Görüş Bildir
Haberler
Hollywood'un Gözdesi! Akademi Ödüllü Emma Stone'un Kariyerinden Aklınızı Başınızdan Alacak 13 Film

Hollywood'un Gözdesi! Akademi Ödüllü Emma Stone'un Kariyerinden Aklınızı Başınızdan Alacak 13 Film

Dale Cooper
12.07.2019 - 10:04 Son Güncelleme: 12.07.2019 - 18:29

Yeteneğiyle, güzelliğiyle ve hatta sesiyle, hiç kuşkusuz, Hollywood'un son dönemdeki gözdelerinden biri Emma Stone! Komedi ve romantik komedilerle başladığı kariyeri bugün birbirinden farklı birçok projesiyle devam etmekle beraber bir Oscar sahibi kendisi.

Hollywood'un gözdesi Emma Stone'un özenli adımlarla örülmüş kariyerinden mutlaka izlemeniz gereken şahane filmleri sizler için seçtik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Superbad (2007)

1. Superbad (2007)

Emma Stone'un başrolleri Michael Cera ve Jonah Hill ile paylaştığı Superbad, liseden mezun olmak üzere olan bir grup arkadaşın son zamanlarda işleri fena halde çuvallatmasını anlatırken klasik lise komedilerindeki stereotip karakterlerin aslen göründüklerinden daha farklı olabileceklerinin altını çiziyor.

2. The Rocker (2008)

2. The Rocker (2008)

Emma Stone bugün Hollywood'un yıldız isimlerinden birine dönüşürken kariyerinin erken dönemlerinde yer aldığı filmlerde de yine kendisi gibi hızla yükselen isimlerle paylaştı.

Bu bahse örnek olan The Rocker, artık ününü kaybetmiş bir bateristin yeniden şöhret peşinde koşarken yaşadıklarını anlatırken filmin kadrosunda Rainn Wilson, Bradley Cooper ve Steve Adams gibi isimler yer alıyor.

3. Zombieland (2009)

3. Zombieland (2009)

Ruben Fleischer yönetmenliğindeki Zombieland, Emma Stone'un belki de tam anlamıyla ana karakter olarak seyircinin karşısına çıktığı ve kendi alametifarikasını gözler önüne serdiği rol olarak kariyerinde önemli bir yer tutuyor. 

Stone'un yanı sıra Jesse Eisenberg, Woody Harrelson ve Bill Murray gibi isimlerin yer aldığı film, zombi istilasının pençesinde yaşayan bir grup insanın bir araya gelerek atıldıkları hayatta kalma macerasını konu ediniyor.

4. Easy A (2010)

4. Easy A (2010)

Aslen oldukça sıradan bir lise öğrencisi olan Olive'ın uğradığı iftiralar sonrasında okulda değişen konumuyla, kendi yöntemleri dahilinde başa çıkmaya çalışmasını anlatırken Emma Stone hayat verdiği Olive karakteriyle Altın Küre Ödülleri'nde adaylığa layık görülmüştü.

5. The Help (2011)

5. The Help (2011)

Viola Davis, Octavia Spencer, Allison Janney ve Jessica Chastain gibi usta isimlerin yer aldığı bir kadrodan oluşan The Help, hayatları ve karakterleri birbirinden oldukça farklı olan 3 kadının bir proje için bir araya gelişini ve başlayan dostluk hikâyesini konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Friends with Benefits (2011)

6. Friends with Benefits (2011)

Justin Timberlake ve Mila Kunis'in başrolleri paylaştığı Friends with Benefits, duyguları katmadan cinsellik yaşamaya çalışan iki arkadaşın ilişkilerinin dönüşümünü gözler önüne sererken; Emma Stone hayat verdiği Kayla rolüyle küçük ama dikkate değer bir performans sergiliyor.

7. Crazy, Stupid, Love. (2011)

7. Crazy, Stupid, Love. (2011)

Kariyerleri boyunca yolları defalarca kesişecek olan Ryan Gosling ve Emma Stone'un ilk kez beraber rol aldıkları film olan Crazy, Stupid, Love., 40'lı yaşlarındaki bir aile babasının, eşinin aniden kendisinden boşanmak istemesi çevresinde gelişen hayatını ve alışmaya çalıştığı dinamikleri konu ediniyor.

Bahsi geçen bu ailenin kızları Hannah rolünde seyirci karşısına çıkan Emma Stone, başarılı performansı kadar Ryan Gosling'le olan uyumuyla da dikkat çekiyor.

8. The Amazing Spider-Man Serisi

8. The Amazing Spider-Man Serisi

Sevilen kahraman Örümcek Adam bu kez Andrew Garfield'ın hayat verdiği serinin bu ilk filminde, gerçek ailesi tarafından terk edilmiş Peter Parker'ın Örümcek Adam'a nasıl dönüştüğü anlatılırken büyük aşkı Gwen Stacy olarak karşımıza Emma Stone çıkıyor.

9. Gangster Squad (2013)

9. Gangster Squad (2013)

Gosling ve Stone'un artık bir ikiliye dönüşmeye başladığı film olan Gangster Squad, 1949'ların Los Angeles'ında, sokakların suçla dolu olduğu dönemde mafya ve hırslı bir teğmen arasındaki savaşı anlatıyor.

10. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

10. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

Emma Stone'u Oscar yarışına ulaştıran ilk film olan, Alejandro González Iñárritu yönetmenliğindeki Birdman, geçmişteki rollerinin etkisinden kurtulamayan ve yavaştan kaybetmeye başladığı şöhretini Broadway'de canlandırmaya çalışan Riggan'ın yaşadıklarını ve çevresine yaşattıklarını konu ediniyor.

Filmde Riggan'ın kızı Sam olarak karşımıza çıkan Emma Stone, monolog sahnesiyle bugün hâlâ karakterini zihinlerde canlı tutmayı başarmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o sahne! 😍

11. La La Land (2016)

11. La La Land (2016)

Ryan Gosling'le üçüncü kez bir araya gelen Emma Stone'a bu kez En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını getiren La La Land, adeta hayallerle örülmüş bir yere dönüşen Los Angeles'ta oyuncu olmak isteyen bir kadın ve müzisyenliğinin ne noktaya varacağı belli olmayan bir adamın aşk hikâyesini müzikal türünde seyirciyle buluşturuyor.

Her ne kadar birçokları için 2016 yılının en başarılı filmlerinden biri olarak görülse de La La Land, birçok uç eleştiriye sahip filmlerinden biri olmuştu.

12. Battle of the Sexes (2017)

12. Battle of the Sexes (2017)

Stone'un bu kez başrolü Steve Carell ile paylaştığı Battle of the Sexes filmi, usta tenisçi Billie Jean King ile Bobby Riggs'in arasındaki engin rekabetin buluştuğu tenis maçının gerçek hikâyesini konu ediniyor.

13. The Favourite (2018)

13. The Favourite (2018)

Yorgos Lanthimos'un yönetmen koltuğunda oturduğu ve 2018 yılının en çok ses getiren filmlerinden biri olan The Favourite, Kraliçe Anne'nin sarayına yeni gelen ve gözünü yükselme hırsı bürümüş olan Abigail'in sarayın halihazır dengelerini nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

Filmin ana üç rolünü canlandıran Olivia Colman, Emma Stone ve Rachel Weisz'ın da filmdeki rolleriyle Oscar adaylığına layık görüldüğü 91. Akademi Ödülleri'nde; Colman, Kraliçe Anne rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kucakladı.

Sizlerin favori Emma Stone filmi hangisi? Yorumlarda buluşalım! 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
67
6
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

İnsan en beğendiği filmini listede arıyor, Duyguların Rengi.

tired_soul

5.numara ?

Ömer

çok tatlı bir hatun

Melisa Turan

la la land severim