Görüş Bildir
Haberler
İkinci Kayak Ölümü

İkinci Kayak Ölümü

ATKN
26.01.2015 - 15:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Palandöken’de bir genç Palandöken Kayak Merkezi'nde minderle kaymak isterken hayatını kaybetti. Uludağ’da da 8 yaşındaki bir çocuk kızaktan düşerek ölmüştü.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi, 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu, gece üç arkadaşı ile çıktığı Palandöken Kayak Merkezi'nde suni kar püskürtme direklerinin etrafına koruyucu olarak sabitlenen minderle kaymak isterken hayatını kaybetti.

Olay Pazar günü saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi'nin Dedeman Oteli arkasındaki 10 numaralı pistte meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tekniker olarak çalışan ve Veteriner Fakültesi'nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu dört arkadaşı ile birlikte çıktığı Palandöken Kayak Merkezi'nde, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalara karşı sarılan güvenlik minderlerinden birini söktü. Minderle kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdiler. Arkadaşlarından birini arkasına alarak hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahta kar perdesine çarptı. Koyuncu kazada ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşı ise yara almadan kurtuldu.

Arkadaşları 156 jandarmayı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden jandarma arama ve kurtarma timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu ambulansla hastaneye kaldırdı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı..

Milli kayakçı Aslı Nemutlu da 12 Ocak 2012'de Palandöken’de antrenman yaparken dengesini kaybedip kar perdelerine çarparak yaşamını yitirmişti.

Bir günde iki ölüm

Pazar günü Uludağ 2. Oteller Bölgesi'nde de annesi Ceyda Uymuşlar ile birlikte kızakla kayan 8 yaşındaki Elif Uymuşlar dengesini kaybederek düştü, dere yatağının yakınındaki bir kayaya çarptı. Ağır yaralanan Elif Uymuşlar’a ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Çarpmanın etkisiyle kaburga ve akciğerinin zarar gördüğü belirlenen çocuk, ambulans helikopterle Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Uymuşlar burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0