Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanı Efkan Ala İstifa Etti

etiket İçişleri Bakanı Efkan Ala İstifa Etti

Emre Ordu
31.08.2016 - 20:17 Son Güncelleme: 01.09.2016 - 10:14

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevinden ayrıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'na Efkan Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım, Efkan Âlâ'nın İçişleri Bakanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

Efkan Ala'nın yerine Soylu, Soylu'nun yerine Müezzinoğlu

Efkan Ala'nın yerine Soylu, Soylu'nun yerine Müezzinoğlu
Efkan Ala'nın yerine Soylu, Soylu'nun yerine Müezzinoğlu

Başbakan Binali Yıldırım, 'İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır' açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım açıklamayı saat 19:00'da Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından saat 20:00 civarında yaptı.

İçişleri Bakanı olarak ilk görev dönemi Aralık 2013 ve Mart 2015 olan Efkan Ala, 24 Kasım 2015'te yeniden İçişleri Bakanlığı'na getirilmişti.

Ala, İçişleri Bakanı olmadan önce, 2007 ve 2013 yılları arasında, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Başbakanlık müsteşarlığı görevini sürdürmüştü.

Soylu'dan ilk açıklama

Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanı olarak atanan Süleyman Soylu, 'Benim için de sürpriz oldu' dedi.

İstifanın perde arkası

İstifanın perde arkası
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk canlı yayınında Efkan Ala'nın görevden ayrılmasını değerlendiren Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, kulislerden edindiği bilgileri paylaştı.

Zeyrek'e göre Efkan Ala'nın görevden ayrılmasında öne çıkan iki nedenden biri üzerindeki yükün ağırlığı, diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'dan istifasını istemiş olması. 

Kuvvetli olasılık Erdoğan'ın istifasını istemiş olması

Deniz Zeyrek'in değerlendirmesine göre istifada en kuvvetli neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ala'nın istifasını istemesi. Zeyrek, Erdoğan'ın kamu kuruluşlarındaki FETÖ operasyonlarında Efkan Ala ile yöntem yönünden ayrıştıklarını, bunun için de Ala'nın görevden ayrılmasını istediğini ve bunu da sağlam bir kulisten duyduğunu söyledi.

Dolmabahçe tespiti

Dolmabahçe tespiti

Öte yandan canlı yayına bağlanan Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise çarpıcı bir tespitte bulundu. Fırat, Efkan Ala'nın Dolmabahçe Mutabakatı sırasında kadraja giren ve görevde kalmaya devam eden son AK Partili bakan olduğuna dikkat çekti. 

O dönem Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan da Binali Yıldırım'ın kurduğu 65’inci hükümette yer almamıştı.

Hande Fırat, Ala'nın istifasının darbe girişimiyle ilgili olduğunu vurguladı ve Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz gecesi gösterdiği gayretlerin bu göreve atanmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Süleyman Soylu,15 Temmuz gecesi vatandaşlarla beraber darbecilerden kurtarılan TR binasına girmişti

Süleyman Soylu,15 Temmuz gecesi vatandaşlarla beraber darbecilerden kurtarılan TR binasına girmişti

Fırat, Efkan Ala'nın MİT'te görevlendirilip görevlendirilmeyeceğine ilişkin ise şu anda net bir bilgi olmadığını söyledi.

Ajanslar ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
287
187
50
38
31
28
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dighlighter

eniştesinden öğrenmiş istifa ettiğini öyle diyolla

Dex Dex

Bari bombalı saldırılardan birinden sonraya denk getirseydiniz , utancından istifa etti diye yuttururdunuz millete .

Hemingway

Kendisi hiçbir vasfı olmadan sadece biat edilerek nerelere gelinebileceği konusunda gençlerimize adeta bir rehber, umut kaynağı, güzide bir örnekti. Çok üzücü.