Görüş Bildir
Haberler
İBB Meclisi'nde 'Türkan Saylan' Tartışması: 'AKP Burada Olduğu Sürece İsmi Yaşatılmayacak'

İBB Meclisi'nde 'Türkan Saylan' Tartışması: 'AKP Burada Olduğu Sürece İsmi Yaşatılmayacak'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminde Türkan Saylan'ın isminin sokağa verilmemesi tartışmalara yol açtı. AKP Grup Sözcüsü, Türkan Saylan için 'AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece ismi bir yerlerde yaşatılmayacaktır' dedi.

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı ise bu tartışmaların ardından bir tweet atarak 'FETÖ Kumpası sonrası aramızdan ayrılan, Arnavutköy mahallemizden komşumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını ben ve halkımız Beşiktaş’ta yaşatacağız. Haftaya onun sokağında buluşacağız, ismini mevcut sokak tabelasının yanına bizzat ben asacağım. Utanmıyorlarsa, gelip kaldırsınlar.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin bugünkü oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Murat Cirav tarafından Türkan Saylan'ın isminin bir yıldır bekletilerek bir sokağa verilmemesi gündeme getirildi. Cirav, bunun nedenini sordu. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş'un Cirav'a verdiği yanıt tartışmalara neden oldu. 

Murat Cirav, 'Ben merak ediyorum, bir yıldır neden Türkan Saylan'ın adı sokağa verilmiyor bekletiliyor. Polemik yapmadan söylemek istiyorum. Türkan Saylan'ın isminin neden bekletildiği konusunda cevap bekliyorum' dedi.

"AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan'ın ismi hiçbir yerde yaşatılmayacaktır" 📹

CHP'li Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat ise bu tartışmaların ardından Saylan’ın adını yaşatacaklarını açıkladı. 👇

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu Saylan'ın hayatı için bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
11
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

FETÖ'nün çoğunlukta olduğu yerlerde Türkan Saylan ismi yaşatılmayacakmış. Darbenin araştırılmasını reddedip FETÖ'cülere hâlâ kol kanat geren siyasi hareketin... Devamını Gör

zittiripittiri

başınıza taş düşsün Türkan Saylan kadar

Pasif Kullanıcı

Fetöcü pislikler…Türkan Saylan kadar başınıza taş düşsün emi!