Görüş Bildir
Haberler
Her Sahnede Kendinizden Bir Parça Bulacağınız, 2019'un Buram Buram Hüzün Kokan En İyi Dram Filmleri

Her Sahnede Kendinizden Bir Parça Bulacağınız, 2019'un Buram Buram Hüzün Kokan En İyi Dram Filmleri

Hera Syndulla
22.01.2020 - 07:00 Son Güncelleme: 13.06.2022 - 10:48

Sizi hüzünlere gark edecek, yüreğinizin bam telini ince ince titretecek 2019'un en başarılı dram filmlerinden oluşan listemizle baş başa bırakıyoruz. 

(Not: İçerikte yer alan filmler alfabetik sıraya göre listelenmiştir ve film özetleri için Beyazperde'den yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Beautiful Day in the Neighborhood

1. A Beautiful Day in the Neighborhood

IMDb

A Beautiful Day in the Neighborhood, Amerika’nın sevilen ünlülerinden Fred Rogers ve ödüllü gazeteci Tom Junod arasındaki arkadaşlığa odaklanıyor. Gerçek olaylara dayanan filmde alaycı gazeteci Junod, gönülsüzce Bay Rogers hakkında bir yazı yazmayı kabul eder ve ikili birbirini tanıdıkça gazetecinin hayata olan bakış açısı değişir.

2. Bombshell

2. Bombshell

IMDb

Skandal, ortaya çıkması ile büyük olay yaratan, Fox News'in kurucusu ve CEO'su olan Roger Ailes'in taciz skandalının perde arkasında yaşananları konu ediyor. 2016 yılında ilk olarak televizyon yorumcusu Gretchen Carlson, ardından Megyn Kelly ve daha birçok kadın, Roger Ailes’in tacizine maruz kaldığını açıklamıştı. Filmde, taciz olayının su yüzüne çıkması ile yaşananlar ve tacizde bulunan medya patronunun perde arkasındaki öyküsü gözler önüne seriliyor.

3. Break Through

3. Break Through

IMDb

Joyce Smith sevgi dolu bir kadındır. Eşi Brian ile mutlu bir evliliği olan Joyce’un hayatı evlat edinmelerinin ardından daha da güzel bir hal alır. Oğulları John ile artık gerçek bir aile olurlar. Ancak John’un okul çıkışı St. Louis’de bulunan Missouri gölüne yaptığı ziyaret ailenin hayatının kararmasına neden olur. Buz tutan göle giden John, arkadaşları ile birlikte gölün üzerinde kaymaya başlar. John, incelmiş bir buz kütlesinin üzerine geldiği sırada, buzun kırılması sonucu dondurucu soğuğun içerisine düşer. Neredeyse ölmek üzere olan John için büyük bir yaşam savaşı başlar.

4. Dilsiz

4. Dilsiz

IMDb

Sami, küçük bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Geçimini duvar ressamlığı yaparak sağlayan Sami, bir gün babaannesinin vefat haberini alır. Genç adama babaannesinden bir sandık miras kalmıştır ve sandığın içi hat sanatıyla ilgili malzemelerle doludur. Sami'nin hayatı, babaannesinden kendisine kalan hat sanatı malzemelerinden kurtulmaya çalışırken, Selma adında bir kadın ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Selma, eskiden hat sanatıyla ilgilenmiş bir kadındır ve Sami genç kadının kendisini yönlendirmesi sayesinde hat sanatı ile ilgilenmeye başlar. Bu sırada eski kuşak, yetenekli ve zor bir hattat olan Eşref Efendi'den de destek alan Sami, bir süre sonra Selma ve Eşref Efendi arasında sıkışıp kalır. İçinde kaldığı durum, Sami'yi zorlu bir serüvenin içine sürükler.

5. El Camino: A Breaking Bad Movie

5. El Camino: A Breaking Bad Movie

IMDb

El Camino: A Breaking Bad Movie, kaçırılan bir adamın özgürlük arayışını konu ediyor. Tutsaklıktan kurtulan adam, kendisi için yeni bir hayat kurmaya çalışırken, kaçmaya çalıştığı geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ema

6. Ema

IMDb

Ema, oldukça yetenekli olan genç bir dansçıdır. Genç kadın, koreograf olan eşi Gaston ile uzun uğraşlar sonucu küçük bir çocuk olan Polo’yu evlat edinir. Çekirdek ailesi ile mutlu bir yaşam süren Ema’nın hayatı, Polo’nun bir trajediye sebep olması ile altüst olur. Yaşananlar sonrası Polo’yu geri vermek zorunda kalan Ema ile Gaston’un ilişkisi bu süreçte kopma noktasına gelir. Gaston’dan ayrılmaya karar veren Ema, hayata yeniden tutunmak için dans etmeye başlar.

7. Harriet

7. Harriet

IMDb

Cesareti, ustalığı ve azmi sayesinde yüzlerce kölenin kurtulmasını sağlayan ve tarihin akışının değişmesine neden olan Harriet Tubman'ın yaşamına odaklanılan filmde, Tubman'ın kölelikten kurtulması ve Amerika’nın en büyük kahramanlarından birini dönüşmesine odaklanılıyor.

8. Joker

8. Joker

IMDb

Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

9. Lara

9. Lara

IMDb

Lara’nın 60. doğum günü, bu zamana kadar kutladığı günlerden farklı bir anlam içerir. Lara’nın oğlu Viktor, tam da annesinin doğum gününde ilk piyano konserini verecektir. Oğlu için bir müzik kariyeri çizen Lara, bu özel günün doğum gününe denk gelmesinden ayrıca memnundur. Lara, bu özel gün için ne kadar mutlu olsa da aynı zamanda oldukça endişelidir. Çünkü oğlu, annesini konsere davet etmemiştir. Konsere bir hafta kala hala oğlu ile iletişim kurmayan Lara, kendisini davet ettirmek için harekete geçer. Ancak Lara, bu geceyi unutulmaz kılmak için ne kadar çaba sarf etse de işler bir o kadar kontrolünden çıkar.

10. Luce

10. Luce

IMDb

Amy ve Peter Edgar, savaşta büyük bir yıkıma uğrayan Eritrea’dan bir çocuk evlat edinir. Çift, evlat edindikleri Luce ile kendilerini yeni bir dünya kurar. Evlat edinmelerinin üzerinden geçen on yılın ardından Luce, Virginia’da sevilen biri haline gelir. Okulun en gözde isimlerinden biri olan Luce, spordaki başarısıyla adından söz ettirmektedir. Luce’un Afrika kökenli Amerikalı öğretmeni Harriet Wilson, genç adamın yaşıtları için önemli bir örnek teşkil ettiğini düşünmektedir. Ancak Harriet’in bir gün yirminci yüzyıl figürleri ile ilgili bir makale yazılmasını istemesi işlerin karışmasına neden olur. Luce’un siyasi şiddet hakkında yazdığı endişe verici makale öğretmeninin tedirgin olmasına neden olur. Yazılanlardan sonra öğrencisini daha iyi anlamak için dolabını karıştıran Harriet, Luce ile ilgili kötü düşüncelerini doğrulayan şeyler bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marriage Story

11. Marriage Story

IMDb

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

12. Monos

12. Monos

IMDb

Kendilerine Rambo, Smurf, Bigfoot, Wolf ve Boom-Boom gibi isimler takan bir grup çocuk, Latin Amerika'nın dağlık ortamında bir örgüt tarafından insanları öldürmek için eğitilir. Askeri eğitim egzersizleri yapan ve kendilerini her türlü koşula karşı hazırlayan çocuklar, yalnız kaldıkları zaman özlerine döner ve kendi yaşıtları gibi oynayıp, eğlenmeye başlar. Ancak onların içlerindeki şiddete meyilli olan taraf, çocukların hayatının kararmasına neden olur. Bir filo, çocukları pusuya düşürüp ormanlık alana çektiğinde, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

13. Motherless Brooklyn

13. Motherless Brooklyn

IMDb

1950'li yılların New York'una gittiğimiz Motherless Brooklyn, Lionel Essrog isimli bir dedektifi hikayesinin odağına alıyor. Essrog, Tourette Sendromu denilen bir rahatsızlıktan muzdariptir. Bir yandan sendromun yarattığı ani tiklerle mücadele ederken diğer yandan arkadaşı Frank Minna'nın ölümünü araştırması gerekmektedir. Elinde yalnızca birkaç ipucu ve bir saat gibi çalışan zihni vardır. Lionel'in tüm şehri dengede tutan sırları çözmek için uğraş verecektir.

14. Parasite

14. Parasite

IMDb

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir.

15. Portrait of a Lady on Fire

15. Portrait of a Lady on Fire

IMDb

Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Şuursuz Aşk

16. Şuursuz Aşk

IMDb

Doğuştan engelli olan Yusuf'un hayattaki tek amacı, üniversitenin kampüs girişinde simit satıp annesine ekmek götürebilmektir. Siyaset ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Yusuf, ihtilalin kaos ortamından nasibini alır. Yaşananların ardından genç adam gözünü, akıl ve ruh sağlığı rehabilitasyon merkezinde açar. Yusuf'un yolu burada, uzun zamandır hastanede kalan ve geçmişin izleriyle boğuşan Menekşe ile kesişir. Aynı hastanede iyileşmeye çalışan Yusuf ve Menekşe, birbirlerini tanıdıkça bihaber oldukları aşk duygusu ile tanışır. Bu durum onların yeniden doğumuna sebep olacaktır.

17. The Best of Enemies

17. The Best of Enemies

IMDb

The Best of Enemies, sözünü sakınmayan insan hakları savunucusu Ann Atwater ve düzenlenen bir topluluk zirvesine isteksizce eş başkanlık etmek zorunda kalan yerel Ku Klux Klan lideri C.P. Ellis’in beklenilmedik ilişkisine odaklanıyor. 1971 yılında Durham, Kuzey Karolina’daki okulların ırk ayrımının kaldırılması üzerine düzenlenen zirvede yaşananlar, Durham, Atwater ve Ellis’in hayatını sonsuza kadar değiştiriyor.

18. The Irishman

18. The Irishman

IMDb

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

19. The Last Black Man in San Francisco

19. The Last Black Man in San Francisco

IMDb

Jimmie Fails, San Francisco’da yaşayan genç bir adamdır. Her gün hızla değişen şehre ayak uydurmakta zorlanan Jimmie, zamanla kendisini şehre ait hissetmemeye başlar. Genç adam, büyükbabasının yıllar önce San Francisco’nun göbeğinde inşa ettiği Victoria tarzı evi geri alma hayali kurar. Jimmie, en yakın arkadaşı Montgomery ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek için çabalarken bir yandan da kendisini şehre ait hissetmenin yolunu arar.

20. The Lighthouse

20. The Lighthouse

IMDb

Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Mustang

21. The Mustang

IMDb

Roman Coleman, şiddet dolu bir geçmişe sahip olan genç bir adamdır. Geçmişinde işlediği suçlardan dolayı Nevada kırsalında bulunan bir hapishanede mahkum olan Roman, tüm dünya ile bağını koparır. Kendisini hapishanede görmeye gelen kızı dahil kimse ile iletişim kurmak istemez. Şiddet dolu geçmişinden uzaklaşmak için mücadele eden Roman, devlet tarafından belirlenen bir rehabilitasyon programına katılır. Roman, program kapsamında yabani atların eğitiminden sorumlu olarak görevlendirilir. Genç adam, eğitim sırasında atlarla ve diğer mahkumlarla bağlantı kurmaya çalışır. Kendisi gibi mahkum olan Henry ve eski bir eğitmen olan Myles ile birlikte çalışan Roman, özellikle cılız ve hırçın bir at ile ilgilenmektedir. Roman, atı sakinleştirmeye çalıştıkça kendi geçmişi ile yüzleşmeye başlar.

22. The Peanut Butter Falcon

22. The Peanut Butter Falcon

IMDb

Zak, Down Sendromlu 22 yaşındaki bir gençtir. En büyük hayali büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bakımevinden firar eder. Salt Water Redneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam yolculuğu sırasında haydut Tyler ile tanışır. Tyler Zak'in arkadaşı ve koçu olacaktır. İkili, iyi kalpli bakımevi hemşiresi Eleanor'un da yardımıyla Zak'in hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaktır.

23. The Souvenir

23. The Souvenir

IMDb

80’li yılların başında geçen filmde, genç bir sinema öğrencisi ile güvenilmez bir adam arasında yaşanan ilişkiye odaklanılıyor.

24. Tolkien

24. Tolkien

IMDb

Tolkien, Lord of The Rings serisi, The Hobbit, Silmarillion, Hurin'in Çocukları ve daha nice edebiyat dünyasına kazandırdığı önemli eserle tanınan J.R.R. Tolkien’ın hayatını konu ediyor. Film, İngiliz yazar, şair, filolog ve profesör unvanlı akademisyen JRR Tolkien'ın yetim kaldığı çocukluk döneminden itibaren yaşamının ilerleyen dönemine uzanıyor. Tolkien'in arkadaşlık ve aşkı keşfetme hikayesi anlatılırken diğer yandan da I. Dünya Savaşı Dönemi'nde Tolkien'in yaşadıklarına değiniliyor.

25. Uncut Gems

25. Uncut Gems

IMDb

Uncut Gems, New York’ta elmas ticaretinin döndüğü bölgede geçiyor. Altın Küre ve Emmy adayı Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği suç ve dram filminde Sandler, zengin ve ünlülere satış yapan bir kuyumcu dükkanı sahibine hayat veriyor. Mallarının bir kısmı çalındığında dükkan sahibinin hayatı karmaşık bir hal alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Waves

26. Waves

IMDb

Waves, banliyöde yaşayan Afrikalı-Amerikalı bir ailenin kayıp, affetmek ve sevgi dolu duygusal yolculuğunu konu ediyor.

27. Yedinci Koğuştaki Mucize

27. Yedinci Koğuştaki Mucize

IMDb

1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın