Görüş Bildir
Haberler
Grup Başkanvekilleri Bütçe Takvimini Görüşecek

Grup Başkanvekilleri Bütçe Takvimini Görüşecek

ATKN
01.12.2015 - 10:49

AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup başkanvekilleri, 2016 bütçe takvimini belirlemek için bugün bir araya gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dört siyasi partinin grup başkanvekilleri bugün yapacakları toplantıda, AK Parti'nin, 'geçici bütçe' yerine 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesi, CHP'nin de bu teklifi Kesin Hesap Komisyonu kurulması şartıyla kabul etmesi teklifini ele alacak.

AK PartiCHP, HDP ve MHP gruplarına, bütçenin görüşülmesine ilişkin takvim sunmuş ve 'geçici bütçe' yerine 2016 yılı bütçesini sıkıştırılmış bir takvimle Aralık ayında çıkarmayı önermişti. AK Parti önerisinde, bütçenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda normalde 18 gün süren görüşmelerinin 10 günde, Genel Kurul'da ise 11 gün süren görüşmelerin 8 günde yapılmasının yer aldığı takvimi sunmuştu.

CHP, seçim bildirgesinde de yer alan, başkanı ve çoğunluğu muhalefet üyelerinden oluşan, bütçenin ve kamu harcamalarının denetlenmesi için görev yapacak olan Kesin Hesap Komisyonunun kurulmasını öneriyor. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kesin Hesap Komisyonunun İçtüzük'te yapılacak değişiklikle kurulabileceğine işaret ederek, 'Siyasi partiler arasında pazarlıklar gündeme gelebilir. CHP'nin burada kendisi için herhangi bir talebi yok. Kesin Hesap Komisyonu kurulması ile şeffaflık ve hesap verilebilirlik adına talebi var' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0