Görüş Bildir
Haberler
Günümüzün Gerçek Direnişçileri: Akıllı Telefon Almayanlar

Günümüzün Gerçek Direnişçileri: Akıllı Telefon Almayanlar

Ulaş
06.10.2014 - 22:17
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlar akıllı telefonlarına çok mu bağımlı oldular?

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan birkaç makale insanların akıllı telefonlarına giderek daha fazla bağımlı olduklarını ortaya koyuyor. Ancak bir grup insan hala Apple’ın iPhone’u ve diğer şirketlerin akıllı telefonlarını almayarak direnmeye devam ediyor.

San Francisco Chronicle’da sadece konuşma ve mesajlaşma özelliği olan aptal telefonları kullanan, yani akıllı telefon kullanmayan insanlarla ilgili bir makale çıktı. Gazeteye konuşan 34 yaşındaki bir Oaklandlı kadın, “Her zaman internete bağlı kalmak istemiyorum,” ifadesini kullandı.

Kristen V. Brown’a konuşan Tamar Beja isimli kadın, “Bazen internette diğer insanların ne dediğini görmeden yeni bir restoran denemek istiyorum. Akıllı telefonunuz olduğunda birçok macerayı kaçırıyorsunuz,” şeklinde görüş bildirdi.

The Chronicle makalesinde aptal telefonların diğer iyi özelliklerinden de bahsediliyor. Bunların arasında daha düşük fatura ücretleri, daha uzun batarya ömrü, muhtemelen daha az stres ve geceleri daha iyi uyku gösteriliyor. Makalede akıllı telefonlara direnen insanların aptal telefonlarının “günümüzün iletişim kültürünün bir parçası olmayı reddediş kararını temsil ettiği” belirtiliyor.

Yine benzer bir makale Washington Post’ta yayınlandı. Gazetenin yazarı Allison Slater Tate iPhone ve iPad’lerin günümüzün çocuklarını nasıl etkiliyor olabileceği hakkında bir yazı kaleme almış.

1985 yapımı gençlik filmi Kahvaltı Kulübü (Breakfast Club) filminden bahseden Tate, “80’lerin çocukları aldıkları cezanın ardından arkadaşlarıyla yüz yüze mi konuşurdu yoksa tüm zamanlarını telefon başında arkadaşlarıyla mesajlaşarak ve göz göze gelmeden cezanın ne kadar sıkıcı olduğuyla ilgili tweetler atarak mı geçirirdi?” sorusunu soruyor.

Tate yazısında bir defasında 12 yaşında çocuklarla dolu olan aracında çok büyük bir nehirin üzerinden geçerken dahi çocukların kafalarını akıllı telefonlarından kaldıramamaktan yakınıyor. Ancak Tate günümüzün teknoloji çağında çocuk yetiştiren ebeveynler için doğru bir yöntemin olup olmadığı konusunda emin olmadığını belirtiyor.

  • WSJ
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1138...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0