Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Cinsel İlişki

Hamilelikte Cinsel İlişki

Pegarose
19.09.2014 - 13:57 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 17:18

Hamilelikte Cinsel İlişki

Gelişmekte olan toplumlarda cinsellik bir tabu özelliğini hala koruması nedeniyle,gebelikte anne ve baba adayları doktora pek sormazlar veya soramazlar,doktorlarda anne ve baba adaylarına bu konu da yeterli bilgi vermez ve üstünde fazla durmazlar,bu konu daha çok gebelikte bir problem yada terslik yaşandığı takdirde gündeme gelir ve bu durumlarda genelde cinsel perhiz önerilir.

Hamilelikte kadının vücudunda ciddi fiziksel,kimyasl ve hormonal değişiklikler gerçekleşir,bu değişikliklerin sonucunda gebeliğin bazı dönemlerinde kadının libido dediğimiz cinsel arzusunda azalma,normale dönme ve hatta artma bile yaşanabilir.

Gebelik süresini 3 hatta dört döneme ayırıyoruz,1.ci trimester(ilk 3 aylık dönem),2.ci trimestr(3.-6.ay) ve 3.cü trimestr (7.aydan doğuma kadar),dördüncü dönem ise doğum sonrası lohusalık dönemidir. bu dönemlerde anne vücudunda farklı değişiklikler meydana gelir.dolayısıyla bu farklı dönemleri ayrı ayrı ele alalım.

1.ci trimestr Gebeliğin ilk 3 ayı,burada anne adayı gebeliğin vücudunda meydana getirdiği fiziksel ve ruhsal değişikliklerine uyum sağlamaya çalışır,çoğu gebede bu dönemde gebelik hormonunun ani yükselişine bağlı olarak bulantıları ve kusmaları olur,vücutta ödem artışına bağlı olarak meme de duyarlıklık artışı,yorgunluk ve uyku isteğinde artış olur. bu dönemde çoğu gebe kokulara karşı aşırı duyarlı ve eşlerinin ten ve ağız kokularına karşı tiksinme hissedebilirler.dolayısıyla anne adayı genelde bu dönemde cinsel isteğinde azalma olur ve bu meseleyi ikinci plana atar.onun için erkekler bu konu da daha anlayışlı olmalı ve ısrarcı davranmamaları gerekir. ilk üç ayda istek olduğunda cinsel ilişki yaşanabilir fakat daha dikkatli ve nazik davranmalı,aşırıya da kaçmamalı.eğer bu dönemde anne adayında vajinal kanama veya düşük riski varsa cinsel ilişki risk ortadan kalkana kadar yasaklanır.

2.ci trimestr bu dönemde anne adayı gebeliğin fiziksel değişikliklerine artık alışmaya başlamıştır ve ilk aylardaki şikayetleri hafiflemiş ve kendini bedensel olarak daha iyi hisseder.bu dönemde genelde cinsel ilişkiye karşı ilgi artar. 1.trimesterdeki genital bölge ve memedeki kanlanmanın artışı 2.trimestr de de devam eder buda gebenin orgazmı daha yoğun yaşamasını sağlar.

Normalde cinsel ilişki de orgazm sırasında rahimde hafif kasılmalar meydana gelir,bu kasılmalar gebe olmayan yada 1.trimestr de gebe bir bayan tarafından hissedilmez,ama gebelik ilerleyince ve rahim büyüdükçe yani 2.trimestr’de bir gebe de bu kasılmalar hissedilebilir ,kasılmalar sırasında bebeğin hareketlerinde azalma olabilir ama bu kasılamalar bittikten sonra bebeğin hareketleri eski haline döner,tecrübesiz bir gebe’yi kasılmaların hissedilmesi ve bebek hareketlerinin kısa süreli duyulmaması endişelendirebilir,halbuki bu kasılmaların normal seyreden bir gebeliğe hiçbir zararı olmaz.

3.cü trimestr bu dönemde pelvis bölgesindeki fizyolojik kanlanma artışı ve rahimdeki kasılmaların artışı orgazmdan alınan hazı arttırır ama gebeliğin bu son dönemindeki meydana gelen fiziksel değişiklikler ve bir takım şikayetler gebenin libido(cinsel arzu) ve cinsel isteği tekrar arka plana atmasına neden olur.rahimin ileri büyümesi,mide yanması,memelerin hassas olması,yorgunluk ve uyku isteği hissi,bacaklarda oluşan kasılmalar ve memelerden süt gelmesi,cinsel ilişkinin gebeliğe zarar vermesi endişesi,bütün bunlar gebeyi cinsellikten uzaklaştırır.

Hamilelikte cinsel ilişki ile ilgili yanlış düşünceler

Cinsel ilişki erken doğuma neden olur mu?

Hayır,normal seyreden bir gebelikte cinsel ilişkinin böyle bir etkiye yol açması söz konusu değildir.

Penisin ilişki sırasında bebeğe zarar vermesi mümkün mü?

İlişki sırasında penisin bebekle fiziksel teması mümkün değil,bebeğe zarar vermesi ve sakatlığa yol açması söz konusu olamaz.

Kaynak: http://www.pegarose.com/hamilelikte-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın