Görüş Bildir
Haberler
Göğsümüzü Kabarttı! Nurten Akkuş Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni Arasına Girdi

etiket Göğsümüzü Kabarttı! Nurten Akkuş Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni Arasına Girdi

Emre Ordu
14.12.2017 - 19:28 Son Güncelleme: 15.12.2017 - 09:15

'Baba bana bir masal anlat' ve 'Oyuncak kumbarası' gibi projeleriyle adından söz ettiren, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından da ödüle layık görülen anaokulu öğretmeni Nurten Akkuş, bu kez ulusalararası bir başarıya imza attı. Akkuş, ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın onursal başkanlığını yaptığı Varkey Gems Vakfı tarafından dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun'un 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller kazanırken, son olarak yaptığı başvuru sonucunda uluslararası bir başarı elde etti. Akkuş, Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı.

"Gurur duydum"

"Gurur duydum"

İlk 50 öğretmen arasında yer almayı başaran ikinci Türk öğretmen olan Akkuş, vakfın internet üzerinden yaptığı duyuruda ismini görünce çok mutlu olduğunu söyledi. 

Akkuş, sevincini, 'Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilerek Türk Bayrağını yurt dışında da dalgalandıran bir öğretmen olmaktan gurur duydum. Türkiye'de babaları eğitime katmamla, ilçenin tanıtımı ve sosyal faaliyetlerde yer alma, kadınlara yönelik çalışmalar, yaşlılarla çocuklar arasında kuşaklar arası bağları kuvvetlendirme, okulu sıfırdan kurup kısıtlı imkanlara rağmen başarılarıyla adından söz edilen bir okul haline getirmek, projelerimin yaygınlaşması ve eğitim fikirleri bu ödüle aday gösterilmeye katkı sağladı. Bir Türk öğretmen olarak ülkemi temsil etmekten ve dünya çapındaki bu ödüle aday gösterilmekten gurur duyuyorum' sözleriyle ifade etti.

Babalara masal anlattırdı

Babalara masal anlattırdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akkuş, 2009'da okulda 'Baba bana bir masal anlat' projesi başlattı. Şu an 81 öğrenci ve 4 öğretmenin görev yaptığı anaokulunun öğrencilerinin babaları haftanın belirli günlerinde okula gelerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda masal anlatmaya başladı. Proje hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük beğeni topladı. Çocuk ile baba arasındaki iletişimin güçlendirilmesini de sağlayan uygulama kısa sürede ilgi gördü. 

Akkuş, hazırladığı proje ile Sabancı Vakfı'nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan 'Sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini' anlattığı 'Fark Yaratanlar' programının yedinci sezonunda fark yaratanlar arasında gösterildi. Ayrıca proje bazı üniversitelerde araştırma konusu olarak işlendi. Zaman içerisinde proje Türkiye genelindeki diğer anaokulu öğretmenlerine de örnek oldu. 8 yıl sonunda bugün 'Baba bana bir masal anlat' projesi Türkiye'deki 45 ilde uygulanmaya başlandı.

'Oyuncak kumbarası' projesiyle anaokullarına oyuncak ve kırtasiye desteği

'Oyuncak kumbarası' projesiyle anaokullarına oyuncak ve kırtasiye desteği

Akkuş, ayrıca 2014 yılında 'Oyuncak kumbarası' projesi başlattı. Proje kapsamında kumbaralarda toplanan oyuncaklar ihtiyacı olan köylerdeki anaokullarına gönderildi. Yaklaşık 40 anaokuluna oyuncak ve kırtasiye desteği verildi. Proje kapsamında yaklaşık 5 bin oyuncak toplandı. Projeye Samsun'dan ve Türkiye genelinden bir çok kişi ve kurum destek verdi. 

Veli ve öğrenci iletişimini sağlamak amacıyla, öğretmenler ve eğitim kurumlarının kullanımına ücretsiz olarak sunulan bir sosyal iletişim platformu Classloom tarafından verilen 'Eğitimde En İyiler Ödülleri'nde Samsun Ayvacık Anaokulu tarafından uygulanan 'Oyuncak Kumbarası' projesi en iyi ikinci sosyal sorumluluk projesi seçildi. Öğrencilerini ilk kez müzikal ile tanıştıran, helikopteri yakından görmelerini sağlayan Akkuş, yaptığı projelerle çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yılın en iyi öğretmeni, yılın en sıra dışı yöneticisi gibi ödüller de kazandı.

İlk Türk öğretmen de Samsun'dan seçilmişti

İlk Türk öğretmen de Samsun'dan seçilmişti

Samsun'un Çarşamba ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, aynı vakıf tarafından 2014 yılında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilerek bu başarıyı elde eden ilk Türk öğretmen olmuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nurten Akkuş'un bu başarısı sosyal medyada övgü dolu sözlerle gündemde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biz de kendisini tebrik ediyor, yeni Nurten öğretmenlerin yetişmesini temenni ediyoruz 👏 👏

Biz de kendisini tebrik ediyor, yeni Nurten öğretmenlerin yetişmesini temenni ediyoruz 👏 👏

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
352
134
8
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Yılmaz

işte bu hocamız milli eğitim bakanı olacak o zaman görün bakayım

prime

bu ülkeyi kurtaracak siyaset değildir. bu ülkenin insanlarıdır. öğretmen olarak zaten ülke için en iyisini yapmış. bakan olaydı harcanırdı. (farklı bi bakış... Devamını Gör

selimreizzz

ya bunun gibi öğretmenleri milli eğitim bakanı yapsak ülke Japonya gibi olur

abartısız yüzde doksan dokuzu aptal bencil küstah gereksiz egoya sahip meslek diliminden böyle karakterli ve çalışkan bir insanın çıkması bir mucize