Görüş Bildir
Haberler
Hukuk Kazanamadım Diye Üzülme! Bir Yıl Boyunca İzleyebileceğin Hukuk Konulu 15 Dizi

Hukuk Kazanamadım Diye Üzülme! Bir Yıl Boyunca İzleyebileceğin Hukuk Konulu 15 Dizi

oinkal
16.02.2018 - 00:24

'Kaydırma yaptım, seneye tekrar hazırlanacağım, ben daha hazırlığım.' diyenlere en güzelinden 15 hukuk dizisini IMDb'de aldıkları puanlara göre derledik, iyi çalışmalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Doubt (5,3)

15. Doubt (5,3)

Bir firmada çalışan Sadie Ellis zeki, zarif ve başarılı bir savunma avukatıdır. Acımasız bir suçu işleyip işlemediği henüz belli olmayan karizmatik müvekkili William 'Billy' Conway ile ilişkisi ele alınıyor.

14. Bull (6,8)

14. Bull (6,8)

2016 yapımı dizi psikoloji ve teknolojiyi duruşma salonuna taşıyor. Dr. Jason Bull alanında başarılı ve adından söz ettiren kalitede bir psikologtur. Amerikan mahkemelerindeki juri üyelerinin nasıl kararlar verebileceğini analiz eder. Bu analizler sonrasında çeşitli stratejiler oluşturulur. Tabii, bu işlemleri tek başına yapmaz. Kendisine bir şirket kurmuş ve şirkette topladığı ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettirmiştir. Ekibinde bir davranış bilimleri uzmanı, bir avukat, bir dedektif, bir bilgisayar uzmanı ve bir stilist bulunuyor.

Not: Dizi bilgileri Listemedya'dan alınmıştır.

13. L.A. Law (7,0)

13. L.A. Law (7,0)

80'l, yıllarda TRT'de de yayınlanmış olan dizi Los Angeles'ın büyük çaplı hukuk bürolarından biri olan firmanın davalarını ve avukatların özel hayatlarını ele alıyor.

12. Conviction (7,3)

12. Conviction (7,3)

2016 yapımı dizide Hayes Morrison isimli avukatın hikayesi ele alınıyor. Morrison eski Amerikan başkanlarından birinin kızıdır ve üniversitede eğitim verdiği zamanlarda öğrencisi ile seks yaptığı ve uyuşturucu bulundurduğu için hüküm giymiştir. Savcılık suçunun silinmesine karşılık Morrison'ı suçsuz olduğuna inanılan hükümlülerin davalarını tekrar araştırmak ve gerçeği ortaya çıkarmak üzere kurulmuş ekibin başına getirir ve olaylar başlar.

11. Fearless (7,6)

11. Fearless (7,6)

Emma, işin içinden çıkılması zor davaları üstlenen adalet duygusu yoğun bir avukattır. Aldığı davaların çoğunda müvekkilleri suçlulardır. Emma bu sefer başka bir davaya yönelir. 14 yıl önce Linda Simms’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan Kevin Russell cezasını çekmeye devam etmektedir. Kevin’ın eski eşi Annie, onun suçsuz olduğunu ve asla bir katil olamayacağını savunmaktadır. Annie’nin Emma’ya ulaşmasından sonra dava tekrar gündeme gelir.

14 yıl önceki cinayetle ilgili kanıtları incelemeye başlayan Emma ayrıca Kevin’ın sorgu kaydını da dinlemeye başlar. Kayıtta yakaladığı şüphe yaratan bir durum neticesinde Kevin’ın suçsuz olabileceğini düşünür. Süreç ilerlemeye başladıkça birçok soru işareti ortadan kalkmaya başlayacaktır. Ancak soruların cevaplanmamasını isteyen bazı güçlü insanlar da vardır.

Not: Dizi bilgisi Listemedya'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Law & Order (7,7)

10. Law & Order (7,7)

Ekranlarda en uzun süre kalan hukuk temalı dizilerden biri olan 1990 yapımı dizide bir grup savcının ve polisin yaşadıklarını ele alıyor. Aynı zamanda kültleşmiş dizinin Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent gibi birçok yan dizisi de bulunuyor.

9. The Practice (7,7)

9. The Practice (7,7)

1997 yapımı dizide Bobby O'donnell isimli avukatın kurduğu hukuk bürosunda yaşananlar ve gelen davalar ele alınıyor. Aynı zamanda dizide Amerikan Hukuk sistemine ve etik algılarına da göndermeler yapılıyor.

8. The Escape Artist (7,7)

8. The Escape Artist (7,7)

Doctor Who'nun sevilen doktorlarından biri olan David Tennant başrolde karşımıza çıkıyor. BBC'de yayılanan mini dizide hiç dava kaybetmemesi ile ünlenmiş bir avukatın azılı bir suçlunun serbest kalmasını sağlamasından sonra yaşananlar ele alınıyor.

7. Damages (8,1)

7. Damages (8,1)

2012 yapımı dizinin konusundan bahsetmeden önce aldığı ödüllerden bahsetmek gerekiyor. Dört Emmy ödülü, bir Altın Küre ve birçok farklı ödülü kısa zamanda toplayan dizi başrollerin karıştığı bir cinayet ile başlıyor fakat konu bu cinayetle sınırlı kalmıyor. Entrika, suç ve hukuk üçgeninde geçen dizi izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarıyor.

6. How To Get Away From Murder (8,2)

6. How To Get Away From Murder (8,2)

2014 yapımı dizide bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Grey's Anatomy, Scandal gibi dizilerle tanıdığımız Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde; başarılı aktris Viola Davis bulunuyor.

Not: Dizi bilgisi Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Good Wife (8,3)

5. The Good Wife (8,3)

Alicia Florrick; mutlu evliliği, bir gün internete düşen skandal görüntülerle kabusa dönüşünce, kocası da hapse düşünce, eski mesleği olan avukatlığa döner. Üniversite yıllarında sevdiği adam olan Will Gardner'ın avukatlık bürosunda çalışmaya başlar. Bir yandan eşinin açtığı yaraları kapatmaya çalışırken, diğer yandan canını dişine takarak çalışır. 

40'tan fazla adaylığı, 6 ödülüyle The Good Wife hukuk draması seviyorsanız, kesinlikle es geçmemeniz gereken bir yapım.

Not: Dizi bilgisi Beyazperde'den alınmıştır.

4. The Good Fight (8,4)

4. The Good Fight (8,4)

The Good Wife'ın devamı olarak yapılan dizide finansal dolandırıcılık suçlamasıyla hem itibarını hem de birikimlerini kaybeden Diane ve vaftiz kızı, kaybettikleri birikimlerini geri kazanmaya çalışırken aynı zamanda dolandırıcılık suçlamasıyla da savaşıyor.

3. Boston Legal (8,4)

3. Boston Legal (8,4)

The Practice'in spin-off dizisi olarak bizlerle buluşan Boston Legal, Boston'da bulunan bir hukuk bürosundaki çalışanların davalarını ve yaşadıklarını ele alıyor.

2. Suits (8,6)

2. Suits (8,6)

2011 yapımı dizide hukuk fakültesinden atılan, çok zeki ve olağanüstü bir fotoğrafik hafızaya sahip olan Mike Ross'un yolu, Harvard mezunu Harvey Specter ile kesişir. Specter, New York'un bir numaralı avukatlarından biridir ve Mike'ın yeteneklerinden oldukça etkilenmiştir. Böylece ikili bir araya gelerek, Mike'ın da Harvard mezunu olduğu yalanını söyleyerek beraber çalışmaya başlarlar.

Not: Dizi bilgisi Beyazperde'den alınmıştır.

1. Better Call Saul (8,7)

1. Better Call Saul (8,7)

Breaking Bad'in spin-offu olan 2015 yapımı dizi Walter White'ın avukatlığını yapmış düzenbaz Saul'un eski hikayelerini ve olayların gelişimini detaylı bir şekilde ele alıyor. Breaking Bad'ten aşina olduğumuz birçok karakter dizide tekrar karşımıza çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
15
10
8
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Suits bu konuda bir numaradır

Çetin S.

Better call saul varken ne suitsinden bahsediyorsun sen :)

birvatandaş

Doktorları izledik tüm evrene şifa dağıtırcasına tıbbi bilgiler verdik bu dizileri izlesek adalet bizden sorulur :D :D

Pickle Rick

Dizi değil film ama; başrolünde James Stewart'ın oynadığı 1939 yapımı 'Mr. Smith Goes to Washington'da izlenmeli.