Görüş Bildir
Haberler
Her Uyandığınızda Kendinizi Dinleyip Ruh Halinize Göre Seçim Yapabileceğiniz 23 Sabah İçeceği

Her Uyandığınızda Kendinizi Dinleyip Ruh Halinize Göre Seçim Yapabileceğiniz 23 Sabah İçeceği

Sabahları nasıl uyanıyorsunuz? Yorgun ve halsiz mi, yoksa çok enerjik mi? Belki bazı sabahlar zayıflamak için kararlı bir şekilde başlıyorsunuzdur güne ya da bazı sabahlar çok aç kalkıyorsunuzdur yataktan. İşte sizi durumunuza bağlı olarak güne hazırlayacak sabah içeceği önerileri.

1. Çok güzel bir güne uyandınız, sorunsuz ve neşeli...

O zaman sabah yapacağınız ilk iş su içmek! Su, toksinleri temizlemenin yanı sıra vücudunuzun ihtiyaç duyduğu nemi de sağlamaya yardımcı olabilir.

Peki içtiğiniz suyun sade olması gerektiğini kim söyledi?

Peki içtiğiniz suyun sade olması gerektiğini kim söyledi?

Suyunuzu limon (veya diğer narenciye), otlarla, salatalık veya meyve ile karıştırın.

Bonus: Limon suyu ayrıca bir doz immün takviye edici C vitamini sağlar - sadece 0,03 ml limon suyu tavsiye edilen günlük C vitamini alımının yaklaşık dörtte birini içerir.

1 yemek kaşığı elma sirkesi eklemeye ne dersiniz?

Elma sirkesini çoğu kişinin denediğini ama devamını getirmediğini ya da 'Bir gün başlarım.' diyip hiç başlamadığını biliyoruz. Belki bu içerik size bir hatırlatıcı ve destek verici olur: Elma sirkesinin kan şekerini düşürdüğü ve kilo kaybına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. İlk çalışmalar ayrıca elma sirkesinin patojenleri öldürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Bu metabolizmayı hızlandıran içeceğin faydalarından yararlanmak için her sabah içme suyunuza 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın.

Maden suyu veya Hindistan cevizi suyunu da deneyebilirsiniz.

Maden suyu veya Hindistan cevizi suyunu da deneyebilirsiniz.

Maden suyu, vücudun nem dengesi için yararlı bir seçenek ancak sadece saf ve şekersiz olanlarını içtiğinizden emin olun.

Serinletici bir Hindistan cevizi suyu da iyi bir seçenek ve bol miktarda besin, mineral ve antioksidan ile doludur.

2. Zayıflamak istiyorsunuz ve bunun için çok kararlı bir güne uyandınız:

2. Zayıflamak istiyorsunuz ve bunun için çok kararlı bir güne uyandınız:

Güne bir bardak su ile başlamanız şiddetle tavsiye edilmekteyken ayrıca tüketildiğinde metabolizmayı arttıran seçenekler de var.

Resmen her derde deva yeşil çay!

Bir yerde de görmesek şaşardık diyoruz ama metabolizmayı hızlandırması açısından faydalı olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Yeşil çayı yudumlarken yeşil çayın içeriğindeki yüksek dozdaki antioksidanlar sağlığınıza birçok fayda sağlar. Bu faydalardan biri, metabolizmanız için büyük bir destek olması. Çalışmalar yeşil çayın sadece metabolik hızı arttırmakla kalmayıp aynı zamanda yağ yakımında da yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Sabah içilen sade bir kahve de metabolizmayı artıranlar arasında.

Sabahları sade kahve içmek gün boyu metabolizmanızı hızlandırmada yardımcı olabilir ancak metabolizmanızı artırmak için kahveyi tercih ediyorsanız mutlaka öncesinde bir şeyler yemeniz gerekiyor. Aksi takdirde bazı sorunlara yol açabilir.

Kafalar Karışık! Aç Karnına Kahve İçmek Faydalı mı Zararlı mı?

3. Yorgun mu uyanıyorsunuz?

Bu durumun birçok farklı nedeni olabilir. Öncelikle bir doktora görünmeniz en doğrusu olur ama gün boyu sizi enerjik tutması için birkaç içecek deneyebilirsiniz.

Enerjinizi sebze suyu ile artırın.

Sabahları içtiğiniz kahve kar etmiyor, başka yollar arıyorsanız yeşil bir deneyim sizi rahatlatabilir. Sebzelerde bulunan besin maddelerinin, özellikle lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin, enerji seviyelerini arttırdığı kanıtlanmıştır.

Yerba mate

Güney Amerika'dan gelen çay benzeri içecek bol miktarda antioksidan, vitamin ve amino asit içerir. Pek alışkın olmasak da sabahları içmekten keyif aldığınız hiçbir sıvı yoksa Yerba mate'i deneyebilirsiniz.

Goji berry seviyorsanız sabahlarınızı onunla neşelendirebilirsiniz.

Goji berry seviyorsanız sabahlarınızı onunla neşelendirebilirsiniz.

Vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve amino asitler ile goji berry, gezegendeki en besleyici gıdalardan biridir. Güne, ciddi enerji ve bir miktar vitamin için bir bardak Goji berry suyu ile başlayın.

Tibet'in Mucize Meyvesi Goji Berry'nin Hayatınıza Katacağı Sağlık Dolu 13 Müthiş Bilgi

4. Hassas bir mideniz varsa:

Mide bulantısı, kusma, ishal gibi durumlarla karşı karşıyaysanız ya da mideniz her zaman çok hassassa öncelikle bir doktora görünün. Böyle rahatsız sabahlarda da midenizi rahatlatmak için içebileceğiniz birkaç sıvı önerisi var.

Midenizi zencefil çayı ile yatıştırın.

Midenizi zencefil çayı ile yatıştırın.

Zencefil, mide sıkıntılarının popüler bir tedavisidir. Sabahları zencefil çayı içmek mide rahatsızlığı, bulantı, kusma ve ishali hafifletebilir. 

Zencefil çayı yapmak için bir bardak kaynar suya birkaç rendelenmiş taze zencefil ekleyin ve beş dakika demlenmesi için bekleyin.

Aloe vera suyu denemiş miydiniz?

Aloe vera suyu denemiş miydiniz?

Aloe vera, kesiklerin, cilt sorunlarının ve güneşte çok fazla kalmanın verdiği sıkıntıların iyileştirilmesinde yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılır ancak bu bitki mide sorunları için de yararlı olabilir.

Aloe vera suyundaki antienflamatuar özellikler, gastrointestinal inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur ve huzursuz bağırsak sendromu yaşayanlar için fayda sağlayabilir.

5. "Akşamdan kalma"

Gece arkadaşlarınızla vakit geçirdiniz veya biraz dertlendiniz. Ama biraz fazla kaçırdıysanız, sabah yardımınıza koşabilecek birkaç içecek var. 

Not: Alkol tüketmemek en iyisidir.

Biraz domates suyu içmeyi deneyin.

Biraz domates suyu içmeyi deneyin.

Domates içerdiği su miktarıyla hidrasyonu artırırken alkolün etkisini de tersine çevirebilir.

Kemik suyu bu sabahların kralı

Kemik suyu bu sabahların kralı

Bu besleyici yoğun et suyu, vücudunuzun ihtiyacı olan tüm elektrolitler, vitaminler ve minerallerle doludur. Kemik suyunda (magnezyum, potasyum ve kalsiyum) bulunan elektrolitler, alkol tüketiminden kaybedilen sodyum ve potasyumun yerini almak için mükemmeldir. Mideniz kaldıracak durumdaysa tabii.

6. Midenizin zil çaldığı bir sabahta smoothieler sizin için mükemmel olacak.

Kahvaltı yapmak için yeterli miktarda madde ile dolu bir tabağı değil de bardağı tercih etmek isterseniz kendinizi basit bir kahvaltı ile mutlu edin.

Kahvaltıda tüketebileceğiniz mükemmel tarifler burada 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
11
7
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Kaya

Urfa da goji berry icmeden uyanamiyorum sekerim.

Fatih Öztürk

lanet olsun dostum ben güne sıcak bir kahve içmeden başlayamıyorum seni lanet olasıca :D

ferhat_krky

Domates suyunu sevmesem de hangover'a birebir, şiddetle tavsiye ederim ;)