Görüş Bildir
Haberler
Hilal Kaplan'dan 'Darbe Hazırlığı' İması: Garip Bir Hareketlilik Var...

Hilal Kaplan'dan 'Darbe Hazırlığı' İması: Garip Bir Hareketlilik Var...

Sabah gazetesinin Pelikancı yazarı Hilal Kaplan, ‘darbe hazırlığı’ imasında bulunarak, “Darbe olasılığını, 15 Temmuz'dan dört ay önce yazdığımda da paranoyaklıkla suçlandığım için yine aynı numarayı uygulayacaklardır. Ama garip bir hareketlilik var, benden söylemesi...” ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hilal Kaplan Darbe İmasında Bulundu

Hilal Kaplan Darbe İmasında Bulundu

Türkiye’de bir haftayı aşan yangınların söndürülememesi ve açığa çıkan yönetim zafiyeti nedeniyle AKP iktidarına tepkiler sürerken, iktidara kontrolündeki Sabah gazetesinin Pelikancı yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında darbe imasında bulundu.

Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations - CFR), analisti Steven Cook'un Türkiye karşıtı üç yazardan birisi olduğunu savunan Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında Cook’un 'Erdoğan, Türkiye'yi nasıl otoriterleştirdi' başlığı ile yazı yazdığını dile getirdi.

Kaplan, “251 kişinin katillerinin amacını haklılaştırmaya çalışan rezil bir insan müsveddesi” olarak söz ettiği Cook’un, orman yangınları çıkmadan üç gün önce de Foreign Policy'de “Erdoğan rejimindeki çatlaklar büyüyor” başlığıyla çıkan makalesinin dikkat çekici olduğunu ileri sürdü ve makalenin Foreign Policy’nin resmi hesabından, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye genelinde kontrol kurma ve sürdürme kapasitesi zarara uğramış görünüyor. Bu da büyük çaplı protestolar, artan şiddet ve devletin zirvesindeki siyasi mücadeleler olasılığını artırıyor” ifadeleriyle paylaşıldığını aktardı.

Gezi Direnişi döneminde Economist dergisinde çıkan yazıyı da hatırlatan Kaplan, “Biz yazırız” başlıklı yazısını şöyle sonlandırdı:

“Erdoğan Gidiyor Coşkusu Barındırıyor”

“Erdoğan Gidiyor Coşkusu Barındırıyor”

“Makale, daha önce örneğin Gezi döneminde Economist dergisinin, Erdoğan'ı şehit edilen Padişah III. Selim'e benzettiği kapağından da hatırlayacağınız bir 'Erdoğan gidiyor' coşkusu barındırıyor. Sosyal medyadaki gayri milli hesapların FETÖ'yü açıktan savunma telaşı, AK Parti'ye yakın herkesi açık açık infaz edeceklerini söylemelerine varan cüretleri, 'Türkiye'ye yardım et' kampanyasındaki trol ağının yurt dışından beslenmiş oluşu... Bu ve benzeri tüm işaretler, bana geçirdiğimiz kışı ve unutmadığımız ayazları anımsatıyor.

Darbe olasılığını, 15 Temmuz'dan dört ay önce yazdığımda da paranoyaklıkla suçlandığım için yine aynı numarayı uygulayacaklardır. Ama garip bir hareketlilik var, benden söylemesi... Gelmekte olan darbe girişimini tahmin ettiğim yazımın başlığı ile bitirelim: Biz hazırız.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın