Görüş Bildir
Haberler
Gıda Fiyatları Türkiye'de Artarken, Dünyada Geriledi

Gıda Fiyatları Türkiye'de Artarken, Dünyada Geriledi

ATKN
04.02.2016 - 16:34 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 08:44

Gıda fiyatları Türkiye'de yükselişini sürdürürken, dünyada şeker ve süt başta olmak üzere neredeyse tüm tarım ürünlerinin fiyatları, gerilemeye paralel olarak Ocak ayında düşüşünü sürdürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BusinessHT'de yer alan habere göre Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, etve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi Ocak'ta bir önceki aya göre 3 puan, yani yüzde 2 gerileyerek ortalama 150.4 düzeyine indi.

Gıda fiyatları Ocak'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16 geriledi. Endeksin Aralık ayı seviyesi ise 153.4'e revize edildi.

Gıda fiyatları geçen yılın tamamında yüzde 19 düşerek art arda dördüncü defa yıllık bazda düşüş kaydetmişti.

FAO 2015 yılı dünya hububat üretimi için tahminini buğday üretimindeki yukarı yönlü revizyon nedeniyle 3.9 milyon ton artırarak 2.531 milyon tona yükseltti. Üretim tahmini 2014'teki tarihi hububat üretim rekorunun yüzde 1.2 altında buluyor.

FAO El Nino ile bağlantılı hava olayları nedeniyle bu yıla ait hububat ürünlerinin üretim tahminlerinin henüz net bir görünüm ortaya koymadığını belirtti.

Türkiye'nin enflasyonu ile dünya arasındaki makas açılıyor

Türkiye'nin enflasyonu ile dünya arasındaki makas açılıyor

Dünyada gıda fiyatları gerileme eğilimi gösterirken, Türkiye'de gıda enflasyonu 2 yılın zirvesine çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BusinessHT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
19
7
6
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Fiyatlar bizde gerilemedi diye üzülmeyin. Bizde de gerileyen şeyler var. Maaşlar var, insan hakları var, adalet sistemi var, özgürlük var, insana verilen değ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Halkın zeka gelişimini unutma

hipotalamus

Şili'de bile toki reklamı yapan zihniyet ekonomik kalkınmayı sadece avm,rezidans dikmek olarak algılar ve tarıma,hayvancılığa bu ülkenin geleceği umurunda ol... Devamını Gör

Anakin

Sanki sen çiftcisin sen tarım yapıyorsunda yatırım yapılmadığını biliyorsun.Çiftciye çok fazla imkan sağlanıyor ama bundan haberin bile yok.

olsun duble yollarımız, 3. köprümüz var 3. havaalanı yolda, asgari ücret 1300 tl uzun adamın yolunda devam ediyotrogsjclgfkdhgfdkfşjasşölsdjgdsf beyin error ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Vatandaşlarımız için kesilen ağaçların yerine yapılan ''Ak sarayımızı'' unutma her cumartesi kahvaltıya gideriz. Marmarayı da unuttun bak