Görüş Bildir
Haberler
Google, Metropolitan Museum of Art’ı Unutmadı! Metropolitan Sanat Müzesi Hangi Ülkede ve Ne Zaman Açıldı?

Google, Metropolitan Museum of Art’ı Unutmadı! Metropolitan Sanat Müzesi Hangi Ülkede ve Ne Zaman Açıldı?

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Google, Metropolitan Sanat Müzesi’ni doodle olarak paylaştı. Google’a giren kullanıcıların gördüğü Metropolitan Sanat Müzesi ile ilgili sosyal medyada aramalar da çoğaldı. Vatandaşlar, Metropolitan Sanat Müzesi’nin nerede ve hangi şehirde olduğunu merak ediyor. Metropolitan Museum of Art nerede? Metropolitan Sanat Müzesi ne zaman açıldı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metropolitan Sanat Müzesi Nerede?

Metropolitan Sanat Müzesi Nerede?

Metropolitan Sanat Müzesi, The Metropolitan Museum of Art (The Met olarak da kısaltılabilir), dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesidir.

1880’lerin Paris’inde, avukat John Jay Amerikan halkı için “ulusal bir kurum ve sanat müzesi” oluşturma fikrini ortaya atar. Abraham Lincoln tarafından da desteklenen bu fikirle toplanan bir heyet, sanat eserlerini tek çatı altında toplamak için on yıl kadar kısa bir sürede önemli hazineleri bir araya getirir, günümüzün Metropolitan Sanat Müzesi’nin temelini atar.

Manhattan, New York'taki Central Park'ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde bulundurur.

Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır.

Avrupa orta çağ koleksiyonunun bir bölümü ise Manhattan'ın kuzey ucundaki ek binada bulunur. Müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi bulunur. Müzede batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar da bulunmaktadır.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın