Görüş Bildir
Haberler
Göz Altı Torbalarına Elveda! Sürekli Şişen Gözlerinizi Daha Güzel Gösterecek 13 Mükemmel Tavsiye

Göz Altı Torbalarına Elveda! Sürekli Şişen Gözlerinizi Daha Güzel Gösterecek 13 Mükemmel Tavsiye

Başak Nur Süner
22.02.2018 - 01:52 Son Güncelleme: 31.08.2021 - 16:36

Her kozmetik ürünü denedin ama bir türlü onları yok etmeyi başaramadın değil mi? Gözlerinin tam altında sana gülümseyen bu torbacıklardan kurtulman için uzmana danışarak düzenli olarak uygulayabileceğin bazı öneriler derledik. Umarız işe yarar.

Not: Beslenmenizde ve gözlerinizde oluşabilecek problemlere karşı mutlaka uzmana danışın. Göz torbaları bazı sağlık sorunlarının göstergesi de olabilir bunun için de bir doktora görünmenizde fayda olabilir.

Kaynak:1, 2, 3

1. Avokado

1. Avokado

Gözlerinizin altına birkaç dilim avokado yerleştirin ve 5-10 dakika bekleyin. Avokado, hem koyu halkalardan hem de göz torbalarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

2. Maydanoz

2. Maydanoz

Maydanoz, vücudunuzdan fazla sıvı atmak için böbreklerinizi desteklemeye yardımcı olur.

Taze maydanozu salata ile birleştirin veya blender'dan geçirerek meyve sularınızla karıştırın. Ya da gövdelerinden ayırarak taze limon suyu ile lezzetli bir maydanoz salatası hazırlayabilirsiniz.

3. Bitki çayı tüketin.

3. Bitki çayı tüketin.

Beslenmenizi bitki çaylarıyla zenginleştirmek vücudunuzdaki aşırı sıvıların atılma ve toksinlerin temizlenme sürecini hızlandıracaktır.

Uzmana danışarak bitkilerle bir karışım oluşturabilir veya önceden hazırlanmış belirli bir detoksifikasyon ve temizleyici bitki kombinasyonları satın alabilirsiniz.

4. Yaban turpu

4. Yaban turpu

Pek bir şeye benzetemediğimiz yaban turpu, böbreklerdeki fazla sıvının atılmasını kolaylaştırır.

Soslarınıza, sandviçlerinize ve salatalarınıza süsleme malzemesi olarak ekleyip tüketebilirsiniz.

5. Çay poşetleriyle rahatlayabilirsiniz.

5. Çay poşetleriyle rahatlayabilirsiniz.

Çay, hafif bir diüretik gibi davranan tanen içerir ve şişmiş gözlerden kurtulmaya yardımcı olur. Yatıştırıcı kabarık yorgun gözler için çok eski tarihlerden beri kullanılıyor. Soğumuş çay poşetlerini göz kapaklarınıza koyun ve ferahlatıcı etkisini hissetmek için birkaç dakika bekletin.

6. Meyve suyu

6. Meyve suyu

Taze sıkılmış bir bardak meyve suyu içtiğinde, yüksek oranda konsantre olmuş vitaminler, mineraller ve enzimler, sebze ve meyvelerin faydalarını emerek kan dolaşımına doğru hızlanır.

Meyve suyu hazırlarken çok fazla meyve kullanmaktan kaçının. İçlerinde yüksek konsantrasyonda şeker taşırlar. Meyve sıkma işleminden en iyi faydayı elde etmek için kereviz, limon, ıspanak ve salatalık kombinasyonlarını deneyin.

7. Kahve, karbonatlı içecekler ve alkol alımını azaltın.

Kahve, karbonatlı içecekler ve alkolü ortadan kaldırarak sıvı alımını temizlemek, genel sağlığınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Bu içecekleri saf su veya limon suyu ve bitki çayları ile değiştirin.

8. Bol su tüketmek en önemlisi!

Su bizim beslenmemizdeki en önemli ögedir. Vücudunuz yeterli su almadığında su tutulumu artar ve bu durum gözlerinizin altındaki şişliklere neden olur. Aynı zamanda su toksinleri vücudunuzdan dışarı atmaya yardımcı olur.

9. Salatalıkla gözlerinizi dinlendirin.

9. Salatalıkla gözlerinizi dinlendirin.

Soğutulmuş bir salatalık dilimini gözlerinize yerleştirin ve 10-15 dakika dinlendirin. Bu şiş ve yorgun gözleri yenilemek için harika bir yoldur.

10. Tuz miktarını azaltın.

Sodyum, hücrelerinizdeki suyun düzenlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Tuz tüketirken, dengeli bir oran sağlamak için vücudunuz su tutmaya devam eder. Daha fazla su içmek ekstra tuzu atar ve vücudunuzu normal su seviyelerine döndürür. Bu nedenle gözlerdeki şişkinliği azaltır.

Tuz alımını birden kesmeniz biraz zor olabilir. Geçişi daha kolay hale getirmek için organik baharatlar ile değiştirerek tuz miktarını azaltarak başlayın.

11. Badem ve süt karışımı.

11. Badem ve süt karışımı.

Badem ve süt karışımı gözleriniz için de çok rahatlatıcıdır. Koyu halkaların hafifletilmesine yardımcı olabilir ve gözlerinizi de dinlendirebilir.

12. Yulaf, sahip olduğu lifle size yardımcı olabilir

12. Yulaf, sahip olduğu lifle size yardımcı olabilir

Sabah kahvaltınıza yulaf ekleyin ve diğer sebzelerden de her gün yeterince lif aldığınızdan emin olun.

13. Uykusuz kalmayın.

Uyku eksikliği vücudun sağlık durumu, fonksiyon yeteneği ve genel yüz görünümü üzerinde iyi veya kötü sonuçlar doğurabilir. Uyku sırasında (veya uzun süre yatarken), kanımızdan doku sıvısı çekilir ve vücut dokularımıza girer. Sabah aktivitelerine başladığımız zaman, doku sıvısı lenf damarlarına ve kan dolaşımımıza geri gönderilir. Bu yüzden uyandığınızda yüzünüz biraz şişirebilir fakat yüzünüzü yıkadıktan sonra da oradan hala size bakıyorsa göz altındaki şişliklerinize merhaba diyebilirsiniz. Uykusuz bir gece, göz kapağı derisinin altındaki kan damarlarını şişirebilir bu da koyu halkaların ortaya çıkmasını sağlayabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
41
33
12
10
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?