Görüş Bildir
Haberler
Gözaltına Alınan ÖDP Manisa İl Başkanı Serbest

Gözaltına Alınan ÖDP Manisa İl Başkanı Serbest

ATKN
19.02.2015 - 10:47 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 10:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akhisar Adliyesi önünde Birleşik Haziran Hareketi adına yaptığı açıklamada ve elinde tuttuğu dövizde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 14 Şubat tarihinde Birleşik Haziran Hareketi’nin yaptığı basın açıklamasında Tayyip Erdoğan’a hareket ettiği gerekçesiyle Şafak Kurt’un tutuklanmasını protesto etmek için dün öğle saatlerinde Akhisar Birleşik Haziran Hareketi ilçedeki adliyenin önünde basın açıklaması yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi adına açıklamayı yapan ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, Şafak Kurt’un tutuklanmasında haksızlık yapıldığını ileri sürerek, “Erdoğan, milyonlarca liralık serveti nasıl elde ettiğinin izahı olmayan, çocuklarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde ‘sıfırlama’ talimatları verdiği bu servetin kaynaklarına ilişkin tüm soruşturmaların engellenmiş bir kişidir. Ali İsmail Korkmaz’ı tekmeleyerek öldüren polisin talimatı günün başbakanından aldığı yolundaki açık savunması ortadadır. Öldürme talimatı veren bir başbakan için söylenebilecek söz de bellidir. ‘Hırsız, katil Erdoğan’ sözü bu açıdan bir hakaret olarak görülemez” diye açıklamada bulundu.

Gezen daha sonra elindeki “Hırsız, Katil Erdoğan” yazılı dövizle birlikte diğer Birleşik Haziran Hareketi üyeleriyle birlikte oturma eylemi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Akhisar Savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği için gözaltına alınmıştı. Savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gezen, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0