Görüş Bildir
Haberler
Gözaltına Alınan 1200 Er Serbest

Gözaltına Alınan 1200 Er Serbest

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak yaptığı açıklamada, darbe suçuna karışmamış 1200 erin serbest bırakıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, 'Şu anda sayısını bilemediğim kadar epeyce bir erimiz gözaltında ya da tutuklu. Serbest bırakılan 1200 kişi sadece er' dedi.

Başsavcı Kodalak, şunları söyledi:

'Neyin ne olduğunu anlayamamış, bilememiş, neye alet olduğunu bilememiş erlerden bahsediyoruz. Büyük bir kısmı tutuklu ama onları da hızla ayıracağız, ayıklayacağız. Halka ateş açmamış, halkın üzerine askeri araç sürmemiş, ne olduğunu bilememiş erleri hızla ayıklacağız.'

'O hainlerin Ergenekon, Balyoz soruşturmalarında yaptıkları gibi, masum olan askerleri de tabii ki katmayacağız. Bizim soruşturmamız onlarınkine benzemeyecek. Adil davranacağız. Biz devletin savcılarıyız, onlar örgütün hakim, savcıları idi.'

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, erlerden bazıları sokaklara dökülen vatandaşlarca linç edilmek istenmişti. 

Kemerle dövülen askerlerin görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ve tepki çekmişti. 

Polis, çoğu yerde vatandaşların elinden askerleri güçlükle kurtarabilmişti.

Erler darbe girişiminden haberlerinin olmadığını söylemişti

Erler darbe girişiminden haberlerinin olmadığını söylemişti

Gözaltına alınan erlerin bir çoğu polis sorgusunda tatbikat bahanesiyle kışladan çıkartıldıklarını ve darbe girişiminden haberlerinin olmadığını söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutuklu general ve amirallerin sayısı 126'ya yükseldi

Tutuklu general ve amirallerin sayısı 126'ya yükseldi

Darbe girişimiyle ilgili soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan general ve amirallerin sayısı 133, tutuklu sayısı ise 126'ya yükseldi.

4 general ve amiral serbest

Gözaltına alınan 1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve Tümamiral Macit Arslan'ın serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ajanslar ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda