Görüş Bildir
Haberler
HDP Saldırısının Zanlılarından Biri Tutuklandı, Diğeri Serbest

HDP Saldırısının Zanlılarından Biri Tutuklandı, Diğeri Serbest

Deniz Gök
18.04.2015 - 10:35 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 17:21

Evrensel

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan K.B.Ş. ve B.K, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince getirildikleri Ankara Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Savcı, zanlılardan K.B.Ş'yi tutuklama, B.K'yi ise hakkında adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

AA'nın haberine göre K.B.Ş, nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından 'halk arasında korku, panik yaratmak amacıyla silahla ateş etmek' suçundan tutuklandı. Zanlının, 'zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek' suçundan tutuklanması talebi ise reddedildi.

B.K'ya ise savcının talebi doğrultusunda adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı. Adli kontrol kapsamında zanlının yurt dışına çıkışının yasaklandığı ve karakola imza vereceği öğrenildi.

Zanlı K.B.Ş'nin ise hakimlikteki sorgusunda 'Ağrı'daki olay nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini' söylediği iddia edildi.

Saldırı güvenlik kamerasında

Saldırıya Twitter hesabı üzerinden tepki gösteren HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, 'Genel merkezimiz sabaha karşı silahlı saldırıya uğradı. Provokasyon devam ediyor. Yılmayacağız' ifadelerini kullandı. Önder daha sonra HDP Genel Merkezi önünde basın mensuplarına saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'den saldırı açıklaması

HDP Merkez Yürütme Kurulu, genel merkez binasına düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 'Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz' denildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; 'Genel Merkez binamız bugün sabaha karşı silahlı saldırıya uğramıştır. Yoldan geçen bir araçtan pompalı tüfekle açılan ateş sonucu parti binamız ve binamızın önünde asılı olan bayraklar zarar görmüştür. O saatte partide görevli olan gece nöbetindeki parti çalışanımız ve güvenlik kulübesindeki polis memurları yara almamıştır. 

Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Halkların Demokratik Partisi olarak, eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğiz. Haziran 2015 seçimlerinde meclise girerek toplumsal barış ve adaletin en büyük güvencesi olacağız. Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler. Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz.”

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
2
0
0
0