Görüş Bildir
Haberler
Google'ın İnternet Balonu Birkaç Ay İçinde Hindistan Semalarında

Google'ın İnternet Balonu Birkaç Ay İçinde Hindistan Semalarında

Onedio Medya
07.03.2016 - 23:36

Pek çok firma internet erişimi olmayan insanlara internet dağıtmak için sırada bekliyor. Dev yazılım şirketi Google’ın Project Loon projesi Hindistan’da hayata geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya üzerinde 3 milyar insanın internete erişimi bulunmadığı düşünülürken, bu rakamı düşürmeye pek çok şirket talip. Bu şirketlerin arasından Google ve Facebook, en somut adımı atan şirketlerden. Google’ın geçtiğimiz yıllarda tanıttığı balonlu internet dağıtma projesi Project Loon hayali, en sonunda Hindistan göklerine yükselerek ilke imza atacak.

Google’ın planlarına göre Project Loon balonları önümüzdeki aylarda göğe yükselecek. Şu an projeyle ilgili son aşama tamamlanıyor ve Hindistan yetkilileri ile görüşülüyor.

Project Loon nasıl çalışıyor?

Project Loon nasıl çalışıyor?

Google’ın bu balonları enerjisini güneşten alıyor ve yerden 20 km kadar yükseğe çıkabiliyor. Birkaç ay inmeden havada kalabilen balonlar, ayrıca 10 kilometre kareye kadarlık bir alanda internet dağıtımı yapabiliyor. Uydudan gelen internet sinyallerini alan balon, sinyalleri WiFi sinyallerine çevirerek günlük kullanıma uygun hale geliyor.

Peki neden Hindistan? Hindistan’ın özellikle kırsal bölümlerinde internete erişemeyen büyük bir kesim var. Bunun yanında Hindistan’ın nüfus yoğunluğu çok fazla. Bu sebepten dolayı her bir balon kendi alanında daha çok insana internet ulaştırabilir. Bu da balonların testi için muazzam bir alan kabul edilebilir.

Project Loon prensipte kusursuz çalışıyor. Ancak pratikte ve gerçek hayata geçirilip kullanıldığında balonları ne gibi maceralar bekliyor hep birlikte göreceğiz.

Scroll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GIPSY

google anamızı sikecek ama iyi ki var nasıl edek yani el mecbur canım tekelimiz

Nikola Tesla

Teknolojiden anlayan kişiler gelecek 10 yılın nasıl olacağınız tahmin edebilir bence :)

Shamann Ugur

PROJECT LOON TAMAMEN YAHUDİ ŞİRKETLERİNİN AMAÇLARINA HİZMET İÇİN TASARLANMIŞ BİR PROJE; İNSAN TOPLULUKLARININ İZLENMESİNDEN, İÇ GÜVENLİĞİN ÇÖKERTİLMESİNE KAD... Devamını Gör