Görüş Bildir
Haberler
HDP'den Dokunulmazlık Açıklaması: 'İfademizi Almak İsteyenler, Bizi Zorla Götürecek'

HDP'den Dokunulmazlık Açıklaması: 'İfademizi Almak İsteyenler, Bizi Zorla Götürecek'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından konuşan HDP eş genel başkanları, “Bu darbeci zihniyetin son perdesi oynandı. Parlamentoyu terk etmeyeceğiz. İfademizi almak isteyenler, bizi zorla götürecek. Biz demir leblebiyiz. Bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin teklifi referanduma gerek kalmadan kabul edilmesinin ardından HDP eş genel başkanları Meclis’te basına konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin ana muhalefetin odağı haline geldiğini söyledi:

'HDP ana muhalefetin odağı hâline gelmiştir'

'HDP ana muhalefetin odağı hâline gelmiştir'

“Bu geçici teklifin hazırlanma süreci ve oylanmasında antidemokratikliğin ne olduğunu gördük. Haziran’daki seçim sonuçlarının ardından halkın iradesine saygı duyulmadı. Şimdi de partimizin milletvekillerini hedefleyen, siyasi irade müdahale karşımıza çıktı. Bu darbeci zihniyetin son perdesi oynandı. Onlar tarihe bu yüz karasıyla geçecekler. Demokrasiyi katletmekten mahkûm olanlara eklenecekler.

Meclis’teki üç siyasi parti, Anayasa’ya, hukuki kriterlere, siyasi etiğe aykırılıkta uzlaştı. HDP ana muhalefetin odağı hâline gelmiştir.”

Demirtaş: 'Parlamentoyu terk etmeyeceğiz'

Demirtaş: 'Parlamentoyu terk etmeyeceğiz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hiçbir arkadaşımız savcılık ve mahkemelerin çağrısına icabet etmeyecektir. Bizi normal bir yargılama sürecine davet etseler, asla çekinmezdik. Aklanamayacak hiçbir faaliyetimiz olmadığımızdan eminiz. Zaten dokunulmazlıkların kaldırılmasını kendimiz arzu ediyorduk.

Saray’ın talimatıyla çalışan yargı, hükümet ve medya olduğu sürece, biz figüran olmayacağız. İfademizi almak isteyenler, bizi zorla götürecek. Daha mücadele yeni başladı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dahil tüm haklarımızı kullanacağız. Bize yönelik her hamlenin karşılığını görecekler.

Parlamentoyu terk etmeyeceğiz. Biz demir leblebiyiz. Bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek.

Aleni bir CHP kurumsal desteğiyle teklif geçti. Yarın bir gün tutuklanan her arkadaşımız doğrudan CHP'nin desteğiyle buna maruz kalmış olacak.”

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
55
39
36
16
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
albay taner

Kes sesini terörist http://fotocdncube.gazetevatan.com/vatanmediafile/Haber598x362/2016/05/04/hdp-lilerin-kandil-fotografi-fezlekelerde-yer-aldi-2143182.Jpeg

asdfgh

gerçekten ben bıktım bu insanlardan ya bunlarla aynı ülkede yaşamak istemiyorum.şerefsizin biri bomba patlatacak 100 kişi ölecek bir bomba patlatacak benim a... Devamını Gör

cnsfrd

ee hani kaldıralım tüm dokunulmazlıları diyodunuz biç kaç ay önce... hatta biz teklif verecez diyodunuz mangalda kül bırakmıyodunuz. her gün şehitler gelirke... Devamını Gör