Görüş Bildir
Haberler
Hemcinsleri İçin Attıkları Büyük Adımlarla Ejderhaların Annesi Targaryen’i Bile Kıskandıracak Güçlü Kadınlar

Hemcinsleri İçin Attıkları Büyük Adımlarla Ejderhaların Annesi Targaryen’i Bile Kıskandıracak Güçlü Kadınlar

CansinA
16.01.2022 - 07:30

Doğdukları dönemin çok daha ilerisinde olan bu eşsiz kadınlara gelin birlikte bir göz atalım!

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Agnodice

1. Agnodice

Milattan önce dördüncü yüzyıllar civarında Yunanistan'da kadın doktor bulunmuyordu ancak Agnodice doktor olmak istiyordu bu yüzden eğitim almak için Mısır'a giden Agnodice doktor oldu ancak Atina'ya döndüğünde mesleğini sürdürebilmek için erkek kılığına girdi. Belli bir süre sonra insanlar gerçeği öğrendiğinde Agnodice'i yargıladılar ancak tedavi ettiği hastaları hem Agnodice'in hem de doktor olmak isteyen diğer Yunan kadınların haklarını korudular!

2. Urraca of Leon

2. Urraca of Leon

Cesur Kraliçe lakaplı Urraca; ilk eşini, babasını ve erkek kardeşini kaybetmiş ve bu olanların ardından ikinci kez evlenmiştir. İkinci eşi ve kuzeni olan Alfonso ile anlaşamayan Urraca eşini terk eder. Bu terkedilişin ardından Alfonso eşine karşı savaş başlatmak için Aragon'a döner. İki tarafın da soyları bu savaşa engel olarak evliliği resmen iptal ederler ve bununla birlikte Urraca hiç evlenmeden ömrünün sonuna kadar tek başına ülkeyi yönetir. Diğer kadınların tek başına iktidar olması için bir başlangıç örneği olduğu söylenebilir.

3. Anne Boleyn

3. Anne Boleyn

Anne Boleyn, VIII. Henry'nin altı eşinden ikinci ve en bilinenidir. Siyasî oyunları ve kişisel trajedileri ile sinema dünyasının ilgisini çekmeyi başaran bir kadındır. Kral Henry, Anne Boleyn ile evlenmek istemiştir ancak Anne bu teklifi reddetmiştir. Rivayetlere göre âşık olduğu ya da reddedilmeye alışık olmadığı için eşinden boşanarak Anne ile evlenmek için elinden geleni yapmıştır. Tüm bunlardan sonra evlenişlerdir ancak bu evlilik çok uzun sürmez. Anne bir erkek çocuk doğuramadığı, büyü yaptığı ve ihanet ettiği iddiaları ile suçlanır ve bu dönemde bu suçların tek cezası olan idam onun da başına gelir.

4. Émilie du Châtelet

4. Émilie du Châtelet

İstediği ve mutlu olduğu hayatı yaşamayı başaran kadınlardan birisi Émilie du Châtelet. Dans etmeyi, klavsen çalmayı sevdiği bilinen Emilie operada şarkı söylemek ve tiyatroda amatör bir şekilde rol almak gibi sanatsal zevklerle uğraşmıştır. Bunların haricinde Newton'un eserlerini tercüme etmiş, Fransızların yerçekimini öğrenmelerinde aracı olmuştur. Matematik, fizik ve felsefe gibi alanlarla da ilgilenen ve Voltaire ile birlikte olan Emilie'nin trajik bir hayat öyküsü bilinmemektedir.

5. Büyük Catherine

5. Büyük Catherine

Büyük Catherine'in hikâyesi romantik çıkarlar ve isyanlarla doludur. Rus İmparatorluğu'nda Feminizm'in tarihi bir dramasına kahramanlık etmektedir. 1764'te Smolny Kız Enstitüsü'nü kurmuş, yaşları 6 ila 18 arasında değişen 200'e yakın çocuğun eğitim almasını sağlamıştır. Eğitim 12 yıl kadar sürmesine karşın çocukların ailesini nadiren gördüğü bilinmektedir. Bu kültürel standartı gelecek nesil kadınlara aktarmayı da hedeflemiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Marie Antoinette

6. Marie Antoinette

Kısa ama ilginç bir hayatı olan Antoinette hakkında anlamsız ve karamsar olduğunu ifade eden söylemler yer almaktadır ancak bunların tamamı doğru değildir. Mesela 'Ekmek bulamıyorlarsa, pasta yesiner' sözünün kendisine atfedildiği bilinse de aslında ona ait olmadığı anlaşılmıştır. J.J Rousseau'nun 1769 yılında yazdığı  İtiraflar  eserinde sözün söylendiği tarihlerde Anoinette'nin ailesi ile birlikte Avustralya'da yaşadığı söylenmiştir. Söylentilere göre Marie 6 yaşlarındayken Mozart konser vermek için evlerine gittiğinde şaka olarak evlenmeyi teklif eder ve Fransa'nın gelecekteki kraliçesi bu teklifi reddeder.

7. Clémentine Delait

7. Clémentine Delait

Yaşadığı bir problemi avantaja çeviren mükemmel bir kadın Delait. Çocukluğundan beri yüzünde çıkan sakallarını bir gün ailesinin barına gelen bir adamın uzatması halinde bir ödül vereceğini söylemesiyle uzatmaya karar verme düşüncesi ile başlayan bir hikâyesi vardır. 'Sakallı Kadın' markası hızla popüler olan Delait'in elbiseler ve erkek takımları içindeki fotoğrafları yoğun ilgi görüyordu. Vahşi hayvanların da olduğu bir sirkte çalışmasının yanısıra, birkaç bar yönetiminde ve iç çamaşırı dükkânı sahibi olduğu da bilinmektedir. Yaşlandıkça sakalları gümüş grisine dönse de hiçbir zaman kesmeyi düşünmemiş ve kesmemiş!

8. Annette Kellerman

8. Annette Kellerman

Annette kadın bedenlerinin kurtarıcısı olarak anılmaktadır. Yüzücülerin giydiği rahatsız edici pantolonları tek parça olan mayoya dönüştüren kişi olarak bilinmektedir. İngiliz Kanalı'nda yüzen ilk kadın olması, Hollywood'da başarılı olması, yüzmek için kıyafetler yaratması, sağlıklı yaşam ve vejetaryenlik hakkında dersler vermesi ve eşine evlilik teklifi etmesi ile birçok kuralı yıkan bir kadın olarak tarihe geçmiştir.

9. Delia Akeley

9. Delia Akeley

Hayatın 50 yaşından sonra bitmediğini kanıtlayan kadın Delia! Afrika'nın yarısını dolaşan, eşinin hayatını iki kez kurtaran (Birincisi sıtma sivrisineği tarafından ısırıldıktan sonra, ikincisi fil saldırısına uğraması) ancak eşini evcil hayvanlara karşı olması sebebiyle boşayan cesur bir kadındır. 50 yaşından sonra kendi rüzgârını bulan Delia, tek başına Afrika'ya giderek kıtayı geçen ilk beyaz kadın oldu ve bu arada tekrar evlenip 100 yaşına kadar yaşadı!

10. Junko Tabei

10. Junko Tabei

Japonya'da kadınların sadece ev hanımı olarak görüldüğü bir zaman diliminde dağcı olmak için bir maceraya başlayan Junko'yu erkek dağcılar birlikte çalışmayı reddederek onun 'erkek aramak için' tırmanışa katıldığını söylemişlerdir. Bu olanları umursamadan 1969'da Kadınlar Tırmanma Kulübü'nü kurarmuştur. 1975 senesinde Everest'in tepesine ulaşmayı başarmış, 5 kıtadaki en yüksek zirveler olan 7 zirveye tırmanmış ilk kadın olarak bilinir. Hayatının son zamanlarına kadar da dağlardan ayrılmamıştır.

Sizi en çok hangi kadın etkiledi? Burada hangi kadını görmek isterdiniz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Gerçekten öncü kadın örnekleri bunları mı bulabildiniz kadınlar için "büyük adımlar" bunlar mı Anne Boleyn, Marie Antoinette vs. ne adımlar atmış kadınlar için?

Enes Altan

salak Danyi kim kıskansın aq anca ejderhaları kıskanırsın