Görüş Bildir
Haberler
HDP’den Erdoğan, Davutoğlu ve AKP’li Bakanlara Suç Duyurusu

HDP’den Erdoğan, Davutoğlu ve AKP’li Bakanlara Suç Duyurusu

Onedio Medya
31.12.2015 - 14:13

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin açıklanmasının engellenmesi, hakaret, suç işlemeye tahrik' suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Halkların Demokratik Partisi Hukuk Komisyonu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin açıklanmasının engellenmesi, hakaret, suç işlemeye tahrik' suçlarını işledikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Erdoğan, Davutoğlu ve diğer AKP’li isimlerin HDP’ye yönelik ifadeleri de hatırlatıldı

Suç duyurusunda Erdoğan, Davutoğlu ve diğer AKP’li isimlerin HDP’ye yönelik ifadeleri de hatırlatıldı

Şikayet dilekçesinde, son iki haftada HDP ve liderlerine yönelik yapılan açıklamalar madde madde sıralandı:

“Malum eşbaşkan hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eşbaşkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır. Terör örgütü ve onun kuklası olan siyasetçiler, bu noktada attıkları adımlarda bugüne kadar yaptığımız uyarılarla hep dikkatli olmalıdır derken, bunlar tam aksini şu ana kadar icra etmişlerdir. .. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır…..Ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine balta vuran bu ihanet şebekesinin hak ettikleri dersi, milletimizden ve hukuktan en kısa sürede alacağına inanıyorum.”

“…. BMM üyesi olan HDP eş başkanının Rusya’da “Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı” demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Moskova’da onlarla yan yana gelip Türkiye’yi eleştirmek sadece bu ülkeye ihanet değil insanlığa da ihanettir.”

“…terör örgütünün cinayetlerini aklamaya çalışanların abesle iştigal ettikleri ortadadır. Türkiye karşıtlığını siyaset yapmak zannedenler başka ülkelerin piyonu oldukları ifade etmektedirler. Örgüt önüne gelene hizmet eden bir taşeron haline geldi…..Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bunlar dağdan aldıkları talimatla siyaset yaptıklarını zannederler.”

  • Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 27 Aralık 2015

“HDP yönetiminin ayrılıkçı, ırkçı, şiddet yanlısı bir dile savrulması, demokrasimize ve birliğimize karşı meydan okumadır.”

“PKK’nın 80’li yıllardaki ayrılıkçı tezlerini hortlatmak, bölücü bir dil kullanmak, şiddeti savunmak büyük bir yanılgıdır.Terörün avukatlığına soyunanlar şiddeti körüklüyorlar. Çözüm Süreci’ni sabote eden anlayış şimdi de demokratik siyaseti zehirliyor.Terörü şantaj olarak kullanarak siyaset yapmak demokrasiye hizmet etmez. Yüzde 10 oyu Kandil’e ciro edenler seçmenlerine ihanet ederler.”

  • Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 25 Aralık 2015

“Özellikle vatan, millet, bayrak sevgisini tamamıyla kaybetmiş Demirtaş’ın tutumu ortada. Rusya ziyaretini biliyorsunuz. Aklına yeni mi geldi Demirtaş’ın, Rusya’ya gitmek. Sadece eş başkanları değil, HDP’nin tüm yapısına baktığımızda TBMM’de grubu bulanan bir siyasi partimiz ama HDP Başkanı Demirtaş, milletimize, Türkiye’ye ihanet etmiştir, kendisine oy veren vatandaşlarımıza ihanet etmiştir, etmeye de devam etmektedir.”

“Bazı medya gruplarına da mesaj göndermek istiyorum, o eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov’a, Putin’e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti? Ama sesleri çıkmıyor. Onlar da o dönem ihanet halindeydiler. Umuyoruz ve diliyoruz ki onlar da akıllarını başlarına alırlar, ülkenin birliği, bütünlüğü için ne gerekiyorsa onu yaparlar.”

“Maalesef sanki söylem itibarıyla da dağ kadrolarının ve onların şehirlerdeki uzantılarının söylemlerine teslim olmuş görünüyor. ….örgütün sözcülüğüne soyunan bir siyaset diline doğru geldiler.”

“…Eline paçavra tutuşturulan her ferdin okuduğunun bizim için hiçbir itibari yoktur. Karşımız da hangi ittifakın olduğunu da biliyoruz. Kimin ülkenin içerisine fitne sokmak istediğini biliyoruz. Buradan Rusya’ya gidip, Türkiye’nin bir milli meselesinde hemen kendi tarafını belli edecek kadar gaflet içerisinde olanların aklının da nereler de olduğunu biliyoruz. Bu topraklar böyle çok asalak çok gördü ve gereğini de yerine getirdi.”

“Demirtaş, hür demokratik zeminde parlamentoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur, korunacaktır.”

“…… İhanettir bu açıklamalar. Bugüne kadar yok edemediği gibi bundan sonra da yok etmeyi başaramayacaktır. On yıllardır Türkiye’de, Türklerle Kürtleri karşı karşıya getirmek için uğraş veren bölücü terör örgütü buna muvaffak olamamıştır. Bundan sonra da olamayacaktır.”

DHA ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
25
12
4
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam