Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Aslan: ‘Cizre'de Dün Gece 8 Sivil Öldürüldü’

HDP'li Aslan: ‘Cizre'de Dün Gece 8 Sivil Öldürüldü’

Onedio Medya
10.09.2015 - 13:44 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 14:30

HDP heyetinin girişine izin verilmeyen Cizre’de dün gece yaşanan olaylarda 8 sivilin öldüğü iddia edildi. Dicle Haber Ajansı (DİHA) kaynak olarak hala ilçede bulunan HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın anlatımlarını gösterdi. Kamu düzeninin tam olarak sağlanması için sokağa çıkma yasağının devam ettiğini söyleyen Şırnak Valisi, açıklamasında 'Güvenlik kuvvetlerimizin çalışmaları titizlikle sürmektedir' dedi. Yasağın birçok yaşam hakkı ihlali yanı sıra, vatandaşların temel ihtiyaçlarını dahi giderememesine neden olduğunu söyleyen CHP'li Tanrıkulu ise Cizrelilerin yiyecek ve su gibi en temel insani ihtiyaçlardan dahi yoksun olduğunu ifade ederken, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise Cizre'de yaşananların duyulmaması, görülmemesi için karartma uygulandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DİHA’da yer alan habere göre, Aslan’ın verdiği bilgilere göre dün gece yapılan saldırılarda tamamı sivil olan en az 8 kişi ölürken, çok sayıda yaralı var. Aslan, kayıpların daha fazla olabileceğini durumu tam tespit edemediklerini belirterek, şunları söyledi:

'Gece boyunca tank top ve havan atışları durmadı. Bütün trafoları patlattılar. Şuan hiçbir yerinde elektik yok. Salgın hastalıkları başlamak üzere, günlerdir sokaklarda çöpler toplanmamış, çocuklar sokaklarda ve bu çöplere bulaşıyor. Cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirilmiştir.

Mehmet Ali Aslan

Acilen İnsan Hakları örgütlerinin hatta BM’nin harekete geçmesi lazım. Çünkü eğer bu katliamı Cizre’de tamamlarsa bunu bütün Kürdistan’da uygulayacaklar. Burada bir imha politikası yürütülüyor. Burada taraf yok, sivil halk imha ediliyor, bugüne kadar öldürülen kişilerin hepsi sivil. İlçedeki vekiller olarak 4 gruba ayrıldık. Mobilizeyiz. Bütün mahallelerde atışlar olmuş. Dün gece top ve tank atışlarından Cizre’nin her yeri sallandı. O anda kestiremiyorsun, neresi hedef alınıyor, İlk önce trafolar vuruldu sonra 8’e kadar sürdü saldırılar.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: Orada yaşananlar duyulmasın diye karartma uygulanıyor

Şırnak Valisi: Güvenlik kuvvetlerimizin çalışmaları titizlikle sürmektedir

Şırnak Valisi: Güvenlik kuvvetlerimizin çalışmaları titizlikle sürmektedir

Şırnak Valisi, “Cizre’de güvenlik kuvvetlerimizin çalışmaları titizlikle sürmektedir” dedi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su son günlerde Cizre’de yurttaşların stoklarının tükenmekte olduğuna dair eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı. Su açıklamasında güvenlik güçlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirterek, yurttaşların sağlık ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Açıklama şöyle:

“Bu çerçevede bunları yapan ve çocuk, genç, ihtiyar, kadın, asker, polis demeden etrafa haince saldıran Bölücü Terör Örgütü mensuplarını yakalamaya yönelik çalışmalar güvenlik kuvvetlerimizce dikkatlice sürdürülmekte olup, kamu düzeninin tam olarak sağlanması için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.

Bu süreçte devam eden sokağa çıkma yasağına gerekli duyarlılığı gösteren değerli Cizre halkımıza Şükran duygularımızla hizmet etmeye, can ve mal güvenliğini hukuk düzeni çerçevesinde sağlamaya devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızın sağlık, gıda ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam edilecektir.”

CHP'li Tanrıkulu'ndan Cizre çağrısı

CHP'li Tanrıkulu'ndan Cizre çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cizre'de dört gündür süren sokağa çıkma yasağı hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüştü, yasağın neden olduğu sorunlara değindi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de 4 Eylül Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini hatırlattı.

Dört gündür aralıksız devam eden yasağın birçok yaşam hakkı ihlali yanı sıra, vatandaşların temel ihtiyaçlarını dahi giderememesine neden olduğunu söyleyen Tanrıkulu, Cizrelilerin yiyecek ve su gibi en temel insani ihtiyaçlardan dahi yoksun olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu’nun yazılı açıklaması şöyle:

'Bir annenin sokağa çıkma yasağı nedeniyle ölen 10 yaşındaki çocuğunun cenazesini buzdolabında saklamış olması yaşanmakta olan insani dramın boyutlarını çarpıcı biçimde ortaya koydu. 

Yurttaşlarımızın sokağa çıkma yasağından kaynaklanan süregelen mağduriyetleri konusunda İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile bir kez daha görüştüm. 

Kendisine 4 gün süren sokağa çıkma yasağının hukuk bir tarafa, insani olmadığı uyarısında bulundum. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını, büyük bir baskı olduğunu ve sokağa çıkma yasağının ilelebet devam edemeyeceğini ve insani nedenlerle kaldırılması gerektiğini bildirdim. 

Konuyu takip etmeye, şiddet mağduru insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİHA, İMCTV, AA ve Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0