Görüş Bildir
Haberler
İdam Mahkumlarının Ölmeden Önce Talep Ettikleri En Tuhaf Yemekler

İdam Mahkumlarının Ölmeden Önce Talep Ettikleri En Tuhaf Yemekler

Şartlı tahliyeyle çıkamayacak olan, idam cezası mahkumlarına, infazdan önce geleneksel bir ritüel olduğu için ne yemek istedikleri sorulur. Bazı mahkumların, istedikleri ilginç yemekleri sizler için derledik. Ayrıntılar için buyurun…👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Pizza ve yaş pasta

1. Pizza ve yaş pasta

David Leon Woods, 4 Mayıs 2007'de Indiana'da infaz edilmeden önce 22 yıl ölüm hücresinde yattı. Woods ve iki arkadaşı, televizyonunu çalmak amacıyla Juan Placencia'nın evine gitti. Placencia'nın dairesinin zilini çaldılar ve adam kapıyı açtığında Woods onu bıçaklamaya başladı. Televizyonu çaldılar ve adamı ölüme terk ettiler. Yirmi iki yıl sonra, David Woods'a idamından önce ne yemek istediği soruldu. Ailesiyle birlikte pizza ve yaş pasta yemeyi tercih etti. Son sözleri, 'Juan'ın ailesinin gerçekten üzgün olduğumu bilmesini istiyorum ve pişmanlık duyuyorum” oldu.

2. Hindi sosis

2. Hindi sosis

Andrew Lackey, 80 yaşındaki bir adamın evinde altın ve nakit para bulunan bir kasa olduğunu düşündüğü için onu öldürdü. Andrew Lackey'in talep ettiği son yemek hindi sosis oldu.

3. Domates sepeti

3. Domates sepeti

Muhammed Ajmal Amir Kasab, aşırılık yanlısı bir terör örgütü olan Lashkar-e-Taiba'nın bir üyesiydi. 72 kişinin ölümünden sorumluydu. Kasab, eylemleri, dört gün süren ve en az 174 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan 2008 Mumbai terörist saldırılarının bir parçasıydı. Kasab’ın  işlediği suçlardan dolayı 12 Kasım 2012 günü sabah saat 07:30'da infazı gerçekleşti. Son yemeği için bir sepet domates istedi. Sepetten sadece iki domates aldı ve birini yedi.

4. Uzun bir liste...

4. Uzun bir liste...

Ohio eyaleti, 1984’te Alton Coleman'ı ve ortağı Debra Denise Brown’ı  altı eyalette birden işledikleri cinayetler sebebiyle infaz etti. Yetkililer ikiliyi yakaladığında, Coleman, yedi cinayet de dahil olmak üzere 13 ayrı saldırıda en az 20 kişiye cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı. Coleman son yemeği için uzun bir liste hazırladı: mantarlı iyi pişmiş fileto, kızarmış tavuk göğsü, Fransız soslu salata, turta, patates kızartması, kara lahana, soğan halkası, mısır ekmeği, eritilmiş peynirli brokoli, bisküvi, sos ve kola.

5. İki fıstık ezmeli çikolata ve gazlı içecek

5. İki fıstık ezmeli çikolata ve gazlı içecek

Christopher Eugene Brooks, 1992’de Jo Deann Campbell’ı tecavüz edip öldürdüğü için 21 Ocak 2016'da idam edildi. Brooks son yemeği için alışılmadık bir tercihte bulundu. İki fıstık ezmeli çikolata ve gazlı içecek...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kırmızı şarap

6. Kırmızı şarap

Otto Adolf Eichmann, SS subayı ve Holokost'un arkasındaki itici güçtü. Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Doğu Avrupa'daki gettolara ve imha kamplarına toplu olarak sürülmesine yardım etmekle suçlandı. 1960 yılında İsrail istihbarat servisi Mossad tarafından Arjantin'de yakalandı. İsrail'de geniş çapta yankı uyandıran bir duruşmanın ardından, savaş  suçu işlediğine karar verildi ve ölüme mahkum edildi. Her gün yediği yemek olan ekmek, peynir, zeytin ve çaya ek olarak kırmızı şarap istedi.

7. Tüm menü...

7. Tüm menü...

Seri katil John Wayne Gacy, 52 yaşında Illinois'de iğne yapılarak infaz edildi. Katil palyaço, tecavüz ve 33 cinayetten ölüm cezasına çarptırıldı. Gacy son yemeği için 12 adet kızarmış karides, bir kova çıtır tavuk, patates kızartması, yarım kilo çilek, turta, hamburger, dondurma, biftek, pizza, ıstakoz, spagetti ve suşi istedi.

8. Tek bir zeytin

8. Tek bir zeytin

1960 senesinde Victor Harry Feguer, Michigan'dan Dubuque'a geldi. Rastgele doktor numaralarını aradı ve çağrısına ilk cevap veren doktora bir kadının yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Doktor geldiğinde onu kafasından vurdu. Yakalandıktan sonra idama mahkum edildi. Feuger, 15 Mart 1963'te asılarak infaz edildiğinde 28 yaşındaydı. Son isteği sorulduğunda tek bir zeytin istediğini söyledi.

9. Bir fincan kahve

9. Bir fincan kahve

Aileen Carol Wuornos, Florida'da yaşayan Amerikalı bir seri katil ve fahişeydi.1989 ve 1990 yılları arasında yedi kişiyi vurup öldürdü. Wuornos, erkekler tarafından saldırıya uğradığını ve nefsi müdafaa olduğunu iddia etmesine rağmen, ölüme mahkum edildi. Wuornos, ölüm hücresinde 10 yıl geçirdi. 9 Ekim 2002'de zehirli iğneyle idam edildi. Son isteği bir fincan kahveydi.

10. Cevizli turta

10. Cevizli turta

1981'de Ricky Ray Rector, restoranda bir adamı öldürdü ve polise teslim olmayı kabul etti. Ancak Rector fikrini değiştirdi ve polis memuru Robert Martin'i sırtından vurdu. Daha sonra kendini kafasından vurdu ama ölmedi. İyileştikten sonra, iğne ile infazına karar verildi. Son yemek isteği biftek, kızarmış tavuk, vişneli içecek ve cevizli turtaydı. Rector, infaz günü cevizli turtayı kenara bırakarak görevlilere “sonraya sakladığını” söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Uzun bir liste daha...

11. Uzun bir liste daha...

Thomas J. Grasso, 20 Mart 1995'te Oklahoma Eyalet Hapishanesi’nde idam edildiğinde 32 yaşındaydı. İlk kurbanı, 24 Aralık 1990'da Noel ağacının ışıklarını kullanarak boğduğu 87 yaşındaki Hilda Johnson'dı. Kadın, 12 dolar ve bir televizyon için hayatını kaybetti. Altı ay sonra Grasso, 81 yaşındaki Leslie Holtz'u öldürdü ve sosyal güvenlik çekini çaldı. İdam edilmeden önce Grasso, iki düzine midye, iki düzine istiridye, yarım düzine  kaburga, bir duble çizburger, iki çilekli milkshake, yarım balkabağı turtası, çilek ve bir kutu köfteli spagetti istemişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
15
14
8
5
3
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

rakı, roka, balık

Ruhsuz

balık rakı roka var soframmmmdağğğ dışarda ötüşüyor dağlarda

Thistle

Allah göstermesin, şu duruma düşsem benim son isteğim de kırmızı şarap olurdu :))