Görüş Bildir
Haberler
Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: İzlerken Beyninizi Yakacak En Popüler Distopik Filmler

Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: İzlerken Beyninizi Yakacak En Popüler Distopik Filmler

Merhabalar. Distopik filmler genelde geleceğe yöneliktir ve izleyici üzerinde büyük toplumsal tepkiler yaratabilir. Bu filmlerin konuları diktatörlük, ekonomik yoksulluk, şiddet, toplumsal çatışmalar ve teknolojinin ileri giderek neler yapabileceği konularını ele alır. Bu içerikte sizler için IMDb puanı 7 ve üzeri olan ve son dönemlerin en çok izlenen distopik filmlerini listeledim. Filmlerin tarihi eski ya da yeni olabilir. Burada asıl olan hâlâ popüler olmalarıdır.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Hunger Games (2012)

25. The Hunger Games (2012)

Katniss Everdeen, gönüllü olarak küçük kız kardeşinin Açlık Oyunları'ndaki yerini alır. Bu yarışma Panem'in on iki bölgesinin her birinden iki gencin ölümüne dövüşmek üzere rastgele seçildiği ve televizyonda yayınlanan bir yarışmadır.

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

24. Interstellar (2014)

24. Interstellar (2014)

Gelecekte insanlığın yaşadığı dünya kıtlık ve yoksullukla çevrilidir. Film, bir kaşif ekibinin insanlığın hayatta kalmasını sağlamak için uzaydaki bir solucan deliğinden geçmesini konu alıyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

23. Fight Club (1999)

23. Fight Club (1999)

Film, uykusuz bir ofis çalışanı ile umursamaz bir sabun üreticisinin, beklediklerinden çok daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü oluşturmasını konu alıyor.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

22. Mad Max: Fury Road (2015)

22. Mad Max: Fury Road (2015)

Kıyamet sonrası çorak bir arazide geçen filmde bir kadının, bir grup kadın mahkûm, psikotik şekilde ibadet eden biri ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan etmesi anlatılıyor.

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

21. The Matrix (1999)

21. The Matrix (1999)

Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürür ve Neo orada şok edici gerçeği keşfeder. Aslında bildiğini sandığı hayat, şeytani bir siber zekanın ayrıntılı aldatmacasıdır.

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Fifth Element (1997)

20. The Fifth Element (1997)

Renkli bir gelecekte geçen film, Evil ve Bay Zorg'u efsanevi bir kozmik silah arayışından uzak tutmak için bir taksi şoförünün farkında olmadan olayların merkezine çekilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman

19. Blade Runner (1982)

19. Blade Runner (1982)

İşinde usta bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bırakır ama Los Angeles'a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak nüfusu aşırı kalabalık olan bu şehirde görünümü insandan farksız olan bu robotları teşhis etmesi hiç kolay olmaz.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

18. A Clockwork Orange (1971)

18. A Clockwork Orange (1971)

Gelecekte geçen bu filmde, önüne gelene saldırıp yaptıklarından zevk alan vahşi ve sadist bir çete lideri hapsedilir. Hapisteyken davranıştan kaçınma deneyi için gönüllü olur. Ancak işler onun planlandığı gibi gitmez.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

17. Ready Player One (2018)

17. Ready Player One (2018)

OASIS adlı bir sanal gerçekliğin yaratıcısı ölür ve ölümünden sonra tüm OASIS kullanıcılarına bir meydan okuma hazırlar: Dünyasının kontrolünü sağlayacak olan Paskalya yumurtasını bulana servetini verecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn

16. The Truman Show (1998)

16. The Truman Show (1998)

İyi kalpli sigorta satıcısı ve hırslı kâşif Truman Burbank, iyi organize olmuş bir tekdüze hayat yaşar. Zamanla her şeyin bu kadar yolunda gitmesi dikkatini çeker. Meğer yaklaşık otuz yıldır her hareketini izleyen zekice gizlenmiş kameralardan tamamen habersiz olan Truman'ın tüm varlığı, manipülatif televizyon yapımcısı Christof'un iradesi ve vahşi hayal gücü etrafında dönüyordur. Bu 7/24 realite şovudur: Truman Show

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Logan (2017)

15. Logan (2017)

Mutantların neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte, yaşlı ve yorgun Logan sakin bir hayat sürmektedir. Ancak bilim adamları tarafından takip edilen mutant bir çocuk olan Laura yardım için ona geldiğinde onu güvenli bir yere götürmesi gerekir.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

14. Starship Troopers (1997)

14. Starship Troopers (1997)

Çok da uzak olmayan bir gelecekte, dünya militarist Birleşik Vatandaş Federasyonu tarafından yönetilirken ve çok sayıda gelişmiş Klendathu Arachnids güneş sistemimizin güvenliğini tehdit ederken, liseli atlet Johnny Rico ve memleketinden üç arkadaşı bir araya gelir. 

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer

13. Alita: Battle Angel (2019)

13. Alita: Battle Angel (2019)

Devre dışı bırakılan bir cyborg yeniden canlanır ancak geçmişine dair hiçbir şey hatırlayamaz. Film, onun kim olduğunu bulmak için bir arayışa çıkmasını konu alıyor.

Yönetmen: Robert Rodriguez

Oyuncular: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly

12. The Lobster (2015)

12. The Lobster (2015)

Distopik bir yakın gelecekte, The City yasalarına göre bekar insanlar The Hotel'e götürülür ve orada 45 gün içinde romantik bir partner bulmak zorunda kalırlar. Bulamazlarsa da canavara dönüştürülüp The Woods'a gönderilirler.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

11. A Quiet Place (2018)

11. A Quiet Place (2018)

Çoğu insanın kör ama sese duyarlı yaratıklar tarafından öldürüldüğü bir dünyada bir aile hayatta kalma mücadelesi verir. Yaratıkları uzak tutmak için de işaret diliyle iletişim kurmak zorunda kalırlar.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Watchmen (2009)

10. Watchmen (2009)

Eski süper kahramanların var olduğu 1985 yılında, bir meslektaşının öldürülmesi aktif kanunsuz Rorschach'ı soruşturma yapmaya yönlendirir. Bu da bildiğimiz tarihin akışını tamamen değiştirebilecek bir şeyi ortaya çıkarır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino

9. Looper (2012)

9. Looper (2012)

2074'te yılında mafya birinden kurtulmak istediğinde, o hedef geçmişe gönderilir ve orada kiralık bir tetikçi tutularak öldürülür; mesela Joe gibi tetikçi olan biri tarafından. Ancak bir gün mafya beklenmedik bir şey yapar. Joe'nun gelecekteki benliğini geri göndererek 'döngüyü kapatmak' ister.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

8. Children of Men (2006)

8. Children of Men (2006)

2027'de kadınların bir şekilde kısır hale geldiği kaotik bir dünyada, eski bir aktivist mucizevi bir şekilde hamile bir kadının denizdeki bir sığınağa nakledilmesine yardım etmeyi kabul eder.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

7. V for Vendetta (2005)

7. V for Vendetta (2005)

Gelecekteki bir İngiliz distopik toplumunda, yalnızca 'V' takma adıyla tanınan gölgeli bir özgürlük savaşçısı, genç bir kadının yardımıyla zalim hükümeti devirmek için planlar yapar.

Yönetmen: James McTeigue

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves

6. Gattaca (1997)

6. Gattaca (1997)

Film, genetik olarak aşağı bir adamın, yaşam boyu uzay yolculuğu hayalini kurmasını ve bunu gerçekleştirmek için üstün birinin kimliğini üstlenmesini konu alıyor.

Yönetmen: Andrew Niccol

Oyuncular: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Snowpiercer (2013)

5. Snowpiercer (2013)

Başarısız bir iklim değişikliği deneyi olan Snowpiercer'a (dünyayı dolaşan bir tren) binenler hayatta kalır. Bunun dışında kalan tüm yaşamın öldüğü bir gelecekte, yeni bir sınıf sistemi ortaya çıkar.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton

4. District 9 (2009)

4. District 9 (2009)

Dünya üzerinde gecekondu benzeri koşullarda yaşamaya zorlanan dünya dışı bir ırkın, biyoteknolojilerine maruz kalan bir hükümet ajanında benzer bir ruh bulmasının ardından şiddet başlar.

Yönetmen: Neill Blomkamp

Oyuncular: Sharlto Copley, David James, Jason Cope

3. Dredd (2012)

3. Dredd (2012)

Polisin yargıç, jüri ve cellat olarak hareket etme yetkisine sahip olduğu şiddetli, fütüristik bir şehirde bir polis, gerçeği değiştiren uyuşturucu olan SLO-MO satan bir çeteyi çökertmek için bir stajyerle iş birliği yapar.

Yönetmen: Pete Travis

Oyuncular: Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey

2. Upgrade (2018)

2. Upgrade (2018)

Yakın gelecekte, teknoloji hayatın neredeyse tüm yönlerini kontrol ediyordur. Ancak kendini teknofobik ilan eden Grey'in dünyası alt üst olduğunda intikam için tek umudu deneysel bir bilgisayar çipi implantıdır.

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Melanie Vallejo, Steve Danielsen

1. Total Recall (1990)

1. Total Recall (1990)

Bir adam, Mars gezegeniyle ilgili sanal tatil anılarını zihnine yerleştirmek istediğinde beklenmedik ve üzücü bir dizi olay onu gezegene gerçekten gitmeye zorlar.

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz son dönemlerin en popüler olan distopik filmlerinden hangilerini izlediniz? Benim favorim The Fifth Element. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saide Yalçın

V for vendetta yeri bende çok ayrıdır 3 defa izledim. İzlemeyenler için Kesinlikle tavsiye ederim.

Nerc

Kesinlikle. Bende izledim bir kaç kez.Etkisi mükemmel