Görüş Bildir
Haberler
Hakkari'de Zırhlı Araçtan Açılan Ateşle 4 Kişinin Öldüğü Olayda Polis Memuru Tutuklandı

Hakkari'de Zırhlı Araçtan Açılan Ateşle 4 Kişinin Öldüğü Olayda Polis Memuru Tutuklandı

Deniz Gök
08.10.2016 - 16:45 Son Güncelleme: 09.10.2016 - 16:38

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün kobra tipi bir zırhlı araçtan ateş açılması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş 2 kişi de yaralanmıştı. Zırhlı aracın kule bölümünde görevli ve silah sorumlusu olan polis memuru İ.M. gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devriye görevi sırasında 'kobra' tipi zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfeğin seri ateş almasıyla 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı olay sonrası gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan polis memuru İ.M. tutuklandı.

İ.M. tüfeğin kendiliğinden ateş aldığını söyledi. Polis İ.M. tutuklanırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Valiliğin açıklaması

Valiliğin açıklaması

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova'da kobra tipi zırhlı bir aracın Orman Mahallesi'nde devriye görevi için Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı'na hareket ettiği belirtilmiş ve Cezaevi Kavşağı'na gelen aracın kule kısmında bulunan silahın bir anda ateş aldığı kaydedilmişti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'Silahın ateş alması nedeniyle bir mobilya mağazası ve müştemilat kısmındaki Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümen yaralanmış, şahıslar ambulanslarla ivedi şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir. Safhalı, İşözü, Buldan ve Tümen müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Diğer yaralıların tedavilerine devam edilmektedir. Aracın kulesinde görevli polis memuru ilk ifadesinde, aracın kule kısmındaki silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konuyla ilgili aracın kulecisi polis memuru gözaltına, olaya karışan zırhlı araç ise muhafaza altına alınmıştır.'

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen mülkiye başmüfettişi tarafından çalışmalara başlandığı bildirilmişti.

HDP'li milletvekili Pervin Buldan, ölenler arasında yeğeni Serhat Buldan'ın da bulunduğunu söylemişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP: Bu provokasyon doğrudan halkı hedeflemektedir

HDP: Bu provokasyon doğrudan halkı hedeflemektedir

Konuya ilişkin HDP Merkez Yürütme Kurulu da bir açıklama yapmıştı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

'Hakkâri Valiliği'yle yapılan görüşmelerde, bir polisin 'ferdi davranışı' ve 'zırhlı polis aracındaki silahın teknik arıza yapması sonucu' mevcut durumun ortaya çıktığı, polis memurunun gözaltına alındığı ifade edilmiştir.

Yurttaşlarımızın taranması açık ve büyük bir provokasyondur. Bu durum asla 'ferdi davranış' olarak açıklanamayacak derecede ciddi bir olaydır.

İçeride OHAL, dışarıda işgal politikası yürüten Hükümet’in, eski veya yeni darbeci her tür yapıyla mücadele etmek yerine, eski derin devlet yapılarını kendine bağlı hale getirdiği ve yasalara değil, doğrudan Saray’a bağlı olarak çalıştırdığı yakın zamanda Cizre’de yaşananlarda ortaya çıkmıştı.

Bugün yaşanan bu katliam, sokağa çıkma yasaklarıyla halkı yerinden eden ve sivil yurttaşlarımızı katleden politikanın bir devamıdır. Ankara’da 22 ilin valileriyle yapılan kapalı toplantıda ve en son gerçekleşen MGK toplantısında ‘Çöktürme Planı'nın revize edilerek hayata geçirilmek istendiği anlaşılmıştır.

Bunun anlamı daha fazla ölüm, daha fazla acı ve gözyaşıdır. Bugün yapılan katliam açık infaz rejimine geçildiğine dair kaygıları arttırmaktadır. Bu provokasyon doğrudan halkı hedeflemektedir.

Bu katliamda sorumluluğu bulunan kişi veya kişiler, kurum ve yetkililer bir an önce yargı önüne çıkarılmalı ve katliam tüm açıklığıyla aydınlatılmalıdır. Halka yönelik provokasyonlara son verilmelidir.

Hükümeti bu katliam karşısında sorumlu davranmaya davet ediyor, katliamı bir kez daha nefretle kınıyoruz.'

DHA ve Hakkari Valiliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Yorumlar kindar,polis kindar,siyasetçiler kindar...Birde gerçekten silahın tutukluluk yaptığına inananlar var.O bölge zaten kangren olmuş bir parmak gibi siz... Devamını Gör

Ne farkeder

Burdaki yorumlardan tek seninkinin mantıklı olmasi ne acı.

can fırat

şimdi bir şey diyeceğim bu olay çinde uygur türklerine olaydı yada israilde filistinlilere karşı olaydı yada gezi parkında olaydı aynı tepkiyi mi verirdiniz ?

Pasif Kullanıcı

Bu kaza üzücü bir şey tabi ki. Lakin, 2015 yılının ikinci yarısı ve 2016 yılının ilk yarısında SİVİL halka bombalı saldırılar yapan(ki bu sabah da Ankara'ya ... Devamını Gör

Deneri

http://www.haberkita.com/haber/saldirida-hayatini-kaybedenlerin-isimleri-aciklanmaya-basladi/311860 http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/siyaset/582572/HDP_... Devamını Gör