Horozun Ötmesinden Şikayet Edip Dava Açtılar
Mahkeme görevlisi 3 gece kalıp horozu dinledi
Horozun sahibi Corinne Fesseau adada sürekli yaşıyor. Davayı açan emekli çift Jean-Louis ve Joelle Biron'un ise adada bir yazlık evi var. Çift, horozun anormal derecede gürültü yaptığını ve huzurlarını kaçırdığını öne sürdü.
Karardan önce bir mahkeme görevlisi, gürültünün ne kadar ciddi olduğunu ölçmek için çiftin evinde 3 gece kaldı. Görevli, horozun sabah 06.30 ile 07.00 arasında yalnızca ara ara öttüğünü tespit etti. Çift ise ötüşün sabah 4'te başladığını iddia etmişti. Görevliye göre pencereler kapalıyken ses güç bela duyuluyordu.
Dava köylülerle şehirliler arasındaki gerginliğin simgesine dönüştü
İki yıl süren dava, Fransa'da kırsalda yaşayanlarla şehirliler arasındaki gerginliğin simgesi haline geldi. Fesseau ve Maurice'in yaşadığı Saint-Pierre-d'Oléron'da 7 bin kişi yaşıyor ama yazın nüfus 35 bine çıkıyor. 'Maurice'i kurtarın' kampanyasına 140 bin kişi imza verdi.
Karardan sonra Fesseau, 'Maurice tüm Fransa için bir savaş kazandı' dedi. Çiftin avukatı ise müvekkillerinin oturduğu yerin konut alanı olduğunu ve kırsal sayılmayacağını savundu. Benzer davaların ardından bir belediye başkanı, inek böğürmesi ve eşek anırması gibi kırsal seslerin kültürel miras olarak korunmasını istedi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın