Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Ali Yerlikaya'nın Eğitimi ve Kariyeri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Ali Yerlikaya'nın Eğitimi ve Kariyeri

Bahadır
04.06.2023 - 11:16

28 Mayıs'ya yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Kabinenin yeni bakanlarından biri Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya, Süleyman Soylu'nun yerine İçişleri Bakanlığı'na getirildi. Daha önce siyasi birçok görevde bulunan Yerlikaya son olarak İstanbul Valiliği görevini yürütüyordu. Peki, Ali Yerlikaya kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? İşte Ali Yerlikaya hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Yerlikaya kimdir?

Ali Yerlikaya kimdir?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968 yılında Konya'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi bölümünde eğitimini tamamladı.

Ali Yerlikaya'nın hayatı ve kariyeri

Ali Yerlikaya'nın hayatı ve kariyeri

Ali Yerlikaya, üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı. Kayseri Felahiye, Hatay Erzin, Konya Derebucak, Şanlıurfa Hilvan, Yozgat Sarıkaya Kaymakamlığı yaptı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, TÜHİS (Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri SendikasI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu.

Ali Yerlikaya, 2007 yılında Şırnak valiliğine atandı. 2010 yılında ise Ağrı valisi olarak göreve başladı. 2012 yılında ise Tekirdağ valisi olarak atanan Yerlikaya, 2015 yılında Gaziantep valiliğine getirildi.

2015'den 2018 yılına kadar Gaziantep valisi olarak görev aldı. 27 Ekim 2018 tarihinde ise İstanbul valiliğine getirildi.

YSK'nın 2019 yerel seçimlerinde İstanbul seçimlerini iptal etmesi sebebiyle 7 Mayıs 2019 yılında geçici olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev aldı. Daha sonradan 27 Haziran'da görevini teslim etti.

Hatice Nur Yerlikaya ile evli olan Ali Yerlikaya, 4 çocuk babasıdır.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın