi doğru yaparken ihanete uğramak, sırtından bıçaklanmak onu perişan etmiş durumda. Ama Claire pes etmesine izin vermiyor ve Francis büyük, detaylı bir planla çıkageliyor. Bu sefer iyi adam olmayacak. Amacı gücün en tepesinde olmak...

9. Arrested Development (2003) - IMDb 8,9

9. Arrested Development (2003) - IMDb 8,9

Dizinin konusu batan bir şirket, her şeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları Michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. Dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor.

8. Stranger Things (2016) - IMDb 8,9

8. Stranger Things (2016) - IMDb 8,9

1980’lerde Long Island’ta kaybolan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Çocuğun ailesi, arkadaşları, yerel polis neler olduğunu araştırırken, çok gizli hükümet deneyleri, korkutucu doğaüstü güçler, oldukça garip bir kız çocuğu ve gizemin içine sürüklenmesi üzerine kurulu bir dizi.

7. Westworld (2016) - IMDb 8,9

7. Westworld (2016) - IMDb 8,9

Karanlık bir gelecekte geçen dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan ediniyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkıyor. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışıyor.

6. Black Mirror (2011) - IMDb 8,9

6. Black Mirror (2011) - IMDb 8,9

İngiliz yapımı olan bu dizinin her bölümü farklı bir hikayeyi, farklı oyuncularla ve farklı yönetmenlerle anlatıyor. Öykülerin yazarı Charlie Brooker; seyirciyi emniyetsiz bir dünyaya başarıyla sürüklerken, farklı gerçekliklerin ve şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz açmazların olduğu bir dünya yaratıyor. Gerçeklerden çok da uzakta olmayan bir gerçeküstü dünya bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fargo (2014) - IMDb 9,0

5. Fargo (2014) - IMDb 9,0

Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

4. True Detective (2014) - IMDb 9,0

4. True Detective (2014) - IMDb 9,0

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

3. Sherlock (2010) - IMDb 9,1

3. Sherlock (2010) - IMDb 9,1

Dahi bir beyne sahip olan Sherlock Holmes ve ev arkadaşı Doktor Watson'ın cinayetleri çözümlemelerini konu almaktadır.

2. Breaking Bad (2008) - IMDb 9,4

2. Breaking Bad (2008) - IMDb 9,4

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak...

1. Game of Thrones (2011) - IMDb 9,5

1. Game of Thrones (2011) - IMDb 9,5

Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır.

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor... Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
360
123
67
40
31
29
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Listede Preson Break yoksa diğerlerinin bi anlamı yoktur

Filiz

Game of thrones da insanları azdırıp izleyici kazanıyorlar bence 1.lik breaking bad in olmalı br ba öylemi hiç değil mükemmel hikaysiyle falan tamam GOT da ... Devamını Gör

Erkan Koç

Spartacus o zaman listede 1. olmalıydı. Söylemin çok hatalı ve got ile bb'i kıyaslaman da büyük hata. Kötü bir izleyicisin.