Görüş Bildir
Haberler
Hamza Yerlikaya Kimdir? Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya Kaç Yaşında, Nereli?

Hamza Yerlikaya Kimdir? Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya Kaç Yaşında, Nereli?

Vaveyla
08.06.2022 - 17:07

Türkiye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu'nun eski başkan yardımcısı Hamza Yerlikaya bir dönem tartışmaların odağı olmuştu. Sahte diploma tartışmalarıyla çok konuşulan Yerlikaya hakkında, resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla dava görülüyordu. Mahkemede lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmış ve büyük tartışmalara neden olmuştu. Tüm bu gelişmeler sonucunda merak edilen Hamza Yerlikaya kimdir? Hamza Yerlikaya kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamza Yerlikaya Kimdir?

Hamza Yerlikaya başdanışman

Siyasi kariyerinden önce güreşçi olan Hamza Yerlikaya iki tane olimpiyat, üç tane dünya, sekiz tane de Avrupa şampiyonluğu yaşamıştır.

Spor hayatının dışında TCDD'de işçi, Emlak Bankasında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde memur olmuştur. 2006 yılında müşavir olarak girdiği Gençlik Spor genel Müdürlüğü bünyesinde bulunmuştur.

2007 yılında aktif spor hayatını bitiren Hamza Yerlikaya AKP'nin Sivas milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve seçilmiştir.

Bir dönem yaptığı milletvekilliğinden sonra 2015 yılına kadar Türkiye Güreş Federasyonu başkanı olmuş, sonrasındaysa Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı görevine getirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atamasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı görevi de yapan Yerlikaya, halen Bakan yardımcılığı yapmaktadır.

2020 yılında sahte lise diploması kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunmuş isim Yerlikaya, 2021'de Vakıfbank yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştır.

Hamza Yerlikaya'nın Yaşı ve Memleketi

Hamza Yerlikaya toplantı

Hamza Yerlikaya 3 Haziran 1976 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Bugün 46 yaşında olan Yerlikaya'nın babası da eski güreşçidir. 

Hamza Yerlikaya'nın aslen Sivaslı olduğu bilinmektedir. 

17 yaşındayken güreş sporunda dünya şampiyonluğu kazanan Hamza Yerlikaya'ya Dünya Güreş Federasyonu asrın güreşçisi ünvanını vermiştir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın