Görüş Bildir
Haberler
MHP İlk Görüşmede Koalisyona Kapıyı Kapattı

MHP İlk Görüşmede Koalisyona Kapıyı Kapattı

FreiGeist
14.07.2015 - 11:19 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 20:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümeti kurma görevini alan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine MHP ile devam etti. TBMM’de gerçekleşen Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi 1 saat 45 dakika sürdü. Davutoğlu görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında 'Bahçeli, 7 Haziran'dan bu yana dile getirdiği şekilde hükümet ortaklığı içinde bulunmayacağını ifade etti' dedi.

AK Parti ve MHP  liderleri bugün TBMM'de koalisyon görüşmesi için bir araya geldi. 

AK Parti'nin heyetinde Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek, Lütfi Elvan, Ertan Aydın yer aldı.

MHP heyetinde ise Bahçeli’nin yanı sıra İsmet Büyükataman, Semih Yalçın, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural ve Mustafa Kalaycı hazır bulundu.

Daha önceden 14.00'te yapılacağı açıklanan görüşme 13.00'te başladı. 

Görüşme saatinin erkene alınmasının nedeni olarak Meclis'te Genel Kurul çalışmalarının saat 15.00'te başlayacak olması gösterildi.

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Bahçeli tarafından yapılacak açıklamanın ise yazılı olacağı kaydedildi.

Davutoğlu özetle şunları söyledi:

''Gösterdikler misafirperverlik için teşekkür ederim. Çok dostane ve samimi bir ortam içerisinde görüştük. Son derece güzel bir görüşme oldu. Karşılıklı tebrikleşmeler sonrasıda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Bahçeli de son derece açık bir değerlendirmede bulundu.

''CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSU GÜNDEME GELMEDİ''

Hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. 7 Haziran'dan beri  sürdüregeldikleri bir tutum olarak ifade ettiler. Cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelmedi.

''BAYRAM SONRASI İKİNCİ BİR GÖRÜŞME İÇİN BİR ARAYA GELME İMKANIMIZ VAR''

Bundan sonraki görüşmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız arasında, hem ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli'yle bayram sonrasında ikinci bir görüşme için de tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda da mutabık kaldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a verdiği röportajda “Diyeceğiz ki; çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir” demişti.

Davutoğlu ne demişti?

Davutoğlu ne demişti?

Davutoğlu ise  açıkça tek bir konuyu tartışmayacağını vurguladı: “Her konuyu görüşmeye hazırız, ama hiçbir müzakerede devletin en üst makamı Cumhurbaşkanlığını tartışma konusu yapmayız, yaptırmayız. Bu konudaki tutumumuz açık ve nettir” dedi.  Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanıyla ilgili kullandığı ‘fanus’ ifadesine de tepki göstererek, “Fanusa girecek gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanı halkın seçtiği ve üstlendiği yüce görev fanusa girmeyi değil, halkın arasında olmayı, gerektiğinde görüş zikretmeyi hak olarak gören bir makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamını artık tartışma konusu yapmayın. Bunun size de bir faydası yok. Ülkeye de faydası yok”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0