Görüş Bildir
Haberler
IKBY'den Skandal Pul İçin 'Onaylamadık' Açıklaması

IKBY'den Skandal Pul İçin 'Onaylamadık' Açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adil, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pullarına ilişkin açıklama yaptı.

Adil, açıklamasında 'Birkaç sanatçı pulun basılması için dizayn örnekleri sundu. Ancak şu ana kadar hiçbir pul basım için onaylanmadı. Basım için seçilecek olan pul dizaynı, yasa ve kanunlara göre olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı tepki göstermişti

Dışişleri Bakanlığı tepki göstermişti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada plana tepki gösterilmiş, 'IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz' denilmişti.

"Her türlü paçavraya karşı kararlılığımız ortada"

"Her türlü paçavraya karşı kararlılığımız ortada"
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından pul ve haritaya tepki gösterdi. Söz konusu harita için 'paçavra' diyen Çelik, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin kudreti karşısında hiçbir hükmü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne dönük haddini aşan her türlü paçavra harita ve paçavra projeye karşı irademiz ve kararlılığımız ortadadır' ifadelerini kullandı.

"Kimse bize parmak sallayamaz"

"Kimse bize parmak sallayamaz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de pul ve haritaya tepkisini şu sözlerle ifade etti:

'Papa’nın Irak’ın kuzeyini ziyareti hatırına basılan pulda, sözde Kürdistan haritasının resmedilmesi üzerinden hiç kimse bize parmak sallayamaz. O zelil harita zaten ayaklarımızın altındadır. Bölücülerle ve teröristlerle aynı kareye giren ve ittifak kuranlar ise zillettir.'

"Erdoğan'ın kankası Barzani'ye göre Kürdistan orada değilmiş"

"Erdoğan'ın kankası Barzani'ye göre Kürdistan orada değilmiş"

Konuyu bugün partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme getiren Meral Akşener, iktidara yüklendi. 

Akşener, Erdoğan'ın geçmiş dönemdeki açıklamalarını hatırlatarak, 'Hani yerel seçimlerde sayın Erdoğan vatandaşlara 'işte Kürdistan orada, Irak'ta beğenmiyorsan defol git' diyordu ya; anlıyoruz ki sayın Erdoğan'ın bir başka kankası Barzani'ye göre Kürdistan orada değilmiş' dedi.

Açıklamalarına devam eden Akşener, 'Sayın Erdoğan'ın Diyarbakır'da başından konfeti temizlediği Barzani'ye göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kürdistanmış. Cumhuriyetin başkentinde şerefine göndere Kürdistan bayrağı çektikleri Barzani'ye göre Misakı Milli'nin yarısı da Kürdistanmış' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
40
11
10
10
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enes

Kendi ağzıyla BOP Eşbaşkanıyım diyen birisi bugün ülkemizde Cumhurbaşkanı. Hatta ve hatta bilmeyenler için söyleyeyim Cumhurbaşkanlığı sarayının ilk davetlis... Devamını Gör

Saffet Filiz

Bu şerefsizlerin bu kadar şımarmasını en büyük sebebi mevcut iktidardır, çözüm sürecine karşı çıkanlara faşist diyorlardı, kan istiyor diyorlardı, pkk yollar... Devamını Gör

Bozkurt

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nın adı AKP ve BDP'lilerin isteği üzerine Şeyh Sait Meydanı olmuştu. Geçmişten günümüze idelojik anlamda bir farkları olmadığı içi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hahaaayyy! O pulları götünüze hatıra olarak yapıştırır çıktığınız yere postalarız sizi amk vatansız kahpeleri