Görüş Bildir
Haberler
"Bu İnsanlar Bu Alerjilerle Nasıl Yaşıyor?" Dedirten Dünyanın En Garip Alerjileri

"Bu İnsanlar Bu Alerjilerle Nasıl Yaşıyor?" Dedirten Dünyanın En Garip Alerjileri

25.08.2021 - 14:27

Alerjiler artık çoğu insanın hayatının bir parçası. Bazen kendi deneyimlerimizle bazense çevremizdeki kişilerden öğrendiğimiz pek çok alerji var. Bunlardan en yaygın olanları; toz, polen ya da herhangi bir besine karşı ortaya çıkan alerjiler. Duymaya alıştıklarınız dışında belki de daha önce hiç duymadığınız çok ilginç alerjiler olduğunu biliyor muydunuz? Gelin, dünyanın en garip 8 alerjisini birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spor Alerjisi

Spor alerjisi garip olduğu kadar tehlikeli de. Çünkü insanın hayatı boyunca dikkatli olmasını gerektiriyor. Bu alerji, spor yaparken vücutta oluşan sıcaklık ve terin etkisiyle oluşuyor. Dikkat edilmezse insanın ölümüne bile yol açabiliyor.

2. Ayakkabı Alerjisi

2. Ayakkabı Alerjisi

Ayakkabı alerjisi aslında garip olduğu kadar yaygın da bir alerji türü. Bazı insanlar, ayakkabı yapımında kullanılan malzemelere ya da kimyasallara ciltte egzama gibi alerjik reaksiyonlar gösterebiliyor.

3. Güneş Alerjisi

3. Güneş Alerjisi

Güneş alerjisi, vücudun güneşteki UV ışınlarına tepki vermesiyle oluşuyor. Vücutta kızarıklık ve kaşıntı gibi etkileri mevcut. Güneş ışığıyla temas edildiğinde ortaya çıkan bu alerji, en can sıkıcı alerjilerden bir tanesi olsa gerek.

4. Su Alerjisi

İnsanın en çok ihtiyacı olan şeylerden biri su ve nadir de olsa suya karşı alerjisi olan insanlar var. Suya temas edildiğinde oluşan bu alerji, ciltte kızarıklıklara ve döküntülere sebep olabiliyor.

5. Soğuk Alerjisi

Bu alerjiyi tetikleyen şey, soğukla birlikte vücudun kan basıncının düşmesi. Sadece soğuk hava değil, aynı zamanda soğuk suya girmek de sakıncalı. Soğukla temas eden kişinin cildinde kızarıklık, kaşıntı ve şişlik gibi şikayetler görülebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sıcak Alerjisi

6. Sıcak Alerjisi

Soğuk alerjisinde olduğu gibi, sıcak alerjisinde de durum aynı. Fazla sıcağa maruz kalan kişilerde alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Kalın giyinmek, spor yapmak hatta baharatlı yemekler yemek bile bu alerjiyi tetikleyebiliyor.

7. İç Çamaşırı Alerjisi

7. İç Çamaşırı Alerjisi

İç çamaşırlarında kullanılan malzemeler de ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Tabii ki basit bir alerji testiyle hangi kumaş türlerine alerjiniz olduğunu öğrenebilir ve ona göre bir iç çamaşırı alabilirsiniz.

8. Su Hariç Bütün Besinlere Alerji

8. Su Hariç Bütün Besinlere Alerji

Bu alerji dünyada sadece tek bir kişide bulunuyor. Avustralyalı çocuk Kaleb Bussenschutt'un su hariç bütün yiyecek ve içeceklere alerjisi var. Bu alerji, onun herhangi bir şey yediğinde anında kusmasına neden oluyor. Beslenme ihtiyacını sadece bir tüp yardımıyla besinleri midesine aktararak giderebiliyor. Şüphesiz bu alerji, listedeki en kötü alerji.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
110
20
11
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ryuzaki

#8 ciddi anlamda korkunç bir alerji. İnsan nereye kadar dayanır, nasıl hayatta kalır ki? Dünyadaki hiçbir şeyin tadını bilmeden yaşamak çok çok zor olsa gerek