Görüş Bildir
Haberler
Girişimcilere 6 Altın Öneri

Girişimcilere 6 Altın Öneri

ODTÜ GGT
09.04.2016 - 03:14

1. Yenilikçi fikirlere sahip olun.

Farklı olun,farklı düşünün:Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir.Günümüzde değişen koşullara uyum sağlamalısınız.Yapılan araştırmalara göre girişimciliğin zorlaştığı günümüzde sorgulayan,analiz eden ve olayları kendi perspektifinden yorumlayıp yeni fikir üreten Startuplar daha başarılı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. İleriye yönelik iyi planlamalar yapın.

İlk olarak ileriye yönelik planlama yapmak için geriye bakmak gerekir.Geriye baktığınızda birleştirdiğiniz noktalar sayesinde iş planlarınızla yere daha sağlam basarsınız.Bir günde sadece 24 saatiniz var ve zaman asla geri alamayacağınız bir varlık bunun için elinizdeki imkanları en verimli şekilde kullanmanız gerekir.

3. Risk almadan olmaz,cesur olun.

İşinizi bırakıp girişimci olacaksanız beklentinizi düşük tutun ama benim için mezardaki en zengin adam olmak değil, yatağa yattığımda harika işler yaptık diyebilmek önemlidir diyorsanız karşılaştığınız fırsatları değerlendirin.Yerinde ve zamanında risk alın.Almış olduğunuz bu riskler sizi bir adım öteye götürerek ekosistemde kalıcı olmanızı sağlar.Risk alın ama aptal olmayın.

4. Network sizin en önemli kaynağınız unutmayın.

Sahip olduğunuz network sizin net değerinizdir. Yani 'Your network is your net worth'.Kısacası Network ağınızı geliştirmeye çalışın. Girişiminizin gelişimi için sahip olduğunuz bağlantılar tahmin ettiğinizden çok daha önemlidir. Ek olarak Network geliştirmek için çalışırken itici olmayın bu hataya düşmeyin. Bazı insanlar sadece network yaratmak için onlara yakınlaştığınızı anlayacak kadar akıllıdır.

5. Örnek aldığınız kişilerin hayatlarını araştırın ve öğrenin.

Girişim fikriniz hayatın sırrı olsa bile bu size başarıyı getirecek olan kriter değil. Fikirden çok daha önemli olan şey fikrinizi nasıl hayata geçirdiğiniz, geçirirken kimi rol model aldığınızdır.Mutlaka örnek aldığınız bir girişimci rol modeliniz olsun.Bu kişi hemen yanı başınızda olabilir ya da dünyanın diğer ucunda. Hiç farketmez, yeter ki olsun.İşler istediğiniz gibi gitmeyebilir,böyle zamanlarda rol modellerinizin hayatlarını araştırarak zorlukların üstesinden nasıl geldiğini öğrenin ve uygulayın yöntemlerini.

6. Bunların hepsine sahip olmak için yapmanız gereken tek şey Girişimcilik ve Mühendislik Zirvesine katılmak.

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu olarak bu yıl büyüyen ve gelişen etkinliğimiz girişimcileri bir araya getirmesinin yanı sıra mühendisleri de bir araya getirerek girişimcilikle mühendisliğin aslında bir bütün olduğunu öğrencilere yansıtmayı hedeflemektedir. Kapsamı genişletilen ''Girişimcilik ve Mühendislik Zirvesi'' etkinliğinin bu yıl 8.sini düzenliyoruz.Hepiniz davetlisiniz.Detaylar için http://zirve.odtuggt.org/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın