Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Türkiye Risk Haritasına Göre Hangi İllerde Yasak Devam Ediyor?

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? Türkiye Risk Haritasına Göre Hangi İllerde Yasak Devam Ediyor?

1 Mart’ta gerçekleştirilen Kabine toplantısıyla birlikte bir dizi normalleşme adımları hayata geçirildi. Sokağa çıkma yasağının kapsamı azaltıldı, kafe ve restoranlar belirli şartlarla açıldı. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs vakalarına göre Türkiye'de dört ayrı risk bölgesi oluşturdu. Düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli bölgelere ayrılan illerde, bazı yasaklarlar iptal edilirken, bazı yasaklar ise devam edecek. Peki, hafta sonu yasağı kalktı mı? Hangi illerde yasak olacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi?

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi?

Kabine toplantısı sonrası paylaşılan sokağa çıkma yasağı genelgesine göre; düşük riskli ve orta riskli bölgelerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı iptal edildi. Yüksek riskli ve çok yüksek riskli bölgelerde ise cumartesi günü yasak olmayacak, pazar günü ise sokağa çıkma yasağı olacak.

Türkiye Risk Haritasına Göre İller

Türkiye Risk Haritasına Göre İller

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Haritaya göre Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer aldı.

ORTA RİSKLİ İLLER

Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın