Görüş Bildir
Haberler
İlahiyatçı Recep İhsan Eliaçık'tan Diyanet'e 'Fitre' Tepkisi: 'Galiba Bunlar Türkiye'de Yaşamıyor'

İlahiyatçı Recep İhsan Eliaçık'tan Diyanet'e 'Fitre' Tepkisi: 'Galiba Bunlar Türkiye'de Yaşamıyor'

Ulaş
10.03.2022 - 13:38

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu fitre miktarını 2022 yılı için 40 lira olarak açıklamıştı. İlahiyatçı Recep İhsan Eliaçık, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği 40 liralık fitre ücretine tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, her yıl geçim standartlarına göre belirlenen, ‘yoksul bir insanın bir gün karnını doyurması ve açlığını gidermesi için verilen para’ anlamına gelen fitre miktarını 2022 yılı için 40 lira olarak açıklamıştı.

ANKA'da yer alan habere göre yazar ve ilahiyatçı Recep İhsan Eliaçık, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın belirlediği ücretin tek öğünü bile karşılamadığını belirterek, 40 liralık miktarı eleştirdi.

Bu rakamın tek öğüne bile yetmeyeceğini belirten Eliaçık, 'Yoksullarla, sadakayla, fitreyle alay ediyorlar. Galiba bunlar Türkiye'de yaşamıyor veya yedikleri yemeklerin parasını kendileri ödemiyor. Her şeyde olduğu gibi fitre de dolar üzerinden hesaplanmalı. Fitre 10 dolar olmalıdır. 10 dolar da bugün itibariyle 140 liradır' dedi.

Eliaçık'ın Diyanet'i eleştirdiği açıklama şöyle 👇

Eliaçık'ın Diyanet'i eleştirdiği açıklama şöyle 👇
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl filtre miktarının 40 lira olduğunu açıkladı. 2022 yılının Ramazan ayının başından 2023 Ramazan ayının başına kadar, yani önümüzdeki bir yıl boyunca bir günlük yiyeceği 40 TL olarak açıkladı. Bunu açıklayan Diyanet İleri Başkanlığı galiba Türkiye’de yaşamıyor veya yedikleri yemeklerin parasını kendileri ödemiyor. Bu verilen bilginin lokantalardaki yemek fiyatlarıyla bir alakası yoktur. Doğru hesaplamanın şöyle olması gerekir: Fitre, Kur'an-ı Kerim’de ayet olarak geçmez. Hadislerde geçer. Buradan yola çıkarak geleneksel İslam mezhepleri fitre miktarı belirlemişler. Aslında İslam’da asıl olan zekattır. Zekât da ihtiyaçtan fazlası olarak verilir. Bakara Suresi 219 ayette yer alır. Bunun dışında başka verme biçimleri vardır. Hadislerden de yola çıkılarak bir fitre miktarı belirlenmiştir. Fitre, Ramazan ayında oruç tutan kişilerin Ramazan’dan sonra yoksullara verdiği miktardır. Verilen miktarla bir yoksulun bir gün karnını doyurması ve açlığını gidermesi hedeflenir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
8
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Öabakan

ben müslüman olmadığım için nema proglema

Ukela

Hocam dediklerin belki iyi niyetli ama biraz kökeninden kopuk , eğer illa bir kıstas koyacaksan Sünnet zamanının kıstası , yani altın ile yap hesabı. Tarihte... Devamını Gör