Görüş Bildir
Haberler
Gülen Hakkında Yakalama Kararı

Gülen Hakkında Yakalama Kararı

Batuhan
19.12.2014 - 17:37 Son Güncelleme: 19.12.2014 - 19:49

Gülen, kendisi hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı iddialarına ilişkin olarak, “Tuttururlarsa ne güzel ve hoş, baş göz üstüne” demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemaat'e yönelik soruşturmada İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakama talebinde bulunan savcılık Gülen'i Hizmet hareketi olarak bilinen; medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanuna aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olarak tanımladı.

Cemaat'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması için 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. 

Talebi değerlendiren mahkeme ABD'de yaşayan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı. 

Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurulması bekleniyor.

'Örgüt lideri'

Soruşturma savcıları Hasan Yılmaz ve İrfan Fidan tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvurunun gerekçesi de ortaya çıktı.

Buna göre savcılığın talep yazısının girişinde  ‘Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas’ iddiaları  anlatıldı. Talep yazısında Gülen Cemaati'ne ilişkin tanımlama da yapıldı.

Talep yazısında şu ifadelere yer verildi:

' Hizmet hareketi olarak bilinen; medya, ekonomi, bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri şüpheli Fehtullah Gülen’in 1998 yılında yurtdışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği, giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı üzere halen ABD’de yaşayan şüphelinin atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı, uzun süreder beri yurtdışında olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediği anlaşılmakla, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılması talep olunur'

Talep yazısında şüphelinin yakalandığı andan itibaren 24 saat içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilmesi istenildi.

Kaynak: Selahattin Günday | Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...

İşte o belge

İşte o belge

Fotoğraf: İsmail Saymaz/Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0