Görüş Bildir
Haberler
Hareketli Geçen Transfer Sezonunda 3 Büyüklerin Transfer Dosyası!

Hareketli Geçen Transfer Sezonunda 3 Büyüklerin Transfer Dosyası!

Milyonlarca taraftarın özlemle beklediği futbol sezonu nihayet başladı. Yaz döneminde Avrupa Şampiyonası olması bir nebze iyi gelse de, gönül verdiğimiz renklerin tekrar sahaya çıkacağı günü bekledik. 2016-2017 'Turgay Şeren Sezonu' yeni transferler, beklentiler ve heyecanlar ile start aldı. Peki 3 büyükler hangi oyuncuları transfer etti, hangi oyuncular takımdan ayrıldı? Buyrun sizlere en detaylı liste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle son şampiyon Beşiktaş ile başlayalım. Kara Kartallar 7 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi ve yeni stadını şampiyonlukla açtı.

Öncelikle son şampiyon Beşiktaş ile başlayalım. Kara Kartallar 7 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi ve yeni stadını şampiyonlukla açtı.

Yıllardır özlemini çektiği Şampiyonlar Ligi arenasına tekrar kavuşan Beşiktaş, çok hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Önce gidenler:

Mario Gomez

Mario Gomez

Beşiktaş'ın geçen seneki şampiyonluğunun en önemli mimarlarından olan Mario Gomez, kiralık geçirdiği sezonun ardından istemeye istemeye takımdan ayrıldı diyebiliriz. 41 maçta attığı 28 golle rekor üzerine rekor kıran Alman forvet, Türkiye'de yaşanan olaylarından etkilendiğini söyleyerek sözleşme uzatmadı ve Alman ekibi Wolfsburg'a transfer oldu.

Jose Sosa

Jose Sosa

Geçen sene yaşanan şampiyonluğun bir başka mimarı, orta sahanın Oğuzhan ile birlikte beyni olan Jose Sosa da takımdan ayrılan yıldızlardan birisi oldu. Benzer sorunları bahane etmesi ve yaşanan maddi anlaşmazlıklar sonrasında İtalyan devi Milan'ın yolunu tutan Sosa, giderken kulübüne 7.5 milyon euro kazandırdı.

Gökhan Töre

Gökhan Töre

Beşiktaş'ın ve Milli Takım'ın önemli kanat oyuncusu Gökhan Töre, kiralık da olsa bu sezon ayrılanlardan. Geçtiğimiz sezonunun ikinci yarısından itibaren teknik direktör Şenol Güneş ile sorunlar yaşayan Gökhan, Beşiktaş'ın eski hocası Slaven Bilic'in takım West Ham'ın yolunu tuttu.

Alexis Delgado

Alexis Delgado

Geçtiğimiz sezonun ortasında Ersan Gülüm'ün Çin'e transferi, ardından Rhodolfo'nun da sakatlanmasıyla birlikte alınan Alexis, beklentileri karşılayamadı. 2.5 milyon Euro'ya alınan Alexis, 400 bin Euro karşılığında İspanyol ekibi Alaves'e transfer oldu. Aynı şekilde Pedro Franco da takımdan ayrılan bir başka stoper

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Pektemek

Mustafa Pektemek

Tabi her takımdan ayrılış taraftarları üzmedi. Geldiğinden bu yana sakatlıklardan ayağa kalkamayan Mustafa Pektemek, Medipol Başakşehir takımına transfer oldu. Takımdan ayrılan oyuncular kadar, gelen önemli oyuncular da oldu. Beşiktaş'ın yeni transferlerini tanıyalım.

Vincent Aboubakar

Vincent Aboubakar

Gomez'in boşluğunu doldurmak için uzun süre uğraş veren Beşiktaş yönetimi, çözümü Porto'nun forveti Aboubakar'da buldu. 24 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, Fransız kulüplerinde yakaladığı yükseliş sonunda, dünya devi Porto'ya transfer oldu. Portekiz kulübünde geçirdiği 2 yılda 42 maçta 17 gol atan Aboubakar, kiralık olarak Beşiktaş'a transfer oldu ve siyah- beyazlıların bu sene gole en yakın ismi olacak.

Adriano

Adriano

Beşiktaş'ın bu sene kariyer anlamında en ses getiren transferi ise, Barcelona'nın sol beki Adriano oldu. Yıllarca Barcelona'da top koşturan Brezilyalı yıldız, 600 bin Euro karşılığında siyah- beyaz formayı giydi. Hem tecrübesi hem de yeteneği ile Beşiktaş'ı özellikle Şampiyonlar Ligi'nde taşıması bekleniyor.

Gökhan Gönül

Gökhan Gönül

Transfer sezonunun en sansasyonel transferi ise hiç şüphesiz Gökhan Gönül oldu. 9 sezon formasını giydiği Fenerbahçe'den sözleşmesi biten ve ayrılan tecrübeli sağ bek, ezeli rakip Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Fenerbahçe taraftarları tarafından hain ilan edilen Gönül, sakatlığı dolayısıyla henüz sezonu açamadı.

Caner Erkin

Caner Erkin

Beşiktaş'ın yaptığı bir başka olay transfer ise Milli sol bek Caner Erkin oldu. Sezon sonunda sözleşmesi biten ve İtalyan devi İnter'e transfer olan Caner, kariyerine Avrupa'da devam ediyordu. Ancak yaz kampında teknik ekip tarafından beğenilmeyen Caner'e İnter tarafından kulüp bulması istenildi. Transfer sezonunun bitmesine 24 saatten az bir zaman kala ise Beşiktaş Caner ile kiralık olarak anlaştığını duyurdu. Bu transferle Beşiktaş, en büyük rakiplerinden biri olan Fenerbahçe'nin sağ ve sol bekini bir transfer döneminde alarak çok büyük bir işe imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fabricio

Fabricio

Beşiktaş'ın yıllardır süren kaleci sorununa çözüm bulması amacıyla sezon başında transfer edildi. Gerçi şimdilik ilk 11'de düşünülmese de bu gidişle kadroya girecek gibi.

Atınç Nukan

Atınç Nukan

Geçtiğimiz sezon 5 milyon Euro'ya Leipzig takımına transfer olan genç oyuncu 1 sene aranın ardından yuvasına döndü.

Gökhan İnler

Gökhan İnler

Yıllardır her transfer döneminde kulüplerimizin gündemine giren Türk asıllı İsviçreli futbolcu, nihayet Türkiye'den bir takıma transfer oldu. Beşiktaş'ın bu sezonki yoğun maç trafiğinde kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Sizce takımınız için sezonun en iyi transferi kim?

Geçtiğimiz sezon yapılan büyük transferlere rağmen şampiyon olamayan Fenerbahçe'de ise çok büyük değişimler yaşandı.

Geçtiğimiz sezon yapılan büyük transferlere rağmen şampiyon olamayan Fenerbahçe'de ise çok büyük değişimler yaşandı.

Geçtiğimiz sezon Nani, Van Persie gibi dünya yıldızlarını transfer eden Fenerbahçe, takımı Vitor Pereira'ya emanet etmişti. Ancak sezonun tam bir hayal kırıklığıyla noktalanması bütün okları Portekizli hocaya çevirmişti. Aziz Yıldırım bütün eleştirilere rağmen devam kararı alsa da, sezon başında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Monaco'ya kaybedilmesi bardağı taşıran son damla oldu ve Pereira gönderildi. Yerine ise Hollandalı hoca Dick Advocaat göreve başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nani

Nani

Kötü geçen sezonun ardından ilk yaprak dökümü Portekizli yıldız Nani ile başladı. Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği müthiş performans ve Portekiz'in şampiyon olmasıyla birlikte piyasası artan Nani, İspanyol kulübe Valencia'ya 8.5 milyon Euro'ya transfer oldu.

Diego

Diego

Çok büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü beklenileni veremeyen Diego, yaklaşık 5 milyon Euro'ya Flamengo'ya transfer oldu. Bu isimlerin dışında Raul Meireles, Bruno Alves, Mehmet Topuz, Lazar Markovic gibi isimler de takımdan ayrıldı.

Martin Skrtel

Martin Skrtel

Sarı Kanaryalar bu sezon da transfer döneminde oldukça hareketliydi. İlk transferlerden birisi, Liverpool'un başarılı stoperi Martin Skrtel oldu. Tecrübeli futbolcu 6 milyona Fenerbahçeli oldu.

Roman Neustadter

Roman Neustadter

Fenerbahçe'nin savunmaya bir diğer takviyesi Rus oyuncu Roman Neustadter oldu. Uzun yıllar Schalke forması giyen oyuncu, bonservis bedeli ödenmeden Kadıköy'ün yolunu tuttu.

Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel

Gökhan Gönül'ün takımdan ayrılmasının ardından sağ bek arayışına yönelen Fenerbahçe, aradığı ismi PSG'de buldu. İbrahimovic, Cavani gibi yıldızlarla yıllarca şampiyonluğa ambargo koyan kadronun sağ beki van der Wiel, yine bonservissiz Fenerbahçe'ye imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jeremain Lens

Jeremain Lens

Transferin son günlerinde atağa kalkan Fenerbahçe, Sunderland forması giyen Hollandalı sol kanat Jeremain Lens'i 1 yıllığına kiraladı. Hızıyla dikkat çeken oyuncu, geçen sene Markovic'in yarattığı etkiyi daha da istikrarlı bir şekilde yapmaya çalışacak.

Moussa Sow

Moussa Sow

Attığı gollerle Fenerbahçelilerin gönlünde taht kuran, yıllar geçse de yeri dolmayan Senegalli forvet Moussa Sow da 1 yıllığına yuvaya dönenlerden. Katar'ın Al-Ahli takımında top koşturan Sow, yine transferin son gününde eski takımına geri döndü.

Aatif Chahechouhe

Aatif Chahechouhe

Adını söylerken zorlandığımız ancak yazarken daha bir zorlandığımız gol kralı Chahechouhe de Fenerbahçe forması giydi. 3 kulvarda yürütülen yarışta katkı yapacağı şüphesiz. Bu transferlerin yanı sıra; Beşiktaş'tan İsmail Köybaşı kadroya dahil oldu.

Sizce sezonun en iyi transferi kim?

Geçtiğimiz sezon taraftarlarına eziyet dolu bir yıl yaşatan Galatasaray, Türkiye Kupası'nı alarak bir nebze de olsa gönül almıştı.

Geçtiğimiz sezon taraftarlarına eziyet dolu bir yıl yaşatan Galatasaray, Türkiye Kupası'nı alarak bir nebze de olsa gönül almıştı.

Bu sezon yola Jan Olde Riekerink ile devam etme kararı alan Sarı- Kırmızılılar, bir taraftan maddi sorunlarla boğuşurken, diğer taraftan da büyük bir değişime gitti. Bütün bu sorunlara rağmen transfer sezonunun en hareketli takımı olan Galatasaray, yeniden şampiyonluğun en büyük adaylarından biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alex Telles

Alex Telles

Büyük umutlarla alınan ancak bekleneni bir türlü veremeyen Brezilyalı sol bek, geçen sezonu İnter'de kiralık geçirmişti. Sezon bitiminde geri dönen Telles, 6.5 milyon Euro karşılığında Porto'ya transfer oldu.

Jose Rodriguez

Jose Rodriguez

Real Madrid altyapısından büyük umutlarla alınan Jose, beklenileni veremedi ve Mainz'a transfer oldu.

Blerim Dzemaili

Blerim Dzemaili

Yine kariyerine güvenilerek büyük umutlarla alınan İsviçreli futbolcu, 1 sezon bile forma giyemeden önce kiralık sonra bonservisiyle birlikte gönderildi.

Bilal Kısa, Furkan Özçal, Sercan Yıldırım

Bilal Kısa, Furkan Özçal, Sercan Yıldırım

Belki içlerinde Bilal Kısa takıma direkt etki yaptı. Ancak üçü de tutunamadı ve Serdar Aziz transferinde takas edilerek Bursaspor'un yolunu tuttular.

Umut Bulut

Umut Bulut

Gerek efendi kişiliği gerekse formda olduğu dönemdeki performansından dolayı saygı gören Umut Bulut, son 2 sezonda taraftarlara adeta saç baş yoldurdu. Uzun bir süre takımdan ayrılmamak için direten Umut, transferin son gününde Kayserispor'a transfer oldu. Bu isimlerin dışında; Emre Çolak, Olcan Adın gibi isimler de kulüpten ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serdar Aziz

Serdar Aziz

Galatasaray'da sezonun ilk transferi, Bursaspor'un kaptanı Serdar Aziz oldu. Ancak hem ödenen yüksek bonservis hem de 3 oyuncu takası taraftarların tepkisini çekti.

Eren Derdiyok

Eren Derdiyok

Kasımpaşa'da gösterdiği başarılı performansla büyük kulüplerin dikkatini çeken Eren, yaz aylarında Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Şu ana kadar gösterdiği performansla da taraftarların sevgisini kazandı.

Tolga Ciğerci

Tolga Ciğerci

Almanya'nın Hertha Berlin takımından transfer olan Tolga, gösterdiği performansla Milli Takım'a seçildi.

Luis Cavanda

Luis Cavanda

Trabzonspor'dan alınan oyuncu, Galatasaray'ın yıllardır süren sağ bek sorununa çözüm bulabilecek mi?

Kolbeinn Sigthhorsson

Kolbeinn Sigthhorsson

Fransa'nın Nantes ekibinden kiralanan İzlandalı golcü, bakalım bir Elmander etkisi yaratabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Josue

Josue

Bir dönem Bursaspor'da da forma giyen orta saha, Porto'dan 1 yıllığına kiralandı.

Nigel de Jong

Nigel de Jong

Hollanda'nın hırçın çocuğu, transferin son gününde Amerikan MLS ligi takımlarından Los Angeles Galaxy'den transfer edildi. Kariyerinde Ajah, Hamburg, Manchester City ve Milan gibi takımlarda top koşturan 31 yaşındaki Hollandalı Melo'nun boşluğunu doldurabilecek mi?

Sizler için sezonun en iyi transferi kim?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
7
3
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın