Görüş Bildir
Haberler
Günlük Hayatta Karşımıza Çıkan 17 Teyze Tipi

Günlük Hayatta Karşımıza Çıkan 17 Teyze Tipi

diazepam
02.06.2014 - 15:02 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 15:05

Teyzelerle iç içe yaşıyoruz. Etrafımız teyzeler ile çevrili, peki teyzeleri ne kadar iyi tanıyoruz? İşte size günün birinde karşılaşma ihtimaliniz olan belli başlı teyze tipleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pazar teyzesi

1. Pazar teyzesi

Semt pazarlarında karşılaştığınız, normalde karşılaşmanız halinde son derece iyi, mülayim olan bu teyze tipleri pazarda canavar kesilmeleriyle meşhurdur. Domatesin iyisini seçebilmek için sizinle kapışır, pazarda yolu tıkamanız halinde size dakikalarca söylenir, pazarcı ile kıyasıya atışır. Ama pazar bitip de ortalık sakinleşince saçlarınızı, yüzünüzü sevecek kadar sevgi doludur.

2. Muhafazakar görünümlü modern teyze

2. Muhafazakar görünümlü modern teyze

İlk bakışta tipik muhafazakar bir görüntü çizen ancak konuşulması halinde son derece açık fikirli olduğu gözlemlenen, büyük oğlu Amerika'da okuyan, yazları onun yanına tatile giden, kızı doktorla evli teyzelerdir bunlar. Siyaset konusu açıldığında bu teyzeleri durdurabilmek çok güçtür.

3. Cumhuriyet dönemi teyzesi

3. Cumhuriyet dönemi teyzesi

Sürekli bir kıyas halinde olan teyzelerdir. Yaşları oldukça ileri olmasına karşın son derece dinç görünümleri ile dikkat çekerler. Kadınların elde ettiği kazanımlara sıkı sıkıya bağlı, duygusal ve biraz da öfkeli teyzelerdir.

4. Söylenme üstadı teyze

4. Söylenme üstadı teyze

Her şeye, ama her şeye söylenebilme becerisine sahip teyzelerdir. Otobüste yer verilmemesinden, manavın ezik şeftali vermesine, trafik sıkışıklığından, hükümet politikalarına kadar her şeye söylenebilirler. Güler yüzle kendilerini dinlemek ve hak vermek gerekir. Ters bir görüş bildirilmesi durumunda gayet hırçın bir ruh haline bürünebilirler.

5. Ara geçiş teyzesi

5. Ara geçiş teyzesi

40'lı yaşlarında teyze mi abla mı olduğu tam bilinemeyen teyzelerdir. Esasen teyzedir ama henüz bunu kabullenebilmiş değildir. 'Teyze senin anadır' lafıyla meşhurdurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyilik abidesi teyze

6. İyilik abidesi teyze

Dünyaya iyilik yapması için gönderilmiş olduğuna inanmakta hiçbir sakınca olmayan teyzedir. Her koşulda, her yerde mutlaka birilerine bir iyiliği dokunur. Hastanede acemiye yol gösterir, pazarda sizin için dolmalık biber seçer, akbil basar, vb. iyiliğinin sınırı yoktur. Aynı zamanda tatlı dilli olurlar.

7. Duacı teyze

7. Duacı teyze

En ufak bir iyiliğiniz karşılığında, mesela torbalarını evine kadar taşımanız halinde size dakikalarca dua eden teyzedir. İyilik yapmanıza dahi gerek yoktur aslında sırf genç olmanız, ona nasılsın demeniz bile bir araba yükü dua almanız için yeterlidir.

8. Sorgu amiri kılıklı teyze

8. Sorgu amiri kılıklı teyze

Meraklı gözlerle sizi süzen, ne iş yaptığınızdan, nereyer gittiğinize kadar her şeyi merak eden teyzelerdir. Genellikle apartmanda yaşarlar ve giriş kapısına taktırdıkları sensör ile gireni çıkanı aksatmadan kontrol ederler. Apartmanda ve dahi mahallede yaşanan tüm olaylar onun ilgi alanındadır.

9. Konuşkan olmayan teyze

9. Konuşkan olmayan teyze

Her teyze çok konuşacak, dua edecek, hal hatır soracak, söylenecek, vs. diye bir kaide yok. Bazı teyzeler de 'ben diyeceğimi bugüne kadar dedim' edasında susmayı tercih eder. Ağızlarından lafı kerpetenle alırsınız.

10. Ayşe teyze & Lays teyze & Didi teyze

10. Ayşe teyze & Lays teyze & Didi teyze

Böyle bir liste hazırlanıp da Ayşe teyze, Lays teyze ve Didi teyze unutulsa ayıp olurdu. Ayşe teyze yukarıda bahsettiğimiz cumhuriyet dönemi teyzesi ile ara geçiş teyzesi arasında bir yerdeyken Lays teyze, İyilik abidesi teyze ile Duacı teyze arasında bir yerde durur. Didi teyze ise bildiğimiz pazar teyzesinden başka bir şey değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Almancı teyze

11. Almancı teyze

Almanya'daki çikolata satışlarının yüksek olmasından sorumlu teyzedir. Her gelişinde envai çeşit Alman çikolatası ile gönülleri fetheder. %99'u sigara içer.

12. Banka teyzesi

12. Banka teyzesi

Bankada işleri asgari 45 dakika süren teyzelerdir. Ne yaptıklarını asla bilemezsiniz çünkü kopya vermek istemeyen öğrenciler gibi bankoya kapaklanır. Ancak bu teyzelerin bir iyi yanı vardır ki, banka sırasında kesinlikle haksızlık olmaz. Bu teyzeler kimin önce geldiği, kimin ne kadar süre işlem yaptığı gibi konuları titizlikle takip eder.

13. Mürüvvet teyze

13. Mürüvvet teyze

Mahallede evlenmedik kız-erkek kalmasın şiarından hareket eden teyzelerdir. Çöpçatanlık yapmada üstlerine yoktur. Geniş portföyleri vardır ve kimin kiminle anlaşacağını sezme gibi üstün yeteneğe sahiptirler.

14. Genç kızları anlayan kafa dengi teyze

14. Genç kızları anlayan kafa dengi teyze

Annesi, ninesi kızı eleştirirken devreye girip, kızı cansiperane savunan, onunla sigara içen, dışarı çıkmasına, üniversite okumasına ön ayak olan teyzedir. Gençleri çok iyi anlar, onlara dert ortağı olur. Yeri gelir ceplerine harçlık koyar.

15. Mahallede top oynatmayan teyze

15. Mahallede top oynatmayan teyze

Her mahallenin demirbaşıdır. Mahallede top oynanmasına kati suretle karşıdır. Gerek su dökerek, gerek balkonda nöbet tutarak mahallenin huzurunu sağlar. Her ne kadar çocuklar tarafından sevilmese de aileler tarafından sevilen teyze tipidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Otobüs teyzesi

16. Otobüs teyzesi

Hepimizin bildiği teyze. Mesai saati başlangıcında ve bitişinde toplu taşımayı kullanmaya bayılır. Otobüsün kapısından girer girmez ağır hareketlerle ilerleyerek, kendisine yer vermek isteyenleri bu zevkten mahrum etmek istemez. Asla yer istemezler ama verilmemesi halinde ilk buldukları kişiye yeni neslin ne denli vurdumduymaz ve saygısız olduğundan bahsetmeye başlarlar.

17. Komşu teyze

17. Komşu teyze

Komşumuzdur, annemizin gününe gelendir. Edepsiz soruları ile ergenleri terleten, şuh kahkahası ile apartmanı inletendir. Aklımıza yer eden teyzedir.

Bonus: Guy fawkes maskeli teyze

Bonus: Guy fawkes maskeli teyze

Tipik bir duacı teyze + Muhafazakar görünümlü modern teyze karışımıdır. Bir ihtimal pazar teyzesi de olabilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
18
12
10
5
4
2