Görüş Bildir
Haberler
HTC'nin Tasarımcısı Görevinden Ayrılıyor

HTC'nin Tasarımcısı Görevinden Ayrılıyor

Batuhan
28.04.2014 - 15:06

HTC'nin Tasarımcısı Görevinden Ayrılıyor

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin pazar payı daralmaya devam ederken, şirket içerisindeki yeniden yapılandırma kapsamında tasarım şefi Scott Croyle de görevinden ayrılacak.

Scott Croyle şirketin amiral gemisi HTC One (M8) akıllı telefonunun arkasındaki kilit öneme sahip kişisi idi. Bu telefon bu yılın başında tanıtılmasından bu yana şık tasarımı nedeniyle olumlu yorumlar alıyordu. HTC yaptığı açıklamada Croyle'nin 'özel projelere' ve 'gelecek nesil geliştirmelere' odaklanacağını belirtti.

Birkaç yıl öncesine kadar HTC, Android ile çalışan akıllı telefon satan şirketler içerisine zirvede yer alıyordu. Ancak daha sonra şirket pazarlama ve operasyon sorunları yaşadı. Şirket geçen yıl dünyanın en çok satış yapan akıllı telefon üretici listesinin ilk 10 sıralamasından da düştü. Diğer yandan Samsung Electronics ve Apple ile birlikte düşük maliyetli telefonlar üreten Çinli rakipler Lenovo Grup ve Huawei Technologies güç kazanmaya devam ettiler.

Şirketin düşüşünü tersine çevirmek için HTC Başkanı Cher Wang daha aktif bir şekilde şirketin yönetimini üstlendi. Mühendislik geçmişi olan CEO Peter Chou ise bazı yönetimsel işlerini bırakarak üren geliştirmesine odaklandı.

Pazarlamasını güçlendirmek için Taoyuan merkezli şirket yakın zamanda Samsung'un ABD'deki pazarlamasından sorumlu olan ve Galaxy markasını başarılı bir şekilde yaratan eski yöneticisini de danışman olarak işe aldı.

Croyle, San Francisco merkezli butik tasarım şirketi One & Co.'yu kurmuş bu şirketi daha sonra HTC satın almıştı. Ardından 2008 yılında Croyle de HTC de göreve başlamıştı. Konuyla ilgili yorum almak için Croyle'ne ulaşılamadı.

Şirket açıklamasında ayrıca HTC'nin Sense yazılımının geliştirilmesinden sorumlu olan Drew Bamford'un şirketin yazılım geliştiren takımını da yöneteceğine yer verdi. Konuyla ilgili yorum almak için Bamford'a da ulaşılamadı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın