Görüş Bildir
Haberler
Her Evin Kitaplığında Bulunan En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Her Evin Kitaplığında Bulunan En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

claude cahun
15.12.2021 - 09:00

İnsanın yeteneklerini keşfedebileceği, becerilerini arttırabileceği yanı sıra hayata, insana ve benliğe dair bilgi ve deneyimleri içeren birçok kişisel gelişim kitabı bulunuyor. Biz de sizin için her evin kitaplığında bulunan en iyi kişisel gelişim kitaplarından bir liste oluşturduk. İşte detaylar;

Not: Kitap açıklamalarında yayınevlerinin tanıtım bültenlerinden faydalanılmıştır. 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Cüceloğlu’ndan Hayata Dair 5 Güçlü Öneri

Doğan Cüceloğlu’ndan Hayata Dair 5 Güçlü Öneri

-'Başkasıyla sohbet edebilmek için kişinin öncelikle kendisiyle sohbet etmeyi öğrenmesi gerekir.' -Doğan Cüceloğlu, Var mısın?

-'Güler yüzlü, sakin, güvenen, hayata, ailesine şükür duygusu içinde bakan bir anne, bir baba olmak çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağandır. Çocuklar böyle bir armağanı hak ediyorlar.' -Doğan Cüceloğlu, Geliştiren Anne-Baba

-'Omuza konan bir el, dostluk ve arkadaşlık üzerine yazılmış bir söylevden daha etkilidir.' -Doğan Cüceloğlu, İnsan İnsana.

-'Bir yalnızlık türü vardır ki toplumumuzda bundan pek söz edilmez ve çoğu insan bunun üstünde hiç durmaz. Kendi özünden kopukluğun oluşturduğu iç yalnızlık.' -Doğan Cüceloğlu, Gerçek Özgürlük.

-'Çocuk doğduğu andan itibaren içinde yaşadığı aile onu hayata hazırlamaya başlar. Bazı aileler onu sadece hayata kalmaya, bazıları da gönlünce yaşama hazırlar.' -Doğan Cüceloğlu, Evlenmeden Önce’'

Doğan Cüceloğlu Seti'ni satın almak için tıklayın.

1. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı - Mark Manson

1. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı - Mark Manson

“Büyük Güç Büyük Sorumluluklar Getirir.” Doğru. Ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var, ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek: “Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.” “Her şeyi iyi tarafından görmek” gibi bir şey iyi gibi görünse de, gerçek şu ki hayat bazen berbattır ve yapabileceğiniz en sağlıklı şey de bunu kabul etmektir. Negatif duyguları inkâr etmek daha derin ve daha uzun ömürlü negatif duygulara ve duygusal bozukluğa neden olur. Sürekli pozitif olmak hayatın sorunları için geçerli bir çözüm değil, bir inkâr biçimidir. Doğru değerleri seçerseniz, bu sorunlar size zindelik, kuvvet ve şevk verir. Dedemin zamanına dönersek, kendini çok kötü hissettiğinde şöyle düşünürdü, “Bugün berbat bir günümdeyim. Ama n’apalım hayat böyle, ben samanları havalandırmaya devam etmeliyim.” Ama ya şimdi? Şimdi beş dakikalığına bile kendinizi çok kötü hissetseniz son derece mutlu ve harika hayatları varmış gibi sunan insanların 350 fotoğrafıyla bombardıman ediliyorsunuz, bu durumda hatanın sizde olduğunu hissetmemeniz imkânsız kuşkusuz. Değmeyecek şeyleri kafaya takmamak çok önemlidir. Dünyayı kurtaracak olan şey budur. Dünyanın bazen berbat olduğunu ama bunun da doğal olduğunu kabul ederek yaşamak gerek. Çünkü her zaman böyleydi ve her zaman da böyle olacak.

Sosyal medyada her gün milyonlarca kere paylaşılan “Nasıl Mutlu Olunur” tarzı saçmalıklarda yanlış olan ve kimsenin fark etmediği şey şudur: Daha pozitif bir deneyimi arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir. Ve de tam tersine, insanın negatif deneyimini kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir. Pokerde elinde korkunç kağıtlar olan biri çok güzel eli olan birini yenebilir. Elbette eli güzel olanın kazanma ihtimali daha büyüktür, ama sonunda kazanan her oyuncunun oyun süresinde yaptığı seçimlerle belirlenir. Hayatı da aynı şekilde görüyorum. Hepimize dağıtılmış bir el var. Bazılarının eli daha iyi. Sadece kağıtlara bakarak berbat durumda olduğumuzu söylemek kolaysa da, gerçek oyun o kağıtlarla yapacağımız seçimlere, almaya karar verdiğimiz risklere ve birlikte yaşamayı seçtiğimiz sonuçlara bağlıdır. İçinde bulundukları duruma göre sürekli en iyi seçimleri yapanlar tıpkı pokerde olduğu gibi hayatta da öne çıkarlar ve illa da eline en iyi kağıtlar gelmiş olmaları gerekmez.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

2. Beden Dili - Joe Navarro

2. Beden Dili - Joe Navarro

Bakışlarınız, postürünüz, ellerinizin duruşu, ayaklarınızın yönü, hareketlerinizin sıklığı… Verdiğiniz tüm bu bedensel izlenimler, karşınızdaki insanın sizinle ilgili kayda değer çıkarımlar yapmasını sağlıyor. Peki, ilişkilerinize dilediğiniz doğrultuda yön vermeye önce beden dilinizi yönetmekten başlamaya ne dersiniz? Joe Navarro’nun Beden Dili adlı kitabı ile bunu başarmak, artık kitap okumak kadar kolay!

Okurlarıyla ilk kez buluştuğu 2008 yılından günümüze tüm dünyada büyük ilgi gören Beden Dili, sizi ilişkilerinizin yönünü yeni baştan belirlemeye çağırıyor. Tüm mimik ve vücut hareketlerinizin anlamlarını öğrenmenizi ve etkili bir şekilde kullanmanızı sağlayan bu kitap, aynı zamanda karşınızdaki insanları da çok daha iyi tanıyabilmeniz için size eşsiz bir fırsat sunuyor.

Kelimelerin anlaşmak konusunda en büyük söz sahibi olduğu tartışmasız bir gerçek. Ancak iletişim kavramı, hissettirdiğiniz duyguları ve izlenimleri de içeriyor. Ve iletişim kurma konusunda en az kelimeler kadar beden dilinin de büyük bir rolü var. Peki ya duruş alışkanlıklarınız ve hareketleriniz sözlerinizin gücünü olumsuz etkiliyorsa? Beden Dili, sahip olduğunuz özgüveni dışa vurmak ve kelimelerinizi tüm gücüyle yansıtmak için en büyük yardımcınız olmaya aday!

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

3. Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia, Frances Miralles

3. Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia, Frances Miralles

Uluslararası çoksatan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın.

Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.

Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

4. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

4. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

Kişisel gelişim; mesleki ve sosyal anlamda farklı konumlarda yer alan her insanın tabii olarak fikir sahibi olduğu, ancak bir o kadar da fikre ihtiyaç duyulan bir alan. Bu nedenle söz konusu alanın, modern dünyada geniş bir yer edindiğini söylemek mümkün. Hayatı hakkınca ve nitelikli yaşamaya dair tavsiye alınabilecek kişilere gelindiğinde ise Türkiye’de herkesin aklına gelecek isimlerden birini tahmin etmek zor değil.

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye’de akademi camiasının yanı sıra çeşitli yayın mecralarında da ilgiyle takip edilen isimler arasında yer alıyor. Engin bilgi birikimi ve hakim üslubuyla adından söz ettiren Ortaylı; bu kez karşımıza yalnızca cevaplarla değil, bir kitap dolusu yanıtı olan şu soruyla çıkıyor: “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?”

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Duygusal Zeka: Neden IQ’dan Daha Önemlidir? - Daniel Goleman

5.  Duygusal Zeka: Neden IQ’dan Daha Önemlidir? - Daniel Goleman

'IQ' ile ölçülen zeka, insanların okul ve iş yaşamındaki başarısını belirleyen değişmez bir etken midir? Öyleyse, neden yüksek IQ'lu çocuklar, ortalama IQ'ya sahip arkadaşlarına göre hayatta daha başarısız olabiliyor? 

Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında, 'EQ'nun 'IQ'dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. 'Duygusal zeka'yı, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor. 

Araştırma bulgularına göre, duygusal zeka yoksunluğu, kişinin aile yaşamından mesleki başarısına, toplumsal ilişkilerinden sağlık durumuna kadar birçok alanda çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ancak, Dr. Goleman'a göre, duygusal zeka doğuştan gelen bir özellik değil. İnsan beyninin yapısı dolayısıyla, çocuklukta alınan duygusal dersler, yaşam boyunca davranış tarzını belirliyor. 

Başta eğitimciler ve ana-babalar olmak üzere, herkesin ufkunu açan bu kitabın çok önemli bir toplumsal mesajı da var: Demokrasinin topluma ne ölçüde mal olduğu, bireylerin duygusal zeka düzeyiyle doğrudan bağlantılı.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

6. Yaşam Koçum Aristo - Jules Evans

6. Yaşam Koçum Aristo - Jules Evans

Zamanda yolculuk yaparak iki bin yıl kadar geriye gidin ve Atina Okulu’nda tam gün boyunca on iki büyük filozoftan hayat dersleri aldığınızı hayal edin. Aristo, Platon, Sokrates, Epikuros gibi yaşam ustaları, bu okulda size yaşam koçluğu yapıyor. 

Bugün “kişisel gelişim” başlığı altında ele alınan konuları antik çağın en büyük filozoflarının da tartıştığını biliyor muydunuz? Zaten felsefenin temel sorularının hepsi de hayatla, varoluş nedenlerimizle ilgilidir. Bu

sorulara en parlak, en derin yanıtları veren büyük filozoflar kişisel gelişimi bir “yaşama sanatı” olarak ele alıyor. Ve bu sanatın o büyük filozoflar tarafından öğretildiği bu rüya gibi okuldan mezun olduğunuzda daha iyi, daha anlamlı, daha mutlu, daha doyurucu bir hayata ilişkin sorularınızın yanıtlarını bulmuş, yaşama sanatının sırrına ermiş olacaksınız. Aşağıdaki ders programı fazla söze gerek bırakmıyor:

Sokrates: Sokak Felsefesi Sanatı (Açılış Dersi)

Epiktetos: Kontrolü Elden Bırakmama Sanatı

Musonius Rufus: Saha Çalışması Sanatı

Seneca: Beklentileri Yönetme Sanatı

Epikuros: Anın Tadını Çıkarma Sanatı

Heraklitos: Kozmik Tefekkür Sanatı

Pisagor: Ezber ve Efsun Sanatı

Septikler: Kuşkuyu Geliştirme Sanatı

Diyojen: Anarşi Sanatı

Platon: Adalet Sanatı

Plutark: Kahramanlık Sanatı

Aristo: Gelişim Sanatı

Sokrates: Ayrılık Sanatı (Mezuniyet Dersi)

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

7. İnsanın Anlam Arayışı - Viktor E. Frankl

7. İnsanın Anlam Arayışı - Viktor E. Frankl

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı'nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır. 

Okurlar, Frankl'ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamızı sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre'dan aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşun çetin koşullarında 'anlam'ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, 'İnsanı insan yapan nedir?' sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor...

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

8. Yaratıcı Beyin: Dehanın Nörobilimi - Nancy C. Andreasen

8. Yaratıcı Beyin: Dehanın Nörobilimi - Nancy C. Andreasen

Lowa Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nde, yaratıcılık ve beyin konularındaki araştırmalarını sürdüren Ulusal Bilim Madalyası sahibi Nancy Andreasen, yaratıcılığın aslında yalnızca yaşamın farklı parçalarını yeni ve beklenmedik şekilde bir araya getirilmesi olduğunu, yani zeka ve yetenekten bağımsız olarak ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Yaratıcılıkları ile tarihe geçmiş Mozart, Poincaré ve Coleridge gibi pek çok ismin yaratıcılık, yaratıcı süreç ve özel yeteneklere sahip yaratıcı insanlar hakkında söylediklerine yer veren Andreasen, yaratıcı beyni yaratan koşulları anlamanın ve hem çocuklar hem de yetişkinler için yaratıcılığı beslemenin yollarını sunuyor…

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

9. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

9. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

Daha önce iş yaşamı üzerine çarpıcı görüşleriyle tanıdığımız Ahmet Şerif İzgören bu kitapta daha genel bir yaklaşımla, hayatın her dalında başarı ve mutluluğa giden yola ışık tutuyor. Bazen kahkahalarla gülecek, bazen hüzünlenecek, çokça düşünecek ve bu kitaptan çok keyif alacaksınız. Hayatınızı tekrar gözden geçirmek için 3 saat ayırın ve bu kitabı okuyun.

Lütfen bu kitabın üzerine bir uyarı yazın, Evde okunmalıdır diye. Kitap yüzünden metroda ineceğim durağı kaçırdım. (Duygu Durak)

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

10. Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich

Wilhelm Reich, 1897 yılında Galiçya`nın Dobrzcynica kendinde doğdu. 1920 yılında Viyana Psikoanalitik Cemiyeti`ne (I.P.V.) katıldı. 1928 yılında Viyana`da Seksüel Danışma ve Seksüel araştırma Cemiyeti`nin bilimsel uzman yönetmeni oldu. Bir yandan komüntern ile, Avusturya Marksistleri ve Komünist Partisi ile, öte yandan Sigmund Freud okuluyla tartışmaların ardından, 1934 yılında Komünist Partisi`nden ve Uluslararası Psikoanalitik Cemiyeti`nden atıldı. ABD`ye göç ettikten sonra, 1938-1940 yıllarında 'Kozmik Enerji'yi (Orgon Energie) keşfetti ve 1957 yıllarında ölümüne dek araştırmalarını bu alanda sürdürdü. Alışılamadık sağaltma yöntemleri yüzünden, Amerika`da atıldığı cezaevinde öldü. Wilhelm Reich`ın, deyimlenmiş 'küçük adam'a seslenişi, bilimsel değil, insanca bir belgedir. 1946 yazında, yayımlanma amacı olmadan Orgon Enstitüsü`nün arşivi için yazılmıştır. Uzun yaşam ve acı deneyimlerinden damıtılan, kendi gerçek gereksinimlerinden bilincine varmaları ve artık zalimce kendi kendilerini mahvetmekten vazgeçmeleri için, insanlara yöneltilmiş sarsıcı bir çağrıdır.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

11. 59 Saniye - Richard Wiseman

11. 59 Saniye - Richard Wiseman

Psikoloji profesörü Richard Wiseman kişisel gelişim endüstrisi tarafından dayatılan günümüzün modern mitlerinin kirli çamaşırlarını ortaya seriyor ve insanların aylar değil, dakikalar içinde amaç ve tutkularında başarılı olmalarına yardım edecek yeni bir yaklaşım sunuyor. Wiseman ruhsal durumdan belleğe, iknadan sürüncemede bırakmaya ve dirençli olmaktan ilişkilere kadar pek çok konuda hızlı değişimin bu yeni bilimini destekleyen araştırmaların ana hatlarını çiziyor ve bu hızlı ve ilginç tekniklerin gündelik hayatla nasıl uyumlu hale getirilebileceğini tanımlıyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

12. Beşinci Disiplin - Peter M. Senge

12. Beşinci Disiplin - Peter M. Senge

Sorunları parçalara ayırmaya, dünyayı bölümlemeye daha çok küçük yaşlardan alıştırılırız. Her ne kadar bu, karmaşık işler ve konularla daha kolay baş edebilmemizi sağlarsa da karşılığında görünmeyen, büyük bir bedel öderiz. Bundan böyle eylemlerimizin sonuçlarını göremez olur, daha ileri bir aşamayla bağlantısını kurma yeteneğimizi de yitiririz. Resmi, bir bütün halinde görme çabasına girdiğimizde ise zihnimizde parçaları yeniden bir araya getirmeye, tüm parçaları sıralayıp düzenlemeye çalışırız. Oysa bu boşuna bir çabadır, kırık bir aynanın parçalarını birleştirerek gerçek görüntüye ulaşamayız.

Beşinci Disiplin'de sunulan araçlar ve düşünceler, dünyanın birbirinden ayrı, birbiriyle ilişkisi bulunmayan güçlerden yaratıldığı yolundaki yanılsamayı yıkmak içindir. Bu yanılsamadan vazgeçtiğimiz gün 'öğrenen örgütler'i kurabiliriz. Bu tür örgütlenmelerde kişiler istedikleri sonuçlara ulaşabilmek için kapasitelerini sürekli genişletirler. Yeni ve coşkulu düşünme tarzları beslenir, kolektif özlemlere gem vurulmaz. İnsanlar, sürekli olarak nasıl birlikte öğrenilebileceğini öğrenirler.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

13. Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J. Schwartz

13. Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J. Schwartz

Dünyada milyonlarca insan Büyük Düşünmenin Büyüsü'nü kullanarak kendini geliştirdi, performansını artırdı, yaşam kalitesini yükseltti. Motivasyon konusunda en önde gelen uzmanlardan biri olan Dr. David . Schwartz daha iyi satmanıza, daha iyi yönetmenize, daha çok para kazanmanıza ve -en önemlisi- mutluluğa ve huzura ulaşmanıza yardımcı olacak.

Büyük Düşünmenin Büyüsü size baş vaatler değil, faydalı metotlar sunar. Dr. Schwartz, işinizde, evlilik ve aile yaşantınızda ve çevrenizde en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacak, dikkatlice tasarlanmış bir program sunuyor. Sizi zirveye ulaştıracak şekilde düşünme ve davranış sergileme alışkanlığını öğrendiğiniz ve anladığınız takdirde, büyük başarı ve mutluluklara ulaşmak için zeki ya da doğuştan bir yeteneğe sahip olmanız gerekmediğini kanıtlıyor. Bu kitap size o sırları veriyor!

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

14. Ferrari'sini Satan Bilge - Robin Sharma

14. Ferrari'sini Satan Bilge - Robin Sharma

On yıl önce bir kitap yayımlandı ve milyonların yaşamını değiştirdi. Kariyerindeki başarısı, içindeki derin boşluğu gizlemeye yetmeyen ünlü avukat Julian Mantle’ın hikâyesini anlatan Ferrari’sini Satan Bilge, hayatta neyin önemli olduğuna ve sonunda gurur duyacağınız bir yaşam sürmenizi neyin sağlayacağına dair unutulmaz bir ders veriyor ve okurların refaha, mutluluğa ve iç huzuruna kavuşmalarını sağlayacak çözümler öneriyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

15. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

Başkalarıyla yakın ilişkiler içinde sürdürülen bir hayat insanı farklı bir bakış açısına götürür. İnsanların birbirlerine sıkı bağlarla bağlı oldukları hayatlarda bakış açılarının zenginliği yaşanır. Bir bakış açısı, diğerine götürür.

Hayatınızda şu anda bulunduğunuz konum ve bildiğiniz her şey, ömrünüz boyunca ister şahsen, ister kitaplar, müzik, e-posta ya da kültür yoluyla etkileşim içinde olduğunuz fikir, deneyim ve insanların bir sonucudur. Bolluğun daha fazla bolluğa götürdüğü durumlarda çetele tutmak gerekmez. O halde hemen bugünden başlayarak, hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olacak isimlerle tanışmak ve gereken bilgi, deneyim ve kişileri bir araya getirmek üzere kolları sıvayın.

Keith Ferrazzi size ilişkinin gücünü ve çok sayıdaki kişiyle tanışıp bu kişilerle hem arkadaş hem de iş arkadaşı olmanın aşamalarını adım adım anlatıyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın