Görüş Bildir
Haberler
Gününüz Zehir Olmasın: Mide Bulantısını Önlemek İçin Yapabileceğiniz 9 Şey

Gününüz Zehir Olmasın: Mide Bulantısını Önlemek İçin Yapabileceğiniz 9 Şey

13.09.2021 - 07:00

Mide bulantısı insanın gününü hiç beklemediği anda zehir edebilen bir sıkıntı. Çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilen ve bazen saatlerce sürebilen mide bulantısını önlemek için de birkaç pratik yöntem var. İsterseniz bu rahatsız edici durumun önüne geçmek için yapabileceğiniz şeyleri beraber inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zencefil

1. Zencefil

Zencefil mide bulantısını geçirmek için sıklıkla kullanılan bir ürün. Zencefili çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Çeşitli şekillerde kullanabileceğiniz zencefille çay ya da kurabiye yapıp mide bulantınızı önleyebilirsiniz.

2. Muz

2. Muz

Mide bulantısı sırasında yemek yemek oldukça zor olabilir. Ancak muz her türlü durumda yenilebilen bir meyve, mide bulantısında bile! Küçük bir muz sayesinde kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

3. Elma püresi

3. Elma püresi

Elma püresi mide bulantısı için tüketilen en popüler besinlerden bir tanesi. Özellikle çocukların bol bol tüketmesi önerilen elma püresi, mide bulantısı şikayetlerini gidermek için de tavsiye edilen bir besin.

4. Rezene ve papatya

4. Rezene ve papatya

Rezene veya papatya çayı mide bulantısını hafifletmekte ve geçirmekte oldukça etkili iki seçim. Rezene ve papatya, mide asitlerini dengelemeye yardımcı oluyor. Böylece kendinizi daha rahat hissediyorsunuz.

5. Tuzlu kraker

5. Tuzlu kraker

Evet, mide bulantısını önlemek için en popüler yöntemlerden birisi de tuzlu kraker tüketmek. Mide asitlerini emmede etkili olduğu düşünülen tuzlu kraker, gününüzün berbat geçmesini önleyen kurtarıcınız olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Soğuk yiyecek ve içecekler

6. Soğuk yiyecek ve içecekler

Soğuk yiyecekler ve içecekleri tercih etmek de mide bulantısını azaltmanıza yardımcı olabilir. Genellikle sıcak yiyecek ve içeceklerin kokuları daha yoğun oluyor. Bu yüzden dondurma ya da yoğurt gibi soğuk tüketilen besinler, midenizi rahatlatmanıza yardım ediyor.

7. Pirinç ve patates

7. Pirinç ve patates

Nişastalı ve sade olmaları nedeniyle mideye iyi gelen pirinç ve patates gibi besinler de mide bulantısını engellemek için tercih ediliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan pirinç ve patatesi ister haşlayın, ister buharda pişirin. Ama yüksek kalorili olduklarını unutmayın, aşırı tüketmeyin.

8. Nane limon çayı

8. Nane limon çayı

Nane limon da mide bulantısının önüne geçmekte kullanılan etkili bir yöntem. Nane limon çayı da mide asitlerini dengeliyor ve bulantıya iyi geliyor.

9. Derin nefes

9. Derin nefes

Eğer herhangi bir şey tüketebilecek bir durumda veya yerde değilseniz, derin derin nefes almayı deneyebilirsiniz. Ciğerlerinizi temiz havayla doldurun, böylece mide bulantısını azaltmanız hatta geçirmeniz mümkün.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gkhny07

6. madde hikaye